אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> חיוב אב מוסלמי חסוי במזונות בתו הקטינה

חיוב אב מוסלמי חסוי במזונות בתו הקטינה

תאריך פרסום : 12/07/2017 | גרסת הדפסה

תמ"ש
בית משפט לעניני משפחה קריות
54452-12-15
06/07/2017
בפני השופטת:
שירי היימן

- נגד -
תובעות:
1. פלונית
2. אלמונית (קטינה)

עו"ד מ. שיח' אחמד
נתבע:
פלוני (חסוי) באמצעות האפוטרופוס
עו"ד מוחמד חג'אזי
פסק דין
 

 

  1. בפני תביעה למזונות קטינה בת כ- 8 שנים (ילידת ––––) (להלן: הקטינה) שהוגשה ביום 27.12.15 ע"י התובעת (להלן: התובעת או האם) נגד הנתבע (להלן: הנתבע או האב). התביעה הוגשה גם בגין מזונות אישה, אולם בסיכומיה זנחה התובעת טענה זו.
  2. בהחלטתי מיום 19.04.16 חייבתי את האב בתשלום מזונות זמניים עבור הקטינה בסך של 1,600 ₪ וכן מחצית הוצאות רפואיות חריגות והוצאות חינוך ודחיתי את בקשת האם למזונות זמניים עבורה.
  3. על החלטה זו הגיש המבקש בקשת רשות ערעור. בהחלטת בית המשפט המחוזי מיום 17.5.2016, נקבע כי:

"בהמשך להחלטתי מיום 16.5.2016, צירף המבקש אישור המוסד לביטוח לאומי לחודשים ינואר-אפריל 2016, לפיו קצבת הזקנה הינה 3,325 (ברוטו), ניכויים 1,500 ₪, מתוכם 609 ₪ הינם ניכויים אחרים והנטו לתשלום הינו 1,825 ₪ לחודש.

בנסיבות אלו, מתבקש בית משפט קמא לבחון פסיקתו למזונות זמניים, אך מובהר כי אין בכך כדי להגביל את שיקול דעתו של בית המשפט ו/או להביאו למסקנה שונה באשר לגובה המזונות הזמניים.

נוכח הסכמות המבקש להצעת בית המשפט, הבקשה נמחקת, ללא צו להוצאות".

  1. ביום 08.06.16 לאחר שהצדדים טענו טיעוניהם הפחתתי את המזונות הזמניים לסך של 1,300 ₪.
  2. בין הצדדים התנהלה תביעת משמורת (תמ"ש 54488-12-15), וביום 12.07.16 הסכימו כי המשמורת תימסר לאם ופסק דין ניתן בהתאם. התביעות הרכושיות (33804-02-16, 39978-11-16) עודן מתנהלות.
  3. להלן העובדות הרלוונטיות כפי שעולות מכתבי הטענות על שלל נספחיהם.
  4. הצדדים הינם מוסלמים שנישאו זה לזו ביום –––––. מנישואין אלו נולדה הקטינה מושא התביעה. נישואי הצדדים עלו על שרטון והם התגרשו בבית הדין השרעי ביום–––––.
  5. האב הינו חסוי ובנו, מר –––––, הוא האפוטרופוס עליו לפי מינוי בית הדין השרעי מיום 16.03.16.
  6. בדיון שהתקיים ביום 05.12.16 הסכימו הצדדים כי פסק הדין יינתן על סמך סיכומים בכתב.

טענות הצדדים בתמצית

טענות התובעת

  1. חובתו של האב לזון את ילדיו הן מכוח החוק והן מכוח הדין השרעי. בענייננו, הנתבע מנסה להתחמק מחובתו זו. בהתאם לדין השרעי חב האב חבות מוחלטת במזונות ילדיו הקטינים לכל הפחות בסך של 1,500 ₪ בעבור צרכים הכרחיים בתוספת חלקו של הקטין במדור.
  2. קיים נתק בין האב לבין הקטינה והוא אף לא הגיש כתב הגנה לתביעת המשמורת.
  3. האב לא מילא אחר החלטת בית המשפט בעניין המזונות הזמניים ולא שילם אותם. לא זו אף זו, הנתבע לא פעל בהתאם להחלטת בית הדין השרעי ולא שילם לתובעת.
  4. התובעת והקטינה מתגוררות בדירה שכורה כשדמי השכירות החודשיים עומדים על סך של 2,500 ₪. ובהתאם להערכת בית המשפט העליון על הנתבע לשלם סך של 1,000 עבור שכר הדירה – 40% מגובה שכר הדירה. בנוסף, עליו לשאת בהוצאות אחזקת הבית. התובעת מקבלת סיוע בשכר דירה בסך של 1,090 ₪ לחודש.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 



שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ