אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> פלוני נ׳ בנק הפועלים ואח׳

פלוני נ׳ בנק הפועלים ואח׳

תאריך פרסום : 19/06/2023 | גרסת הדפסה

חדל"פ
בית משפט השלום באר שבע
8723-01-21
20/04/2023
בפני השופט:
משה הולצמן

- נגד -
החייב:
פלוני
עו"ד מרסל מוזס ואח'
המשיבים:
1. בנק הפועלים בע"מ ונושים נוספים
2. הממונה על חדלות פירעון- מחוז באר שבע והדרום
3. לירן שלום רוני (הנאמנת)

עו"ד לירן שלום רוני (הנאמנת)
פסק דין
 

על החייב ניתן צו לפתיחת הליכים ביום 10.2.2021.

על החייב הושת תשלום חודשי בסך של 1,000 ₪ ובהמשך מיוני 2021 התשלום החודשי הועמד על סך של 600 ₪.

החייב יליד 1988, בגיל 34 שנים, נשוי ולבני הזוג שלושה ילדים קטינים בגילים 4.5, 5.5 ו-8.5 שנים.

הכנסות התא המשפחתי עומדות על סך של כ- 10,600 ₪, כולל קצבת ילדים. החייב דיווח על סיוע מבני משפחה בסכומים העומדים על 500-2,500 ₪ לחודש. הוצאות חודשיות (בממוצע) עומדות על סך של כ-10,340 ₪.

לחייב ורעייתו דירת מגורים ברחוב xxxx, באר שבע. על הדירה רובצת משכנתא לצורך הבטחת פירעון הלוואה לבנק מזרחי טפחות בע"מ.יתרת הלוואת המשכנתא נאמדה על ידי הנאמנת בדיון שנערך לפניי ביום 19.5.2022 בסך של כ-700,000 ₪. החזר חודשי של הלוואת המשכנתא עומד על סך של כ-4,100 ₪.

הנאמנת אישרה 14 תביעות חוב בסכום כולל של 2,118,858 ₪ בדין כללי.

הנאמנת הגישה דו"ח ממצאי בדיקה וב"כ הממונה הגישה המלצה לתוכנית פירעון וצו שיקום כלכלי בעניינו של החייב.

בדיון שנערך לפניי ביום 19.5.2022 הנאמנת המליצה על תכנית לשיקום כלכלי לפיה תכנית התשלומים תעמוד על סך של 144,000 ₪, מתוכה החייב ישלם סך של 72,000 ₪ בתשלומים מדורגים במשך 5 שנים ויתרת התשלום תבוצע עד לתום תקופת התשלומים. פידיון זכויותיו של החייב בדירת המגורים יעמוד על סך של 155,000 ₪ שישולם בתום התקופה האמורה. סך כל התשלומים שהחייב יפקיד בקופת הנשייה יעמוד על סך של 310,000 ₪.

הנאמנת טענה בדיון הנ"ל שיש להעמיד את פדיון הזכויות על סך של 155,000 ₪ בהתאם להערכת שווי הדירה בסך של 1,250,000 ₪ לפי נתוני מיסוי מקרקעין, יתרת הלוואת המשכנתא בסך של כ-700,000 ₪, בשים לב לכך שהחייב בעלים של מחצית הזכויות בדירה והערכת שווי דיור חילופי.

החייב ובאת כוח הממונה הודיעו על הסכמתם להמלצתה של הנאמנת.

הנושים בנק הפועלים בע"מ וברק שאוקתי העלו הסתייגויות לתכנית השיקום הכלכלי וטענו שיש להשיא את התמורה שתתקבל לקופת הנשייה.

בנסיבות העניין ובשים לב להסתייגויות שהועלו על ידי הנושים מצאתי לנכון למנות את השמאי יניב בילייה לצורך הערכת שווי הדירה.

השמאי יניב בילייה העריך את שווי הדירה, בחוות דעתו שהוצאה ביום 19.6.2022, בסך של 1,380,000 ₪.

הנאמנת טענה שאין מקום לשנות מהמלצתה בעניין תכנית השיקום הכלכלי בשל הערכת שווי הדירה על ידי השמאי בשים לב להעדר חריגה משמעותית בהערכת שוויה (סטייה של כ-10%), חזרה על בקשתה לאשר את תכנית השיקום הכלכלי שהוצעה והבהירה שבכוונתה של רעייתו של החייב ליטול הלוואת משכנתא לצורך סיוע בפירעון התשלומים.

החייב והממונה הצטרפו לעמדתה של הנאמנת.

הנושה, בנק הפועלים טען שעל החייב להעשיר את קופת הנשייה בסך של 447,000 ₪.

בדיון שנערך לפניי ביום 19.4.2023 (באמצעות היוועדות חזותית של חלק מהמשתתפים) הנאמנת, החייב ובאת כוח הממונה ביקשו לאשר את תכנית השיקום הכלכלי שפורטה על ידי הנאמנת, הנושה בנק הפועלים בע"מ, באמצעות בא כוחו, טען שעל החייב להעשיר את קופת הנשייה בסכום שלא יפחת מסך של 360,000 ₪, והיה נכון לקבל את הצעת בית המשפט לתוספת של 35,000 ₪ בפידיון הדירה, ככל שהחייב יקדים באופן משמעותי את מועדי התשלומים. הנושה ברק שאוקתי הצטרף לעמדתו של בנק הפועלים בע"מ.

לאחר שבחנתי כל שהובא לפניי בהליך זה ואת טענות הצדדים, מצאתי לנכון לאשר את המתווה שהוצע על ידי הנאמנת בכפוף לסייגים שיפורטו להלן.

פידיון זכויותיו של החייב בדירת המגורים יעמוד על סך של 190,000 ₪, כלומר תוספת של 35,000 ₪ על הסכום שהוצע בסך של 155,000 ₪, וזאת בשים לב לפער בין הערכת שווי הדירה על ידי הנאמנת בסך של 1,250,000 ₪, עובר לגיבוש המתווה שהוצע על ידה, לבין הערכת שווי הדירה על ידי השמאי בילייה, בסך של 1,380,000 ₪, ובשים לב לכך שלחייב מחצית זכויות הבעלות בדירה, לכך שהערכת שווי הדירה על ידי השמאי, ביוני 2022, נעשתה בעת שמחירי הדירות היו במגמת עלייה וניתן לומר שמגמה זו נבלמה לאחרונה ויכול שמסתמנת מגמה של ירידה מסוימת במחירי הדירות, ובשים לב לכלל נסיבות העניין.

באשר לתכנית התשלומים, זו הועמדה על סך של 144,000 ₪, אך סבורני שיש להעמידה על סך של 155,000 ₪, בשים לב לכך שעל החייב להפקיד בקופת הנשייה סך של 310,000 ₪, לפי המתווה המקורי שהוצע על ידי הנאמנת ובסך של 345,000 ₪ בשים לב לעידכון הסכום של פידיון הזכויות.

סבורני שתכנית תשלומים בסך של 155,000 ₪, כמו גם הסכום שנקבע לצורך פידיון הזכויות בדירת המגורים, מתיישבים עם כלל הנתונים שהוצגו לפניי ובכלל זה, בשים לב לגילו של החייב, כושר השתכרותו, הכנסות והוצאות התא המשפחתי, היותו מטופל בשלושה ילדים קטינים, בגילים 4.5, 5.5 ו-8.5 שנים, תשלומי הלוואה המשכנתא בסך של כ-4,100 ₪ לחודש, יוקר המחייה המאמיר, הרצון לשמר את הבעלות בדירת המגורים של החייב ובני משפחתו עד כמה שהדבר ניתן בשים לב לכלל הגורמים המעורבים, הכללים שנקבעו בחוק חדלות פירעון ושיקום כלכלי, התשע"ח-2018 (להלן: "החוק") לגבי שיקומו הכלכלי של החייב, האיזון הראוי בין שיקומו הכלכלי של החייב לבין האינטרס של הנושים, ויתר נסיבות העניין.

החייב ישלם סך של 155,000 ₪, כאשר סך של 72,000 ₪ ייפרע בתשלומים מדורגים, באופן הבא- סך של 800 ₪ באמצעות 12 תשלומים חודשיים שווים ורצופים (9,600 ₪), סך של 1,000 ₪ באמצעות 12 תשלומים חודשיים שווים ורצופים (12,000 ₪), סך של 1,200 ₪ באמצעות 12 תשלומים חודשיים שווים ורצופים (14,400 ₪), סך של 1,400 ₪ באמצעות 12 תשלומים חודשיים שווים ורצופים (16,800 ₪), סך של 1,600 ₪ באמצעות 12 תשלומים חודשיים שווים ורצופים (19,200 ₪). יתרת הסכום בסך של 83,000 ₪ תיפרע בתוך 60 חודשים ממועד מתן ההחלטה.

בנוסף, החייב ישלם סך של 190,000 ₪ עבור פידיון זכויותיו בדירת המגורים וזאת בתוך 60 חודשים ממועד מתן ההחלטה.

חוב פיגורים ככל שנוצר עד למועד מתן החלטה זו ייפרע במלואו על ידי החייב בתוך 90 יום ממועד מתן ההחלטה.

על האמור לעיל יתווספו הכספים שהצטברו בקופת הנשייה וכן כל נכס נוסף המוקנה על פי דין לקופת הנשייה (למעט מימוש הזכויות בדירת המגורים, ככל שהחייב יעמוד בתנאי התכנית).

ככל שהחייב יעמוד בפירעון מלוא התשלומים הנ"ל הוא יהיה זכאי לקבל אישור להפטר מחובותיו (שהם ברי הפטר לפי הדין) והכל בכפוף לתנאים הכלליים כמפורט להלן.

 

 

תנאים כלליים

החייב יגיש דוחות כל 6 חודשים בצירוף אסמכתאות עיקריות (תדפיסי חשבון ותלושי שכר) לנאמנת, וכן לב"כ הממונה באמצעות המערכת המקוונת.

בתקופת התשלומים על החייב לעמוד, בנוסף לחובות ולהגבלות המפורטות בצו לשיקום כלכלי, בכל החובות מכוח חוק חדלות פירעון ושיקום כלכלי, התשע"ח- 2018 (להלן: "החוק"), תקנות חדלות פירעון ושיקום כלכלי, התשע"ט-2019 (להלן: "התקנות"), והוראות הממונה, לרבות חובת הגשת דוחות על הכנסות והוצאות ודיווחים אחרים, החובה מכוח סעיף 138 לחוק לשתף פעולה עם הנאמן, לעשות את כל הנדרש לשם מימוש נכסי קופת הנשייה וחלוקתם בין הנושים ולהודיע על כל שינוי הנוגע למצבו הכלכלי כפי שדיווח עליו, ועוד.

כל ההגבלות שהוטלו על החייב במסגרת הצו לפתיחת הליכים ובתקופת הביניים לפי סעיף 142 בחוק ימשיכו לחול עליו גם לאחר החלטה זו ובתקופת השיקום הכלכלי עד למתן אישור להפטר.

ניתן לפנות לממונה לצורך ביטול ההגבלות, או מי מהן, בהתאם לסמכותו לפי סעיף 169(א)-(ג) לחוק.

על החייב להעביר לקופת הנשייה כל נכס מסוג כלשהו שהיה שייך לו במועד מתן הצו לפתיחת הליכים או שהוקנה לה עד למועד מתן האישור להפטר, לרבות זכויות בעיזבון, אשר לא דווח על ידו ולא צוין בצו לשיקום כלכלי זה. הנכס יועבר לקופת הנשייה מיד עם גילויו ובהתאם להוראות הממונה ו/או הנאמן. כן חל איסור על החייב לבצע בנכס כאמור כל פעולה.

על החייב לדווח לממונה ולנאמן על כל נכס מסוג כלשהו שיוקנה לו עד לתום תקופת התשלומים ומתן האישור להפטר, לרבות זכויות בעיזבון, מיד עם הקנייתו לחייב. על החייב חל איסור לבצע בנכס כאמור כל פעולה, והוא יעבירם לקופת הנשייה בהתאם להוראות הממונה ו/או הנאמן.

גם לאחר שיינתן לחייב אישור להפטר יחול על החייב איסור לבצע כל פעולה בנכסי קופת הנשייה אשר טרם מומשו או נפדו במועד מתן האישור להפטר. הערה שנרשמה בפנקס המתנהל על פי דין על איסור ביצוע פעולות בנכס כאמור לא תוסר אלא לאחר קבלת אישור בית המשפט על מכירת/פדיון הנכס על פי החוק או קבלת החלטה אחרת המתייחסת להסרת ההערה.

על החייב לדווח לממונה ולנאמן על כל נכס, שנקבע בצו לשיקום כלכלי כי הוא שייך לנכסי קופת הנשייה אף אם יוקנה לו לאחר מועד מתן האישור להפטר, מיד עם הקנייתו לחייב. כן חל איסור על החייב לבצע בנכסים אלה כל פעולה, ועליו להעבירו לקופת הנשייה בהתאם להוראות הממונה ו/או הנאמן.

הפרה על ידי החייב של תנאי מתנאי הצו לשיקום כלכלי או של הוראות החוק, לרבות החובות שפורטו לעיל, או שינוי נסיבות או גילוי עובדות חדשות, עלולים להוביל לשינוי הצו לשיקום כלכלי בהתאם לסעיף 170 לחוק, או לביטול הצו לפתיחת הליכים בהתאם לסעיף 183 לחוק.

שינוי הצו לשיקום כלכלי כאמור עשוי לכלול, בין היתר, הארכת תקופת התשלומים לתקופה נוספת או קביעת תקופת תשלומים שאינה קצובה בזמן ו/או השבת ההגבלות שהוסרו, לפי סעיף 170(א) ו-(ב) לחוק.

לאחר מתן האישור להפטר, התנהלות כאמור עשויה להוביל לביטול למפרע של ההפטר שניתן לחייב ולשינוי הצו לשיקום כלכלי, לפי סעיף 176 לחוק, ובכלל זה קביעת חובת תשלומים והשבת ההגבלות שהוסרו.

הסתרת נכסים על ידי החייב, או אי מסירת מידע שהחייב נדרש למוסרו לפי הוראות החוק, או מסירת מידע חלקי או כוזב לנאמן או לממונה, עלולים להוות עבירה פלילית שדינה מאסר, בהתאם להוראות סעיף 346 לחוק.

בכפוף לכך שהחייב יעמוד בתוכנית הפירעון, הוא יפנה בתום תקופת התשלומים לב"כ הממונה לצורך קבלת אישור להפטר.

מעבר לכך, ההפטר לא חל על כל חוב אשר אינו מופטר על פי דין.

בהמשך להודעת הנאמנת וב"כ הממונה לא ניתן צו לתוכנית הכשרה כלכלית בעניינו של החייב.

הממונה והבאים מכוחה יידרשו לעניין הוצאות ההליך ושכר הטרחה של הנאמנת מהכספים שנצברו בקופת הנשייה לפי הכללים הנוהגים אצלם ולפי הדין.

המזכירות תודיע לכל הצדדים בהליך ותסגור את התיק ברישומיה.

 

ניתן היום, כ"ט ניסן תשפ"ג, 20 אפריל 2023, בהעדר הצדדים.

 

Picture 1


בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


חזרה לתוצאות חיפוש >>
שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ