- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
תחרות בין שני משווקים של ליקר אינה פסולה כל עוד אינה נגועה בהטעייה
לפסק הדין בעניין שותים פלוס, שותפות בלתי רשומה נגד איסבקו - חברה ישראלית למשקאות בע"מ
בית המשפט המחוזי בת"א דחה תביעה שהוגשה ע"י שותפות בלתי רשומה בבעלות שלושה שותפים, העוסקת בשיווק ובמכירת משקאות, והמשווקת החל משנת 2002 - ליקר תאנים בשם פיג'לינג, המיובא מהתובעת 2, למתן סעדים כנגד הנתבעת, אשר בתחילת שנת 2005 החלה למכור ולשווק מוצר מתחרה של ליקר תאנים, תחת השם פידג'.
השופטת נורית אחיטוב קבעה, כי התובעות הוכיחו שבמהלך השנים צבר המשקה מוניטין הן במהותו כליקר תאנים והן בשמו, ואולם נקבע כי התובעות לא הוכיחו הטעייה מצד הנתבעת, ולפיכך נדחתה עוולת גניבת העין. לדברי השופטת, השוואת הבקבוקים ע"פ מבחן המראה והצליל מעלה, כי מדובר בשני בקבוקי משקה אשר בחזותם החיצונית אין כדי להטעות. טענת התובעות כי המוצר פיג'לינג זכה לכינוי חיבה "פיג'" ומשכך קיימת בהגיית הצליל "פיג'" לעומת "פידג'" זהות מוחלטת באופן העשוי להטעות- נדחתה, באשר נקבע כי לא עלה מהראיות שאכן המוצר פיג'לינג זכה לכינוי חיבה או קיצור של "פיג'".
השופטת אחיטוב דחתה את הטענה, כי מעשיה של הנתבעת עולים אף כדי התערבות לא הוגנת, כמשמעותה בחוק עוולות מסחריות, וקבעה כי לא נטען, וממילא גם לא הוכח, כי הנתבעת חסמה באופן פיסי או טכני גישה כלשהי לעסק שבו משווקת תוצרת התובעות. לדבריה: " אין פסול בתחרות בין שני משווקים של מוצר דומה, כל עוד אין בה משום תחרות הנגועה בהטעיה או באמצעים בלתי הוגנים".
לפסק הדין בעניין שותים פלוס, שותפות בלתי רשומה נגד איסבקו - חברה ישראלית למשקאות בע"מ
למדור קניין רוחני
אתר המשפט הישראלי "פסקדין"
פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.
