אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חקיקה >> הודעה בדבר עיקרי הוראות סעיפים 45א עד 45ה לחוק מבקר המדינה, התשי"ח-1958

הודעה בדבר עיקרי הוראות סעיפים 45א עד 45ה לחוק מבקר המדינה, התשי"ח-1958

הודעה בדבר עיקרי הוראות סעיפים 45א עד 45ה לחוק מבקר המדינה, התשי"ח-1958 1
אני מודיע בזה, כי בהתאם לסמכותי לפי סעיף 45ו לחוק מבקר המדינה, התשי"ח-1958 [נוסח משולב] (להלן - החוק), קבעתי את נוסח הפרסום שיפרסם גוף כאמור בסעיף 36(1) או (2) לחוק, במקום העבודה, במקום בולט, בדבר עיקרי הוראות סעיפים 45א עד 45ה לחוק, כדלהלן:
הגנה על חושפי שחיתויות
מובא בזה לידיעת העובדים, כי עובד שהממונה עליו פגע בו, בתגובה על שהעובד הודיע על מעשי שחיתות במקום העבודה, יכול להתלונן על כך לפני מבקר המדינה בתפקידו כנציב תלונות הציבור.
על פי הוראות חוק מבקר המדינה, התשי"ח-1958 [נוסח משולב], עובד שהממונה עליו פגע בו, בתגובה על שהעובד הודיע על מעשי שחיתות במקום העבודה, יכול להתלונן על כך לפני מבקר המדינה בתפקידו כנציב תלונות הציבור. הוראות החוק חלות על עובדים בגופים המבוקרים בידי מבקר המדינה, ובהם משרדי הממשלה, מוסדות של המדינה, הרשויות המקומיות וחברות ממשלתיות.
מטרתו של החוק לאפשר לעובד להודיע על מעשי שחיתות במקום עבודתו בלי לחשוש שעבודתו תיפגע עקב כך. ההגנה ניתנת לעובד שהודיע בתום לב ועל פי נהלים תקינים על מעשי שחיתות במקום העבודה, ובתגובה על כך עשה הממונה עליו מעשה הפוגע בעובד במישרין, והמעשה הוא בניגוד לחוק, או בלא סמכות חוקית, או בניגוד למינהל תקין, או שיש בו משום נוקשות יתרה על אי-צדק בולט. הודעה על מעשי שחיתות "על פי נהלים תקינים" פירושה הודעה למי שבסמכותו לבדוק אותם מעשים, אם במינהל הפנימי של הארגון (מנהל, מבקר פנימי וכד') ואם מחוצה לו (מבקר המדינה, משטרת ישראל, נציבות שירות המדינה וכד'). "תום לב" פירושו שהעובד האמין כי אכן בוצעו מעשי השחיתות שעליהם הוא מדווח, והיה לו יסוד סביר להאמין בכך.
תנאי להגנה שתינתן לעובד הוא כי הפגיעה שפגע בו הממונה עליו באה בתגובה לחשיפת מעשי השחיתות, כלומר, צריך שיתקיים קשר סיבתי בין החשיפה ובין הפגיעה, ולא כך הוא הדבר כאשר הודעת העובד על מעשי השחיתות באה רק לאחר הפגיעה בו או בלא קשר אליה.
מצא נציב תלונות הציבור כי תלונתו של העובד מוצדקת, רשאי הוא לתת כל צו שימצא לנכון ולצודק כדי להגן על זכויות העובד ולמנוע את הפגיעה בו. בכלל זה רשאי הוא לבטל את פיטוריו של עובד שפוטר עקב חשיפת מעשי שחיתות, לצוות על מתן פיצויים מיוחדים לעובד, או על העברתו למשרה אחרת בשירות מעבידו.
החוק גם נותן הגנה למבקר פנימי בגוף מבוקר, שהממונה עליו פגע בו בתגובה על פעולותיו ובמילוי תפקידו. הגנה לעובדים שנפגעו עקב חשיפת שחיתויות יכולה להינתן גם בידי בית הדין לעבודה, מכוח חוק הגנה על עובדים (חשיפת עבירות ופגיעה בטוהר המידות או במינהל התקין), התשנ"ז-1997. אין באמור בהודעה זו כדי למצות את כל הוראות החוק על פרטיהן, והעובדים מופנים לעיין בהוראות החוק עצמן.
_________________________________
1 י"פ תשס"א, 3872.
שירותים משפטיים





חיפוש עורך דין לפי עיר :
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות












כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ