אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> ד.ג. נ' המוסד לביטוח לאומי

ד.ג. נ' המוסד לביטוח לאומי

תאריך פרסום : 29/06/2017 | גרסת הדפסה

ב"ל
בית דין אזורי לעבודה תל אביב - יפו
64030-02-15
15/06/2017
בפני השופט:
תומר סילורה

- נגד -
תובעת:
ד.ג.
עו"ד אושרה קידר
נתבע:
המוסד לביטוח לאומי
עו"ד רועי הררי
פסק דין
 

 

  1. 1.התובעת, ילידת 1977, הגישה לנתבע תביעה להכרה בצרידות במיתרי הקול כמחלת מקצוע ו/או על פי תורת המיקרוטראומה כמשמעה בפרק ה' לחוק הביטוח הלאומי (נוסח משולב) תשנ"ה-1995.

  2. בתאריך 10.12.14 נשלחה לתובעת הודעה מטעם הנתבע, בזו הלשון:

    "אנו מאשרים שקיבלנו את תביעתך להכרה במחלת מקצוע - צרידות, אולם, לצערנו, עלינו לדחותה על פי הוראות סעיף 79 לחוק הביטוח הלאומי ומהנימוקים הבאים:

    ....

    1. על פי המסמכים שבידנו, לא הוכח קיום אירוע תאונתי/אירועים תאונתיים זעירים תוך כדי ועקב ביצוע עבודתך/עיסוקך במשלח ידך, ואשר הביאו לצרידות.

    2. מבחינה רפואית לא הוכח קיום קשר סיבתי בין מחלתך לבין תנאי עבודתך. מהתייעצות רפואית עולה, כי הנזק הנטען, יבלות במיתרי הקול היה עוד טרם תחילת עבודתך ב12/2005.

    3. מחלתך התפתחה על רקע מצב תחלואתי טבעי שאינו קשור בתנאי העבודה.

    לפיכך, אין לראות במחלתך כתאונת עבודה..."

     

  3. 2.התובעת עובדת כמורה במשרד החינוך, משרה מלאה בת 24 שעות שבועיות בהוראה פרונטאלית. במהלך עבודתה נאלצה לא אחת להרים את קולה לעוצמות גבוהות על מנת להשתלט על עשרות הילדים בכיתה.

  4. 3.בשנת 2012 החלה לסבול מצרידות. ד"ר עבדאללה כאתבה, רופא אף אוזן גרון, אבחן אצלה יבלות בשליש קדמי דו צדדי בלרינקס (האיבר האחראי על יצירת קולות והמשמש למעבר אויר מהלוע לריאות). נוכח אבחנה זו נאלצה התובעת לעבוד בחצי משרה.

  5. בתאריך 11.12.13 פנתה התובעת לד"ר להב, מומחה לכירוגיה של מיתרי הקול והפרעות בבליעה, אשר ציין כי מצא יבלות פירוטיות אסימטריות בשני מיתרי הקול, המפריעות לסגירה גלוטיות וגורמות לבריחת האוויר וכי לתובעת יבלות על רקע שימוש ממושך ומוגזם בקול.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ