אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> הגבלת אפוטרופסות טבעית של הורה

הגבלת אפוטרופסות טבעית של הורה

תאריך פרסום : 14/07/2015 | גרסת הדפסה

א"פ
בית משפט לעניני משפחה נצרת
36918-06-14
30/06/2015
בפני השופט:
אסף זגורי

- נגד -
המבקשת/התובעת:
א.א.ע.
עו"ד מוסטפא רפעא
המשיבים/הנתבעים:
1. היועץ המשפטי לממשלה
2.
3. א.א.ר.

עו"ד חאזם ספורי
פסק דין
 

 

על הפרק:

אם משמורנית של ילדה שכמעט מעולם לא פגשה באביה, מעוניינת בביטול אפוטרופסותו ביחס לקטינה אך הוא מתנגד לכך. איזהו הפתרון הראוי בנסיבות הענין?

 

על יחסי הצדדים בקליפת אגוז:

 

  1. סיום מערכת היחסים שבין המבקשת, גב' א.א.ע לבין המשיב מר א.א.ר, מעסיקה את בית משפט זה מזה כשלוש שנים וחצי במסגרת תביעות שונות (כספיות, אבהות, מזונות ולאחרונה התביעה שבכותרת). מאחר והעובדות אינן במחלוקת עוד, אתקצר ואומר כבר כעת, כי המבקשת שימשה כ"אשה שנייה" של המשיב במסגרת הסכם נישואין אזרחי ודתי שנערך ביניהם ביום 1/6/2009 ובמסגרת יחסיהם הם הביאו לעולם ילדה אחת שנמצאת במשמורתה הקבועה של המבקשת. דרכם של הצדדים נפרדו ומזה למעלה מ-4 שנים ואין הם גרים יחדיו או מצויים בקשר זוגי והמשיב אף אינו בקשר עם בתו הקטינה. המבקשת גרה עם הקטינה ב*** והן חיות את חייהן ללא קשר עם המשיב שנותר להתגורר עם אשתו וילדיו באזור ***. אדגיש, אין כל קשר היום בין הנתבע לבין התובעת ו/או בינו לבין הקטינה.

 

 

 

 

על התביעה וטענות הצדדים:

 

  1. התביעה הנוכחית הינה למעשה עתירה למנות את המבקשת כאפוטרופא בלעדית על בתה הקטינה א.א.ל., ילידת 22.11.10 וכיום בת 4 וחצי (להלן: "הקטינה") כך שתוכל לקבוע ולהחליט בעניין הטיפול הרפואי, החובה והזכות לצרכים שונים, כמו גם נכסי הילדה, החלטה על מוסדות לימוד, קביעת זרם החינוך, הנפקת דרכון, יציאה לחו"ל וכיו"ב.

 

  1. כאמור בכתב התביעה ובתסקירים, בתחילת שנת 2011, זמן קצר לאחר לידת הקטינה נפרדו הצדדים והמשיב סירב להכיר באבהותו ביחס לקטינה ועל-כן הוגשה תביעת אבהות לבית משפט זה ולאחר ביצוע בדיקת רקמות נקבע כי הנתבע הינו אביה הביולוגי של הקטינה.

 

  1. טענה התובעת, כי מאז פירוד הצדדים האב לא רצה כל קשר עם הקטינה ולא ראה אותה מאז ולמעשה מעל בחובותיו הקבועות בחוק הכשרות המשפטית והאפוטרופסות, התשכ"ב – 1962 שלא לדבר על חובתו המוסרית כאב לקטינה. חרף כך סיפרה ומספרת האם לבתה על אביה ועל קיומו ולא העלימה אותו מחייה. היא אף הבהירה מספר פעמים כי מאוד רצתה שיהיה חלק מחייה של הקטינה, אלא שהוא זה שבחר להיעלם מהם.

 

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ