הרכב הערעורים של בית המשפט המחוזי בתל-אביב, שכלל את השופטים ד"ר גבריאל קלינג, אב בית הדין, ואת השופטות אסתר קובו ומיכל רובינשטיין, קיבל את ערעורה של חברת התעופה אל-על, נגד תביעה שהגישה נגדה חברת טלדתה תקשורת, באמצעות חברת פריץ קומפניס ישראל טי. תביעתה של חברת טלדה נסבה סביב נזק שנגרם לה, לטענתה, כתוצאה מאיחור בהובלת מטענים, ששיגרה מישראל לקוסטה ריקה.
ההובלה בוצעה בחלקה הראשון ע"י חברת אל-על (תל-אביב מיאמי), ובחלקה השני ע"י חברת פיין איירלינס (מיאמי-קוסטה ריקה). הנזק הנטען, נגרם עקב אחסון המטען במחסן לא נכון בקוסטה ריקה. עוד התיר ביהמ"ש, לחברת אל-על, להגיש הודעת צד שלישי, ולחייב את חברת פיין איירלינס, בסכום אותו עלולה אל-על להיות חייבת לטלדתה תקשורת. מאחר ופיין איירלינס הנה תאגיד זר, ניתנה לחברת אל-על, הרשות להגיש את הודעתה הנ"ל, מחוץ לתחום השיפוט (של ישראל). היתר המצאה מחוץ לתחום, ניתן ב- 24.8.97.
חברת פיין איירלינס, עתרה לביטולו של ההיתר, ושופט בית משפט השלום בתל-אביב מאיר יפרח, נעתר לבקשה וביטל את היתר ההמצאה בנימוק, שחברת אל-על נהגה בחוסר תום לב, בהעלותה טענות הסותרות זו את זו. מחד טענה אל-על, כי אמנת ורשה חלה על המקרה דנן, ועם זאת טענה שאין תחולה לסעיף 28 באמנה, וכי יש לדון בבקשה על פי הדין הישראלי. חברת אל-על, ביקשה רשות לערער על החלטה זו וביום 19.5.99, ניתן תוקף של החלטת ביהמ"ש, להסכמת הצדדים להסכם למתן רשות לערער.
בית המשפט קבע, כי אמנת ורשה חלה רק במקרה של תביעת פיצויים (דמי נזק), אך אין האמנה קובעת הוראות ביחס לתביעת שפוי של מוביל אחד נגד מוביל שני. לאחר בדיקת טיעוני הצדדים, קיבל כאמור ביהמ"ש את ערעורה של חברת אל-על, והתיר הגשת תביעה מחוץ לתחום, נגד חברת פיין איירלינס.
לעיון בפסה"ד המלא לחץ כאן.
כל הזכויות שמורות לאתר המשפט הישראלי "פסק דין"
www.PsakDin.co.il
המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.
פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.