אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> מגזין >> דיני משפחה >> תקבל מיליון שקל יותר ממכירת הדירה בזכות הסכם מתנה

תקבל מיליון שקל יותר ממכירת הדירה בזכות הסכם מתנה

מאת: עו"ד נורית פיש | תאריך פרסום : 30/08/2020 16:35:00 | גרסת הדפסה

עורך דין משפחה, תקבל מיליון שקל יותר ממכירת הדירה בזכות הסכם מתנהעו״ד נורית פיש | צילום: אסנת רום (אילוסטרציה: aymane jdidi from Pixabay)

הבעל אישר בחתימתו כי כספים שקיבלו מסבתה של אשתו בשביל רכישת הדירה המשותפת שייכים לה באופן בלעדי. לאור זאת נקבע שהיא זכאית לקבל אותם בחזרה לאחר הפרידה

בית המשפט למשפחה בירושלים קבע לאחרונה כי תמורה ממכירת דירה משותפת של בני זוג שנפרדו בשנה שעברה לא תחולק שווה בשווה. בפסק הדין של השופט פליקס גורודצקי נפסק כי מאחר שהזוג חתום על הסכם מתנה שקובע כי מיליון שקל שהעניקה להם סבתה של האישה לצורך רכישת הדירה שייכים לאישה באופן בלעדי, היא זכאית לקבל את הכסף חזרה. המשמעות היא שאם הדירה תימכר לצד שלישי היא תקבל מיליון שקל יותר ואם תחליט לרכוש את חלקו של בעלה תוכל לקזז את הסכום מהתשלום.

בשנה שעברה הגיש הבעל תביעה לפירוק השיתוף בדירה וביקש למכור אותה ולחלק את התמורה בינו לבין אשתו שווה בשווה. אבל האישה ביקשה לקנות את חלקו ולקזז מהתשלום מיליון שקל שקיבלה במתנה מסבתה כשרכשו אותה. האישה טענה כי מדובר בכספים שהוענקו לה באופן אישי כפי שמעיד הסכם מתנה שעליו חתום בעלה, ולכן היא זכאית לקבל אותם בחזרה.

בעלה טען בתגובה כי כספי המתנה הפכו משותפים משום שאשתו הסכימה לרשום את הדירה על שם שניהם בחלקים שווים ולא רצתה לחתום על הסכם ממון. עוד הוא טען כי חתם על ההסכם תחת לחץ, בלי לקרוא אותו או להבין את ההשלכות המשפטיות והיה בטוח שהכספים ניתנו לשניהם.

האישה הסבירה שהדירה נרשמה על שם שניהם כדי לקבל מענק, וכי כלל לא הייתה מעורבת בתהליך הרכישה כיוון שהייתה בשמירת היריון בבית חולים. מכל מקום היא לא ייחסה משמעות לרישום כיוון שידעה שהסכם המתנה מגן על הכספים.

לא חייבים הסכם ממון

השופט פליקס גורודצקי קיבל את עמדת האישה. נקבע כי עקרונית, כשנכס רשום על שם בני זוג בחלקים שווים אף אחד מהם לא רשאי לטעון שחלקו גדול יותר משום שהשקיע יותר. עם זאת, המקרה הזה שונה בתכלית לנוכח קיומו של הסכם המתנה.

השופט ציין כי בהסכם נכתב שהכספים ניתנים לאישה – ולאישה בלבד, ונאסר עליה להעביר אותם לצדדים שלישיים למעט ילדיה. הבעל חתם על ההסכם ואף כתב בכתב ידו שקרא והבין את כל התנאים והוא מסכים להם. בנסיבות אלה הוא לא יכול לטעון שלא קרא או לא הבין את ההסכם, טענה שגם לא מסתדרת עם הטענה שלפיה הבין שהמתנה ניתנה לשניהם.

השופט הוסיף שהבעל לא פירט איזה לחץ הופעל עליו בזמן חתימת ההסכם שבזכותו הצליח לקנות דירה. בנוסף הוא ציין כי הרישום המשותף לא שינה את ההסכם תוך שקיבל את טענת האישה כי הסתמכה עליו וכלל לא הייתה מעורבת בעסקה.

לבסוף נקבע כי גם העובדה שלא נחתם הסכם ממון לא עוזרת לבעל משום שהוצאת נכס מסוים מהרכוש המשותף יכולה להיעשות גם בהסכם רגיל.

לפיכך נקבע כי האישה זכאית לקבל חזרה את הכספים שקיבלה במתנה מסבתה מהתמורה עבור מכירת הדירה. האישה קיבלה זכות ראשונים לרכוש את הדירה ואם תעשה זאת תוכל לקזז מיליון שקל מהתשלום לבעלה. אם הדירה תימכר בשוק החופשי היא תקבל מיליון שקל והיתרה תחולק בינה לבין בעלה שווה בשווה. הבעל חויב בהוצאות של 35,000 שקל.  

לפסק הדין תלה"מ 5553-04-19

עו"ד נורית פיש עוסק/ת ב- דיני משפחה
** הכותב/ת לא ייצג/ה בתיק.

המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

בהכנת הכתבה לקחו חלק צוות העורכים של אתר פסקדין

 

קטגוריות


שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 


תגובות

הוסף תגובה
אין תגובות
שירותים משפטיים





עורכי דין בתחום דיני משפחה באזור :
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות











כתבות נוספות בתחום דיני משפחה
המדריך להורים גרושים בימי קורונה
עו"ד עדי חן | צילום: אוראל כהן

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ