ﱐ
כניסה
הרשמה
למנויים ומשתמשים חדשים
מנוי חינם
לחברי לשכת עורכי הדין
אינדקס עורכי דין
פסיקה
המגזין
טפסים
פסקדין Live
משאלים
שירותים משפטיים
פורום עורכי דין
עוד
מדורים נוספים
דיני חוזים
מומחים לדין הזר
ייפוי כוח מתמשך
משפט מסחרי
ניכור הורי
דיני עבודה
תביעות ביטוח ונזקי רכוש
פלילי
מקרקעין ונדל"ן
דיני צרכנות ותיירות
בנקים
קניין רוחני
דיני משפחה
דיני חברות
הוצאה לפועל
רשלנות רפואית
נזקי גוף ותאונות
מיסים
תעבורה
צבא ומשרד הבטחון
ביטוח לאומי
תמ"א 38
לשון הרע
חדלות פירעון
אזרחויות ואשרות
ירושות וצוואות
כללי
מחשבונים משפטיים
הרשמה לניוזלטר
שירותים משפטיים
מיטב נותני השירותים המשפטיים לעורכי דין, המומחים המשפטיים של פסקדין.
חיפוש פסיקה
מחפש פסק דין? מנוע החיפוש של פסקדין מכיל אלפי פסקי דין במגוון תחומים.
מיקומך באתר:
עמוד ראשי
>>
חקיקה
>>
תקנות בריאות הציבור (מזון) (גירום בשר), התשמ"ד-1984 - פסקדין
חפש עורך דין לפי תחום משפטי
עורכי דין בתחום
אזרחויות ואשרות
אזרחות זרה ודרכון זר
אשרות עבודה
ביטוח לאומי
גישור ובוררויות
דיני חברות
דיני חוזים
דיני משפחה
דיני ספורט
דיני עבודה
דיני צרכנות ותיירות
דיני תעופה
הדין האמריקאי
הוצאה לפועל
חוקתי ומנהלי
ייפוי כוח מתמשך
ירושות וצוואות
לשון הרע
מומחים לדין הזר
מטבעות דיגיטליים
מיסים
מקרקעין ונדל"ן
משפט מסחרי
נוטריון
נזקי גוף ותאונות
פלילי
פשיטת רגל
צבא ומשרד הבטחון
קניין רוחני
רשלנות רפואית
תביעות ביטוח ונזקי רכוש
תביעות ייצוגיות
תמ"א 38
תעבורה
תקשורת ואינטרנט
|
בחר אזור
אזור המרכז
אזור הצפון
אזור הדרום
אזור השפלה והסביבה
ירושלים והסביבה
אזור השרון והסביבה
יהודה ושומרון
אילת
חיפה והקריות
|
דיני חוזים
מומחים לדין הזר
ייפוי כוח מתמשך
משפט מסחרי
ניכור הורי
דיני עבודה
תביעות ביטוח ונזקי רכוש
פלילי
מקרקעין ונדל"ן
דיני צרכנות ותיירות
בנקים
קניין רוחני
דיני משפחה
דיני חברות
הוצאה לפועל
רשלנות רפואית
נזקי גוף ותאונות
מיסים
תעבורה
צבא ומשרד הבטחון
ביטוח לאומי
תמ"א 38
לשון הרע
חדלות פירעון
אזרחויות ואשרות
ירושות וצוואות
תקנות בריאות הציבור (מזון) (גירום בשר), התשמ"ד-1984
תקנות בריאות הציבור (מזון) (גירום בשר), התשמ"ד-1984 1
בתוקף סמכות שר הבריאות לפי סעיף 10 לחוק רישוי עסקים, התשכ"ח-1968, ובתוקף סמכות המנהל הכללי של משרד הבריאות לפי סעיף 3 לפקודת בריאות הציבור (מזון) (נוסח חדש), התשמ"ג-1983, אנו מתקינים תקנות אלה:
1. הגדרות
בתקנות אלה -
"בשר" - שרירי שלד של בקר ועופות שנשחטו למאכל אדם בבית מטבחיים או בבית שחיטה לעופות, וכן שרירי השלד של בקר שיובא כדין מחוץ-לארץ במצב קפוא;
"בשר מגורם" - בשר שהופרד מעצמות בעזרת מכונה המיועדת לכך;
"חומר גלם לייצור בשר מגורם" - בשר, לרבות גרונות עוף, שנשר על העצמות אחרי פירוק ידני או מכני, בין שהוא טרי ובין שהוא מקורר או קפוא, ולמעט בלוטת שומן, ושט, זפק, קנה הנשימה, מעיים, בלוטת המין, חלקי פנים ועורות של העוף (להלן - חומר גלם);
"אצווה" -כמות בשר מגורם שיוצרה בתהליך אחד רצוף ללא פסק זמן בייצור;
"הקפאה עמוקה" - תהליך הקפאה המבטיח טמפרטורה של 18 מעלות צלזיוס מתחת לאפס במרכז המוצר אחרי פרק זמן שאינו עולה על 24 שעות מתחילת התהליך;
"המנהל"3 - המנהל הכללי של משרד הבריאות או מי שהוא הסמיכו בכתב לענין תקנות אלה, כולן או מקצתן;
"רופא וטרינרי" - רופא וטרינרי מורשה לפי פקודת הרופאים הוטרינרים;
"מפעל" - מקום לייצור בשר מגורם.
2. ייצור בשר מגורם
לא ייצר אדם בשר מגורם, לא יארזו ולא ישווקו, אלא בהתאם להוראות תקנות אלה.
3. מכונה לגירום בשר
גירום בשר, לאחר פירוק ידני, ייעשה רק באמצעות מכונה המיועדת לכך שאישר המנהל (להלן - המכונה).
4. מדור לגירום בשר
במפעל יוקצה מדור נפרד לגירום בשר שבו תועמד המכונה (להלן - המדור); במדור יתקיימו תנאים אלה:
(1) כל הציוד המצוי בו יהיה מחומר שאישר המנהל ובלבד שלא יהיה עשוי עץ או חומר מחליד;
(2) הטמפרטורה בו לא תעלה על 10 מעלות צלזיוס;
(3) הוא יצוייד במד-חום אינדיקטור, שגבולות הדיוק שלו יהיו + מעלה אחת צלזיוס בתחום הטמפרטורה שבה מיועד מד-החום לפעול;
(4) המכלים בהם מוחזקים חומר גלם ובשר מגורם יועמדו על מדפים המוגבהים מהרצפה ב-30 ס"מ לפחות.
5. אחסנת חומר גלם
(א) לאחר הפירוק הידני יאוחסן חומר הגלם במכלים שלמים ונקיים שיסומנו בתאריך ובשעה של סיום הפירוק.
(ב) המכלים יועברו מיד לאחד מאלה בלבד:
(1) למכונה;
(2) לאחסון בחדר שהטמפרטורה בו אינה עולה על אפס מעלות צלזיוס, ולפרק זמן שלא יעלה על 6 שעות;
(3) לאחסון בהקפאה עמוקה לתקופה שלא תעלה על 10 ימים.
6. העברת חומר גלם
לא נמצא המדור במפעל שבו פורק הבשר, תתבצע העברת חומר הגלם למדור שמחוץ למפעל בכלי רכב שהטמפרטורה בו אינה עולה על 18 מעלות צלזיוס מתחת לאפס, ותצורף לו תעודה שמולאה ונחתמה ביד רופא וטרינרי, בהתאם לטופס שבתוספת הראשונה.
7. תנאים לייצור בשר מגורם
(א) לא ייצר אדם בשר מגורם, לא יחסינו ולא ישווקו, אלא אם כן הוא מהסוגים המפורטים בטור א' בטבלה שבתוספת השניה, והרכבו כאמור בטור ב' לצדו, זולת אם התיר המנהל, בכתב, אחרת.
(ב) לא ייצר אדם בשר מגורם, לא יחסינו ולא ישווקו אם נמצא בגרם אחד ממנו חידקים כאמור להלן:
(1) בספירה כללית - יותר מ-106X5;
(2) קוליפורמים - יותר מ-104;
(3) סטפילוקוקים אוראוס קואגולזה חיובית - יותר מ-103;
(4) אנאורביים מסוג קולסטרידיום מחזרי סולפית - יותר מ-102.
(ג) לא ייצר אדם בשר מגורם, לא יחסינו ולא ישווקו אם נמצא בו חומר משמר, למעט מלח בישול.
(ד) הגבת pH של הבשר המגורם תהיה בין 5.7 ל- 6.9.
8. תהליך הייצור
(א) לא ייצר אדם בשר מגורם אלא בתהליך אחד רצוף שלא ימשך למעלה מ-4 שעות;
(ב) היתה הפסקה בפעילות הייצור שארכה למעלה מחצי שעה יועבר חומר הגלם למיתקן קירור שהטמפרטורה בו לא תעלה על אפס מעלות צלזיוס.
9. הטמפרטורה בשעת הייצור
(א) בשעת הייצור לא תעלה הטמפרטורה של הבשר המגורם על 4 מעלות צלזיוס, והטמפרטורה במדור לא תעלה על 10 מעלות צלזיוס;
(ב) בתום הייצור יארז הבשר המגורם ויוכנס להקפאה עמוקה תוך 4 שעות מרגע הוצאתו מהמכונה ובלבד שהוחזק, בפרק הזמן שבין תום הייצור לבין הכנסתו להקפאה האמורה, במיתקן קירור שהטמפרטורה בו אינה עולה על אפס מעלות צלזיוס.
10. ניקוי המכונה
(א) בתום ייצור כל אצווה תנוקה המכונה במים שחוממו לטמפרטורה של 82 מעלות צלזיוס לפחות;
(ב) בתום כל יום עבודה תחוטא המכונה בחומר שאישר המנהל.
11. רופא וטרינרי
(א) בכל מפעל יועסק רופא וטרינרי שיהיה אחראי לפיקוח על תהליך ייצור הבשר המגורם ועל התנאים התברואיים שבמפעל.
(ב) הרופא הוטרינרי יוודא שחומר הגלם התקבל ממקור בעל רשיון עסק ורשיון יצרן תקפים ושהוא ראוי למאכל אדם.
(ג) הרופא הוטרינרי יהיה נוכח במפעל בשעת הייצור, יטול דוגמאות ויבצע בדיקות כנדרש בתקנות אלה.
(ד) הרופא הוטרינרי ינהל רישום של קבלת חומר הגלם ותוצאות בדיקות שביצע וכן יחתום על תעודות משלוח.
(ה) לא יועסק רופא וטרינרי כאמור אלא אם כן בידיו אישור מהמנהל להעסקתו במפעל.
12. שיטות בדיקה
(א) הבדיקה לצורך קביעת אחוזי החלבון, המים, השומן והאפר, לענין תקנה 7(א), תיעשה בהתאם לתקן ישראלי 497 המופקד לעיון הציבור בלשכות הבריאות המחוזיות והנפתיות.
(ב) הבדיקה לצורך קביעת כמות הסידן תיעשה בהתאם לשיטה שיקבע המנהל.
(ג) בדיקות נוכחות של חידקים לענין תקנה 7(ב) ייעשו בהתאם לשיטות הבדיקה הקבועות בתקן ישראלי 885 (שיטות בדיקה מיקרוביולוגיות למוצרי מזון) המופקד לעיון הציבור בלשכות הבריאות המחוזיות והנפתיות.
13. נטילת דוגמאות
(א) הרופא הוטרינרי יטול מכל אצווה חמש דוגמאות לא רצופות במשקל 250 גרם לפחות כל אחת.
(ב) הדוגמאות יינטלו ביד מוגנת בשקית פוליאתילן ויועברו לשקיות פוליאתילן חדשות.
(ג) הדוגמאות יינטלו פעמיים לפחות בזמן ייצור האצווה.
(ד) הדוגמאות ישמרו בטמפרטורה שלא תעלה על 4 מעלות צלזיוס לפרק זמן שלא יעלה על 4 שעות, עד הגיען לבדיקה במעבדה.
14. אריזת הבשר המגורם
(א) בתום הייצור ייארז הבשר המגורם באריזה שנתקיימו בה כל אלה:
(1) היא שקופה ואטומה לחדירת מים וצבעי הדפסה;
(2) היא מחומר שאינו עלול להזיק לבריאות, שאישר המנהל;
(3) היא מחומר עמיד בטמפרטורה של 40 מעלות צלזיוס מתחת לאפס.
(ב) הבשר המגורם יארז בחבילות שמשקלן לא יעלה על 20 ק"ג.
15. סימון האריזה
האריזה תסומן לפי תקן ישראלי 1145 (סימון מזון ארוז מראש) (להלן - תקן הסימון) ובנוסף תכלול פרטים אלה:
(1) סוג הבשר בהתאם לתוספת הראשונה;
(2) אחוזי חלבון, שומן ומים;
(3) תאריך ייצור בציון יום, חודש ושנה;
(4) תאריך אחרון לשימוש בציון יום, חודש ושנה, שלא יעלה על 90 ימים מיום הייצור;
(5) ההוראות הבאות:
"יש להחזיק במצב קפוא עד השימוש, אין להפשיר ולהקפיא שנית";
"מיועד לתעשיות מזון בלבד";
"רק למוצרים העוברים טיפול תרמי".
16. סימון אסור
לא יסמן אדם בשר מגורם במלים "יצוא", "סחורות יצוא", "איכות יצוא", "טיב יצוא" וכיוצא באלה.
17. החזקת חמרי אריזה
לא יחזיק יצרן במפעל חמרי אריזה שצויין עליהם שמו של אדם אחר, אלא לפי תנאי סעיף 5.3 לתקן הסימון.
18. תעודת משלוח
לכל משלוח של בשר מגורם ממפעל תצורף תעודת משלוח לפי הטופס שבתוספת הראשונה.
19. שמירת דינים
האמור בתקנות אלה בא להוסיף על כל דין אחר.
20. תחילה
תחילתן של תקנות אלה 60 ימים מיום פרסומן.
תוספת ראשונה2
תוספת שניה
(תקנה 7)
טור א' טור ב'
אחוז אחוז אחוז סידן אחוז אפר
חלבון המים השומן גרם/ לא יותר
לא לא לא ק"ג מ-
פחות יותר יותר
סוג הבשר המגורם מ- מ- מ-
בשר מגורם מגרונות
של בשר הודו 13.0 70 12 1.2 2.2
בשר מגורם מגרונות
של בשר עוף 14.0 70 12 1.2 2.2
בשר מגורם משוקיים
של עוף ושלדים 13.0 68 15 1.2 2.2
בשר מגורם
משוקיים של עוף 12 68 12 1.2 2.2
בשר מגורם משוקיים
של בשר הודו 12 68 15 1.2 2.2
בשר מגורם משלדים
של הודו 12 68 15 1.2 2.2
בשר מגורם מחלקי
בשר בקר 14 65 20 1.2 2.2
_________________________________
1 ק"ת תשמ"ד, 2070.
2 הנוסח אינו מובא.
3 בהודעה על הסמכת מנהל לפי תקנה 1 (י"פ תשנ"ג, 3222) הוסמך ראש שירותי בריאות הציבור במשרד הבריאות להיות המנהל לענין התקנות.
חיפוש עורך דין לפי עיר
אזור המרכז
עורך דין בתל-אביב
עורך דין ברמת-גן
עורך דין בפתח תקווה
עורך דין בבני ברק
עורך דין בראשון לציון
עורך דין בבת ים
עורך דין בנס ציונה
עורך דין במודיעין
עורך דין באזור
עורך דין בהרצליה
עורך דין בחולון
עורך דין בגבעת שמואל
עורך דין בקרית אונו
עורך דין ברמלה
עורך דין ברמת השרון
עורך דין ברחובות
עורך דין באור יהודה
עורך דין בסביון
עורך דין בעמק חפר
עורך דין בבאר יעקב
עורך דין במודיעין רעות
עורך דין בגן יבנה
עורך דין בהוד השרון
עורך דין ביהוד
עורך דין בכפר סבא
אזור השפלה והסביבה
עורך דין ביבנה
עורך דין בראשון לציון
עורך דין ברחובות
עורך דין באשדוד
עורך דין בגדרה
עורך דין בכפר רות
עורך דין במודיעין
עורך דין בשוהם
אילת
עורך דין באילת
אזור הצפון
עורך דין בחיפה
עורך דין בעפולה
עורך דין בקרית אתא
עורך דין בטבריה
עורך דין בנהריה
עורך דין בראש פינה
עורך דין בכרמיאל
עורך דין במושב ציפורי
עורך דין במעליא
עורך דין בקרית מוצקין
עורך דין בפרדס חנה-כרכור
עורך דין בקיבוץ לוחמי הגטאות
עורך דין בקיסריה
עורך דין בנוף הגליל
עורך דין בסח'נין
עורך דין בעכו
עורך דין בעמק הירדן
עורך דין בטמרה
עורך דין בירכא
עורך דין בכנרת מושבה
עורך דין בכפר החורש
עורך דין בכפר ראמה
עורך דין באור עקיבא
ירושלים והסביבה
עורך דין בירושלים
עורך דין במודיעין
עורך דין בבית-שמש
עורך דין במבשרת ציון
עורך דין בגבעת זאב
עורך דין בגיזו
עורך דין בקרני שומרון
עורך דין בשואבה
עורך דין בשורש
חיפה והקריות
עורך דין בחיפה
עורך דין בקרית ביאליק
עורך דין בקרית מוצקין
עורך דין בקריית אתא
עורך דין בקרית אתא
אזור הדרום
עורך דין בבאר שבע
עורך דין באשדוד
עורך דין באשקלון
עורך דין בגן יבנה
עורך דין בניר הבנים
עורך דין בנתיבות
עורך דין בעזר
עורך דין בערד
עורך דין בערוגות
עורך דין בקיבוץ זיקים
עורך דין בשדה עוזיהו
עורך דין בשדרות
אזור השרון והסביבה
עורך דין בנתניה
עורך דין בכפר סבא
עורך דין בהרצליה
עורך דין בחדרה
עורך דין בהוד השרון
עורך דין ברעננה
עורך דין בתל מונד
עורך דין בקיסריה
עורך דין ברמת השרון
עורך דין בכוכב יאיר
עורך דין בבני ציון
עורך דין בבנימינה
המידע המשפטי שחשוב לדעת – ישירות למייל שלכם!
הצטרפו לניוזלטר וקבלו את כל מה שחם בעולם המשפט
עדכונים, פסקי דין חשובים וניתוחים מקצועיים, לפני כולם.
זה הזמן להצטרף לרשימת התפוצה
במשלוח הטופס אני מסכים לקבל לכתובת המייל שלי פרסומות ועדכונים מאתר פסק דין
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ
חיפוש פסיקה
בחר תחום
דיני צבא ובטחון
פשיטת רגל
דיני ספורט
דיני בנקאות
משפט ימי
דיני שטרות
עורכי דין
חדלות פירעון
ייפוי כוח מתמשך
דיני משפחה
דיני עבודה
דיני צרכנות
קניין רוחני
דיני תאגידים
הוצאה לפועל
דיני מקרקעין
מסים
ביטוח
סדר דין אזרחי
חוקתי ומנהלי
דיני חוזים
הגבלים עסקיים
נזיקין
רפואה ומשפט
פלילי
תעבורה
איכות הסביבה
גישור
משפט בינלאומי