לא מצאתי לדחות את הבקשה לסילוק על הסף מהטעם כי לתובעת עומדת עילה מכוח סעיף 4 לחוק עשיית עושר ולא במשפט, מאחר ולשם קים הסעיף על התובעת מוטל הנטל להוכיח כי פרעה את חובם של הנתבעים, כי הפירעון נעשה מבלי שהייתה חייבת לכך וכי לנתבעים לא הייתה סביה סבירה להתנגד (ראה ת"א (שלום ת"א) 83887/01 הפניקס הישראלי חברה לביטוח בע"מ נ. אליהו (נבו)(2004). במקרנו, אחריותם בנזיקין של הנתבעים (השאלה אם התרשלו בהרמת המשאית או בדרך הושבתה על הרמפה) אינה מוסכמת והיא נתון שבמחלוקת מאחר ובאמתחתם של הנתבעים טענות כנגד אחריותם הנטענת, אזי, הייתה לנתבעים סיבה סבירה להתנגד לחבותם בטענה שלא התרשלו. משמע, כי בעת שהתובעת שילמה כספים למבוטח שלה, הייתה סיבה סבירה לנתבעים להתנגד לתשלום , ולכן, לא ניתן לסמוך על סעיף 4 לחוק עשיית עושר ולא במשפט, שזו לשונו:
"דין הפורע חוב הזולת
מי שפרע חובו של אדם אחר בלי שהיה חייב לכך כלפיו, אינו זכאי להשבה אלא אם לא היתה לזוכה סיבה להתנגד לפרעון החוב, כולו או מקצתו, ואינו זכאי להשבה זו אלא כדי מה שנתן לפרעון החוב".
סעיף 4 (כמו גם סעיף 5) בא להרחיב את דיני עשיית עושר לגבי מתנדב. החייב אינו רשאי להתנגד לפירעון החוב על-ידי צד ג', אלא אם יש לו "סיבה סבירה" להתנגד לכך. כפי שכתב פרופ' ג' טדסקי במאמרו "המקיים את חיוב הזולת וזכותו להשבה" משפטים י (תש"ם) 17, 27, שבו הוא דן ביחס בין סעיף 40לחוק החוזים (חלק כללי) לבין סעיף 4לחוק עשיית עושר ולא במשפט:
"הדרך היחידה שבה יוכל החייב למנוע שיקיים אדם אחר היא להקדימו ולקיים בעצמו". (ראה פס"ד צור לעיל).
ולענייננו, אחריותם של הנתבעים לא הוכחה והם מתנגדים לאחריותם לאירוע נושא התביעה, ולכן לא ניתן לומר כי החוב שולם כשלא היתה סיבה סבירה להתנגד.