- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
בן מנחם ואח' נ' עירית הוד השרון ואח'
|
עת"מ בית משפט לעניינים מנהליים מרכז - לוד |
2225-08-17
27.5.2018 |
|
בפני השופט: אורן שוורץ |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
העותרים: : רפאל בן מנחם ו – 20 אח' עו"ד יוסי סופר עו"ד ישראל כהן |
המשיבות:: 1. עירית הוד השרון 2. הוועדה מקומית לתכנון ובניה "הוד השרון" עו"ד דוד בסון עו"ד עזרא קוקיא |
| פסק דין | |
הרקע לעתירה
1.עניינה של העתירה שלפניי בכביש אשר נסלל בעיר הוד השרון, על בסיס דרך עפר היסטורית שתחילתה ברחוב האשל, המשכה בדרך הים, וסיומה בדרך רמתיים בהוד השרון (להלן –הכביש). אליבא העותרים, הדרך נסללה בלא שהתקיימו הליכי תכנון כנדרש. מכאן העתירה שלפניי, במסגרתה התבקש סעד של מניעת המשך עבודות הסלילה בכביש, וחסימת הכביש למעבר כלי רכב.
2.ראשיתם של ההליכים בעתירה דנן בבקשה לצו ביניים, אשר התבקש לנוכח עבודות סלילת הכביש. בדיון שנערך לפניי, הגיעו הצדדים להסכמה לפיה באשר לרחוב דרך הים "מוסכם כי העירייה תוכל להשלים את עבודות הסלילה, לכל דבר ועניין, לרבות התקנת התאורה, הסדרי התנועה ופתיחת הכביש. בעניין זה מודיעים העותרים שהעתירה מסתיימת בפסק דין חלקי".
באשר לרחוב האשל – הוסכם כי יינתן צו מניעה זמני אשר מכוחו ייאסר ביצוע עבודות הסלילה ברחוב האשל, בקטע שהחל מדרך הים ועד לרחוב נחל הירקון. עם זאת, הותר לעיריית הוד השרון (להלן – העירייה) להדק את הכורכר שבכביש. בנוסף, התחייבה העירייה לחסום את הגישה לקטע כביש זה, לרבות באמצעות שילוט ותאורה.
לנוכח ההסדר במסגרת הסעד הזמני ופסק הדין החלקי, נותרה המחלוקת באשר לכביש שנסלל מכיוון רחוב האשל לכיוון דרך הים.
עיקר טענות העותרים
3.העירייה ביצעה עבודות סלילה בכביש בלא הליך תכנוני, תוך פגיעה בזכויות יסוד ובאינטרסים לגיטימיים של תושבי העיר. כך, תושבי רחוב האשל והגלעד בהוד השרון, שהינם רחובות צרים, התעוררו בוקר אחד לעבודות סלילה של הכביש. לעבודות אלה לא קדם הליך תכנוני כלשהו.
4.הפתעתם של העותרים הייתה רבה גם בהתחשב בהוראותיה של תכנית המתאר הכוללנית הר/2050, שם מסומן המשך רחוב האשל ודרך הים בנתיב דומה, אך שונה [במאמר מוסגר: כנגד תכנית זו התנהלו הליכים משפטיים וניתן פסק דין בעניינה].
בעת ביצוע עבודות הסלילה של הכביש לא הייתה קיימת תכנית ברת תוקף אשר מתירה את ביצוע עבודות הסלילה של הכביש. אין מדובר בפגם של מה בכך, אלא בשלילת זכות ההתנגדות, השימוע והטיעון באשר לעבודות הסלילה בכביש.
5.סעיף 261(ד) לחוק התכנון והבנייה, התשכ"ה – 1965 (להלן – חוק התכנון והבנייה), פוטר עבודות לסלילת דרך מהצורך בהיתר בנייה, בתנאי שהעבודות מבוצעות ע"י רשות מקומית ובתנאי נוסף, והוא – העבודות נעשות בהתאם לתכנית מפורטת מאושרת, או תכנית מתאר מקומית מאושרת הכוללת הוראות של תכנית מפורטת. בענייננו, אין תכנית מפורטת ועל כן, העבודות בוצעו באופן בלתי חוקי. בנוסף, חלק מתוואי הכביש חורג משטח הקרקע שבבעלות העירייה.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
חזרה לתוצאות חיפוש >>
