- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
תביעה נגזרת איננה הסעד ההולם כשהפגיעה הנטענת היא בבעלי מניות ולא בחברה
לפסק הדין בעניין יגאל סרף נגד ישראל טוקאר
בית המשפט המחוזי בנצרת דחה בקשה לאישור תביעה נגזרת, וקבע כי תביעה נגזרת אינה הסעד ההולם את טענות המבקשים הנוגעות בעיקרן לפגיעה בהם כבעלי מניות ולא לפגיעה בחברה.
תביעה נגזרת היא תביעה שמגיש בעל מניות בשמה ובמקומה של החברה עצמה, כאשר מתקיימים תנאים מסוימים המצדיקים זאת. על המבקש לתבוע בשם החברה להוכיח, כי אכן הופרה זכות של החברה, ובסופו של דבר, תוצאות ההליך יחולו על החברה ולא ישירות על בעל המניות.
אמנם, בד"כ קיימת חפיפה מסוימת בין טובת החברה לטובת בעלי המניות, שכן רווח בחברה יתגלגל, בסופו של יום לרווח של בעל המניות, אך על בעל המניות המבקש להגיש תביעה נגזרת, להראות כי מטרת התביעה הינה העשרת קופת החברה, ולא אמצעי להעשרתו האישית.
השופט עאטף עיילבוני קבע, כי במקרה הנדון, משהוכח כי החברה עצמה אינה פעילה כבר למעלה משנה, ואף משותקת משהגיעה למבוי סתום כתוצאה מהמחלוקות בין בעלי המניות, הרי שמשמעותה היחידה של התביעה, הינה המשמעות הכלכלית שתצמח לבעלי המניות עצמם, אשר יקבלו לידיהם את הכספים שייגבו עבור החברה.
בנסיבות אלה, משברור שמטרתה העיקרית של התביעה הינה טובתו האישית של בעל המניות ואילו טובת החברה היא "מטרה משנית", אין לאפשר הגשת תביעה נגזרת.
- ב"כ המבקשים: עו"ד גורי יורם
- ב"כ המשיבים : עו"ד שגיב ארז
לפסק הדין בעניין יגאל סרף נגד ישראל טוקאר
למדור: תאגידים
אתר המשפט הישראלי "פסקדין"
פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.
