אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> ק' נ' המוסד לביטוח לאומי

ק' נ' המוסד לביטוח לאומי

תאריך פרסום : 20/12/2017 | גרסת הדפסה

ב"ל
בית דין אזורי לעבודה תל אביב - יפו
29727-09-15
14/12/2017
בפני השופטת:
דגית ויסמן

- נגד -
תובעת:
ד.ד.ב.ק.
עו"ד מלכיאל חדד
נתבע:
המוסד לביטוח לאומי
עו"ד עדי וידנה
פסק דין

 

 

 

1. בהליך זה מתעוררת השאלה אם התובעת זכאית לקצבת שארים, לאור הוראת סעיף 262(א) לחוק הביטוח הלאומי [נוסח משולב], התשנ"ה – 1995 (להלן – החוק).

2.רקע עובדתי

א.התובעת, ילידת 29.12.1933, היתה נשואה למר צ' ק' ז"ל למעלה משלושים שנים, עד לפטירתו בשנת 1982.

ב.לאחר פטירתו של מר ק' ז"ל, שולמה לתובעת קצבת שארים.

ג.ביום 5.5.1988 התובעת נישאה למר ס' ב' ז"ל ובכך פסקה זכאותה לקצבת שארים בגין בעלה הראשון, מר ק' ז"ל.

ד.ביום 6.4.92 התובעת הגישה בבית הדין הרבני בתל אביב בקשה משותפת לגירושין.

ה.ביום 7.6.2014 נפטר בעלה השני של התובעת, מר ס' ב' ז"ל.

ו.תביעתה של התובעת לקבל קצבת שארים בגין פטירתו של מר ב' ז"ל נדחתה, בנימוק שהיתה פרודה ממנו בשלוש מחמש השנים שקדמו לפטירתו, לא חיה עמו ב – 12 החודשים שקדמו לפטירה ולא שולמו לה מזונות או שהמנוח היה חייב במזונותיה על פי פסק דין (סעיף 238(2) לחוק).

ז.לאחר קבלת החלטת הנתבע, התובעת הגישה תביעה לחידוש קבלת קצבת השארים בגין בעלה הראשון, מר ק' ז"ל, אולם גם תביעה זו נדחתה, בנימוק שהתובעת לא חדלה להיות נשואה למר ב' ז"ל.

 

3.לטענת התובעת, יש לראות בה מסורבת גט, כיוון שבמהלך השנים מר ב' ז"ל סירב להתגרש ממנה. בכך למעשה נשללה ממנה הזכות לקצבת שארים בגין כל אחד מבעליה שנפטרו: בגין מר ק' ז"ל, מאחר שנישאה למר ב' ז"ל ולא התגרשה ממנו, ובגין מר ב' ז"ל אינה זכאית מאחר שלא חיה עמו ולא קיבלה ממנו מזונות. התובעת הוסיפה וטענה שכאשר מדובר בסירוב גט מתמשך, אין להוסיף ולהעניש אותה בשלילת קצבת השארים.

 

4.לטענת הנתבע, טיעונה של התובעת מתעלם מהסיפא לסעיף 262(א) לחוק, שבו נקבע שהזכאות לתשלום מחדש של קצבת השארים חלה מהיום שבו האלמנה חדלה להיות נשואה, בעוד שהתובעת היתה נשואה למר ב' ז"ל עד פטירתו בשנת 2014. הנתבע הפנה למסמכים המועטים שהוצגו על ידי התובעת ולשיטתו לא עולה מהם שהתובעת היתה עגונה והיא אף לא פעלה כמי שנלחמה לקבל את הגט. עוד נטען כי קבלת עמדת התובעת משמעה מחיקת הסיפא לסעיף 262 לחוק.

 

דיון והכרעה

5.בסעיף 262(א) לחוק נקבע –

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ