אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> מגזין >> רשלנות רפואית >> תביעה: רשלנות רפואית הובילה למותה של דיירת מגדלי הים התיכון

תביעה: רשלנות רפואית הובילה למותה של דיירת מגדלי הים התיכון

מאת: מערכת פסקדין | תאריך פרסום : 23/02/2023 13:28:00 | גרסת הדפסה

אילוסטרציה: Mat Napo, Unsplash

בת ה-77 התלוננה בפני אחות הדיור המוגן על קוצר נשימה קשה אך פונתה לבית החולים רק לאחר שעה. היא הגיעה מחוסרת הכרה ומותה נקבע בסמוך לאחר הגעתה לבית החולים

לבית משפט השלום בהרצליה הוגשה לאחרונה תביעת רשלנות רפואית נגד מגדלי הים התיכון וחברת שחל. התובעים הם יורשיה של מי שהייתה דיירת במגדלי הים התיכון בבת ים ונפטרה לפני כשנה וחודשיים. לטענתם, צוות הדיור המוגן התרשל בכך שלא פינה את המנוחה באופן מיידי לבית החולים חרף תלונות על מצוקה נשימתית. עוד נטען כי חברת שחל התרשלה באי שמירה על נתיב אוויר והנשמה בתהליך הפינוי. לטענתם, המנוחה הייתה אישה בריאה ומתפקדת וניתן היה למנוע את מותה בטרם עת.

המנוחה, ילידת 1944, אלמנה ואם לשלושה ילדים, נפטרה בגיל 77 בלבד. היא הייתה דיירת בדיור המוגן ׳מגדלי הים התיכון בת ים׳ משנת 2016 ועד ליום פטירתה.

האירוע התרחש בדצמבר 2021. בתביעה שהגישו יורשיה באמצעות עו״ד אלעד ג׳ובני הם סיפרו שעד לפטירתה המנוחה תפקדה היטב והייתה עצמאית באופן מוחלט.

בסוף חודש נובמבר 2021 התלוננה המנוחה על שיעול וקוצר נשימה. היא קיבלה טיפול באינהלציות ואנטיביוטיקה. בימים שלאחר מכן היא המשיכה להשתעל.

ימים ספורים לאחר מכן פנתה המנוחה לאחות הדיור המוגן והתלוננה על קוצר נשימה קשה.

רק כעבור כשעה ממועד הפניה הזמינה האחות צוות של שחל (נט״ן), ללא כל הסבר מניח את הדעת לעיכוב.

לאחר קבלת טיפול ראשוני במקום המנוחה הובהלה על ידי הניידת למיון בית החולים וולפסון. היא הגיעה לבית החולים מחוסרת הכרה. אק"ג שבוצע לא הראה איסכמיה לבבית (ירידה באספקת הדם ללב) אלא סינוס טכיקרדיה (קצב לב מהיר). צוות בית החולים ערך ניסיונות להנשמה אשר לא צלחו ובשעה 18:57, הועברה המנוחה לחדר הלם בבית החולים, ללא נשימה וללא דופק.

המנוחה עברה החייאה ממושכת במשך כ-20 דקות עד שנקבע מותה. המוות יוחס לאספירציה (שאיפה לקנה הנשימה) של תוכן מזון.

טיפול בלתי סביר

בחוות דעת שצורפה לתביעה נקבע באופן חד משמעי כי הצוות הרפואי במגדלי הים התיכון והצוות הרפואי של שח"ל, התרשלו באופן מוחלט בטיפול במנוחה, והתנהלו בניגוד לפרקטיקה הרפואית המקובלת. המומחה קבע שהנתבעים ככל הנראה אחראים למותה של המנוחה בטרם עת, מוות אשר היה יכול להימנע.

המומחה ציין שבמידה שהאחות בדיור המוגן הייתה פועלת לפי הסטנדרט הרפואי המקובל ופרוטוקול משרד הבריאות, מתייחסת לתלונותיה של המנוחה, מזהה את מצבה הקשה בזמן אמת ופועלת באופן מידי להזמנת ניידת שחל מיד לאחר קריאתה הראשונה ניתן היה להציל את המנוחה. כמו כן לקביעתו, טיפול מקצועי יותר של צוות שחל הכולל שמירה על נתיב אוויר והנשמה, היו בסבירות גבוהה מונעים את מותה המוקדם.

את עיקר המשקל לעניין הרשלנות ונסיבות מותה של המנוחה הניח המומחה לפתחם של מגדלי הים התיכון, לאור העיכוב הבלתי סביר של האחות בדיור המוגן. עם זאת הוא קבע שגם צוות הנט"ן של שחל, תרם באופן משמעותי לרשלנות הרפואית ולפטירתה של המנוחה בטרם עת.

לטענת התובעים, הנתבעים סיפרו למנוחה טיפול רפואי שגוי ובלתי סביר בעליל, שלא התאים למצבה הקליני ולתלונותיה. התובעים הוסיפו כי הנתבעים לא נתנו את המשקל הראוי לתסמיניה הקשים של המנוחה שהעידו באופן חד משמעי על הצורך בקריאה דחופה ופינוי לבית החולים. תחת זאת, הם פעלו באיטיות קיצונית תוך איחור בביצוע הפעולות האבחנתיות שנדרשו. 

מחברת שח״ל נמסר בתגובה: ״ההליך המדובר נמצא בימים אלה בערכאות משפטיות, אנו מנועים מלהגיב בנושא״.

ממגדלי הים התיכון לא נמסרה תגובה.

המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

בהכנת הכתבה לקחו חלק צוות העורכים של אתר פסקדין

 

קטגוריות


שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 


תגובות

הוסף תגובה
אין תגובות
שירותים משפטיים





עורכי דין בתחום רשלנות רפואית באזור :
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות











כתבות נוספות בתחום רשלנות רפואית
רשלנות רפואית בניתוחים פלסטיים וטיפולים קוסמטיים
עו"ד דפנה צדיקריו-אלי, צילום: מיכאל טופיול

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ