חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

כללי הטוענים הרבניים (סדרי דין בבית הדין המשמעתי), התש"ס-1999

כללי הטוענים הרבניים (סדרי דין בבית הדין המשמעתי), התש"ס-1999 1
בתוקף סמכותי לפי תקנה 16א לתקנות הטוענים הרבניים, התשכ"ח-1967 (להלן - התקנות), מתקין בית הדין הרבני הגדול כללים אלה:
פרק ראשון: הליכים לפני הדיון
סימן א': תלונה וקובלנה
1. הגדרה
בכללים אלה, "קובל" - מי שרשאי להגיש קובלנה נגד טוען רבני בשל עבירת משמעת לפי תקנה 21 לתקנות.
2. תלונה או ידיעה על עבירת משמעת
הוגשה לקובל תלונה על עבירת משמעת של טוען רבני והוא סבור שיש מקום להגיש קובלנה על פיה, ימציא את העתק התלונה לטוען הרבני וייתן לו הזדמנות להשיב בכתב על התלונה; הגיעה לקובל ידיעה על עבירת משמעת שלא בדרך תלונה והוא סבור שיש מקום להגיש קובלנה על פיה, יודיע על כך, בכתב, לטוען הרבני וייתן לו הזדמנות להשיב בכתב.
3. זמן להמצאת תשובה
הומצא לטוען רבני העתק התלונה או ההודעה כאמור בסעיף 1, ישיב עליה בתוך 14 ימים מיום ההמצאה או בתוך תקופה ארוכה יותר שקבע הקובל או שהסכים לה, לפי בקשת הטוען הרבני; משעברה תקופה זו, רשאי הקובל להגיש קובלנה אף אם לא השיב הטוען הרבני.
4. פרטים נוספים
הקובל רשאי לדרוש מהמתלונן או מהטוען הרבני פרטים נוספים לתלונה או לתשובה, לפי הענין, אם ראה צורך בכך להבהרת ענין המתעורר בהן, וכן רשאי הוא, לפי שיקול דעתו, לדרוש מהמתלונן, או מכל צד להליך המשמעתי, גם תצהיר וראיות אחרות לאימות פרטי התלונה.
5. זמן להחלטה בדבר קובלנה
החלטת הקובל להגיש קובלנה או שלא להגישה תינתן בתוך 90 ימים מתום התקופה שנקבעה בסעיף 2, זולת אם קיימות נסיבות המצדיקות שיהוי ושינומקו וייודעו למגיש התלונה.
6. הודעה על אי-הגשת קובלנה
קובל שהוגשה לו תלונה כאמור בסעיף 1 ולא ראה שיש מקום להגיש קובלנה על פיה, יודיע למתלונן על כך, בהודעה מנומקת בכתב, אם דרש זאת המתלונן.
7. הגשת קובלנה
קובלנה תוגש לבית הדין המשמעתי (להלן - בית הדין), בארבעה עותקים ובמספר עותקים נוספים כמספר הנאשמים בה.
8. עריכת קובלנה
קובלנה תיערך בכתב ותכיל פרטים אלה: התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לצפייה הורד קובץ לרכישה הזדהה

חזרה לתוצאות חיפוש >>