- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
פר"ק 4332-02-12 יובנק חברה לנאמנות בע"מ ואח' נ' גרנד סנטר חברה לפתוח והשקעות ברח' דיזנגוף בע"מ ואח'
|
פר"ק בית המשפט המחוזי תל אביב - יפו |
4332-02-12
16.12.2014 |
|
בפני : צילה צפת |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
המבקשת: 1. יובנק חברה לנאמנות בע"מ- הנאמן לאג"ח 2. עוה"ד יואל פרייליך – בעל התפקיד מטעם בית המשפט לקידום הליכי הסדר החוב |
המשיבה: 1. גרנד סנטר חברה לפתוח והשקעות ברח' דיזנגוף בע"מ- החברה 2. אליהו קחטן ועזרא קחטן- בעלי השליטה |
| החלטה | |
ובעניין: בנק הפועלים בע"מ הבנק
ובעניין: עיריית תל אביב העיריה
ובעניין: כונס הנכסים הרשמי הכנ"ר
-
הבקשה היא לחידוש הליכי פירוק של חברת גרנד סנטר- חברה לפיתוח והשקעות ברח' דיזנגוף בע"מ (להלן: "החברה"). הבקשה הוגשה ע"י יובנק, חברה לנאמנות בע"מ, נאמן למחזיקי אגרות חוב (סדרה 1) של החברה (להלן: "המבקש", "הנאמן") ובעל התפקיד מטעם בית המשפט לקידום הליכי הסדרי החוב, עו"ד יואל פרייליך (להלן: "בעל התפקיד"), וזאת מטעמי חדלות פירעון.
-
ביום 2/12/12 הוגשה בקשה לפירוק החברה בשל חוב נטען בסך של 14,620,446 ₪. במסגרת ההליך, ניתן ביום 3/2/13 צו ארעי האוסר על החברה להוציא נכסים מרשותה, וכן ניתן צו עיקול על זכויותיה משוכרי נכסיה שיועברו לקופת בית המשפט. במהלך הדיון בבקשת הפרוק ביקשו הצדדים לנהל מו"מ בניסיון לגבש הסדר ולצורך כך אף התבקש מינוי מומחה. בסופו של יום ההסדר לא הסתייע ומכאן הבקשה.
מבוא
-
החברה נוסדה בשנת 1979 על ידי בעלי השליטה, מר עזרא קחטן (שהוא גם מנהל החברה) ומר אליהו קחטן (להלן: "עזרא קחטן", "אליהו קחטן" וביחד גם "בעלי השליטה") כחברה פרטית לשם עיסוק בבנייה. בשנת 1992 הנפיקה החברה אגרות החוב (סדרה 1) בסך של 23,000,000 ערך נקוב, לצורך השלמת הון לייזום בניית פרויקט מקרקעין על מגרש בפינת פרישמן- דיזנגוף בתל אביב (הידוע גם כ"בור"). אגרות החוב הונפקו עם בטחונות בדמות שעבודים, ועמדו לפירעון ב-6 תשלומים שנתיים שווים במהלך השנים 2003-1998, זאת בהתאם לאמור בשטר הנאמנות.
-
בשנת 2004 נחתם הסדר חוב עם החברה (להלן: "הסדר שנת 2004"), במסגרתו אמור היה להיפרע כ- 44% מן החוב, עד לחודש ספטמבר 2005 והיתרה עד ליום 1/1/07. בתמורה התחייבו הנושים שלא לפעול לשם גביית החוב במשך תקופה זו. כן נקבע בהסדר, כי אם החברה לא תעמוד בתנאיו, יעמוד מלוא החוב לפירעון מידי. החברה לא עמדה בתנאי הסדר זה ולא פרעה את חובה.
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
חזרה לתוצאות חיפוש >>
