אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> מגזין >> נזקי גוף ותאונות >> תנאי העבודה גרמו לנזק ברגלים: הרפתן יוכר כנפגע עבודה

תנאי העבודה גרמו לנזק ברגלים: הרפתן יוכר כנפגע עבודה

מאת: עו"ד אורן נמני | תאריך פרסום : 10/09/2017 19:34:00 | גרסת הדפסה

עו"ד אורן נמני. [אילוסטרציה חיצונית:36clicks, 123RF]

המוסד לביטוח לאומי סירב, אך בית הדין לעבודה בבאר שבע קיבל את תביעתו של רפתן ותיק שסבל מדליות ברגלים והכיר בו כנפגע עבודה. זאת, לאחר שהוכח כי במסגרת עבודתו המאומצת ברפת נדרש לעמוד באופן ממושך שהוביל להחמרה במצבו.

הרפתן, יליד 1960, עבד יום אחר יום במשך כ-30 שנה ברפת, וביצע עבודות שונות ובהן חליבה, טיפול בפרות וטיפול בניקיון הרפת וסביבתה. עבודתו, שכללה גם הרמת עגלים וכדי חלב, בוצעה בעיקר כשהוא עומד בבוץ.  

כתוצאה מכך הוא החל לסבול מכאבים קשים ברגליו. אלא שתביעתו נגד המוסד לביטוח לאומי בבקשה להכיר בפגיעה ברגליו כ"פגיעה בעבודה", נדחתה בטענה כי לא הוכח קשר בין תנאי העבודה לבין מחלתו. כלומר המוסד אחז בגישה שמחלתו התפתחה על רקע מצב טבעי.

כנגד החלטה זו של המוסד, הגיש הרפתן את תביעתו לבית הדין לעבודה בבאר שבע בשנה שעברה. השופטת יעל אנגלברג שהם מינתה מומחה רפואי מטעם בית הדין, שיבחן את מצבו של התובע והקשר בינו לבין תנאי עבודתו.

מחוות דעתו של המומחה עלה כי התובע סובל מפגיעה בשני הקרסוליים ובכפות הרגליים על רקע ליקוי מבני, עם נזק לגידים. המומחה סבר כי קיים קשר סיבתי-רפואי בין תנאי עבודתו של התובע לבין הפגיעה ברגליו. לשיטתו, הליקוי המבני שממנו סובל התובע הוא אמנם על רקע התפתחותי, אולם תנאי עבודתו החמירו את מצבו.

עמידה ממושכת

בתביעתו טען התובע כי יש להכיר בפגיעתו ברגליים על דרך של החמרה, וזאת על פי תורת המיקרוטראומה – פגיעות זעירות לאורך זמן שמצטברות לנזק המהווה תאונת עבודה – שכן בהתאם לחוות הדעת, למרות שתנאי עבודתו לא גרמו לליקוי ממנו הוא סובל, הרי שהם החמירו את מצבו הרפואי. לטענתו, המומחה התייחס לגורמי סיכון נוספים כהשמנת יתר ואף על פי כן קבע כי לתנאי עבודתו השפעה משמעותית על מצבו.

המוסד לביטוח לאומי ניסה מצדו להתנער מאחריות. הוא טען כי מחוות דעת המומחה ניתן ללמוד כי תנאי העבודה לא גרמו לפגיעת התובע, שסובל ממצב מבני לא תקין של כפות הרגליים. לטענת המוסד, תנאי העבודה  אף לא החמירו את ליקויו של התובע אלא רק את כאביו, אך זאת על רקע המבנה הלקוי של כפות הרגלים, וכי התפתחות מצבו אינה נובעת מתנאי העבודה.

לאחר בחינה מעמיקה של חוות דעת המומחה, השופטת אנגלברג שהם השתכנעה כי יש לאמץ את מסקנתו של המומחה בעניין הקשר הסיבתי, ואין סיבה לסטות ממסקנותיו.

בנסיבות אלו קבעה השופטת כי נוכח תנאי העבודה של התובע שכללו עמידה ממושכת לאורך זמן, הוחמרה הפגיעה ברגליו של התובע ויש להכיר בפגיעתו כ"פגיעה בעבודה" על דרך ההחמרה.

בתוך כך היא הטילה על המוסד לשאת בהוצאות המשפט של התובע בסך של 10,000 שקלים.  

  • ב"כ התובע:עו"ד אורטל יונה
  • ב"כ הנתבעת: עו"ד ילנה צ'וקלר 
עו"ד אורן נמני עוסק/ת ב- נזקי גוף ותאונות
** הכותב/ת לא ייצג/ה בתיק.

המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

בהכנת הכתבה לקחו חלק צוות העורכים של אתר פסקדין

 

פסקי דין קשורים

קטגוריות


שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 


תגובות

הוסף תגובה
אין תגובות
שירותים משפטיים





עורכי דין בתחום נזקי גוף ותאונות באזור :
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות











כתבות נוספות בתחום נזקי גוף ותאונות
אופניים חשמליים: מדריך לרוכב המצוי
עו"ד שירה פינקלשטיין (צילום: גל דור)

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ