אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> מגזין >> רשלנות רפואית >> "קצת יותר תשומת לב": קשיש נפל מהמיטה בגלל רשלנות הצוות הרפואי

"קצת יותר תשומת לב": קשיש נפל מהמיטה בגלל רשלנות הצוות הרפואי

מאת: עו"ד אלי זילכה | תאריך פרסום : 25/10/2020 12:31:00 | גרסת הדפסה

עורך דין רשלנות רפואית, "קצת יותר תשומת לב": קשיש נפל מהמיטה בגלל רשלנות הצוות הרפואיאילוסטרציה: Martha Dominguez de Gouveia on Unsplash

סכנת הנפילה הייתה צפויה אבל בבית החולים זיו לא דאגו להסביר למשפחה שהוא זקוק להשגחה צמודה או לשכן אותו בקרבת האחיות ולוודא שדפנות המיטה מורמות. משרד הבריאות ישלם כ-200 אלף שקל

בית משפט השלום בתל-אביב חייב לאחרונה את משרד הבריאות לשלם כ-200 אלף שקל פיצויים והוצאות על רשלנות רפואית של הצוות הרפואי בבית החולים זיו שבצפת, שהובילה לכך שקשיש בן 85 נפל ממיטתו באמצע הלילה. השופטת אורלי מור-אל קבעה כי מחדלי הצוות התבטאו בכך שלא שיכנו את הקשיש בקרבת תחנת האחיות, המשפחה לא הודרכה להשגיח עליו ואף אחד לא וידא שדפנות המיטה מורמות. עם קצת יותר תשומת לב אפשר היה למנוע את הנפילה, קבעה. מאחר שהאיש נפטר תוך כדי ההליך הפיצויים ישולמו לאלמנתו.

הקשיש אושפז בבית החולים בינואר 2016 עקב שיעול וקוצר נשימה כשבתיקו הרפואי צוין מפורשות שסכנת הנפילה גבוהה ולפיכך הומלץ לשים אותו קרוב לתחנת האחיות ולהשגיח עליו. בפועל, הקשיש שוכן בחדר מרוחק ובלילה שלמחרת נפל ממיטתו. הנפילה גרמה לנפיחות נוזלית במוח (היגרומה) ולהידרדרות במצבו הקוגניטיבי.  

את תביעת הרשלנות נגד משרד הבריאות הוא הגיש ב-2017 אבל מאחר שזמן קצר לאחר מכן הלך לעולמו היא התנהלה על ידי אלמנתו ובנו. בתביעה נטען כי הצוות הרפואי התרשל בטיפול ובהשגחה אחר המנוח, מה שהוביל לכך שהפך לסיעודי ולבסוף נפטר.  

התובעים טענו כי לא קיבלו הדרכה או הנחיה להשגיח על המנוח, ובנו הוסיף שאפילו לא הרשו לו לישון לצד אביו, כך שבליל הנפילה ישן בלית ברירה מחוץ לחדר.  

משרד הבריאות טען לעומת זאת שהטיפול במנוח היה מיטבי, כי המשפחה הודרכה וכי הצוות דאג לאבטח את המנוח באמצעות הרמת דפנות המיטה. עוד הוכחשה הטענה שלא אפשרו לבנו של המנוח לישון לצידו והוא אף הואשם בכך שעזב את אביו מבלי לדווח לאחיות. לבסוף נטען לא ניתן לייחס לנפילה את ההידרדרות במצבו וודאי שלא את מותו.  

הופרו חובות זהירות בסיסיות

לאחר שמיעת העדויות והראיות קבעה השופטת אורלי מור-אל כי בית החולים התרשל בכל הנוגע לנפילה. לא הוכח שהובהר לבני המשפחה שעליהם לשהות לצד המנוח ולא לעזוב אותו בלילה, קבעה, וטענת הבן כי נאסר עליו לישון לצד אביו לא נסתרה. השופטת אף דחתה את הנסיון לטפול עליו את האחריות.

השופטת הוסיפה כי לא הוכח שדפנות המיטה היו מורמות שכן האחות מאותו הלילה לא הובאה לעדות. למעשה, השופטת ציינה כי מהאופן שבו נמצא המנוח לאחר הנפילה ניתן להניח כי לא הורמו.  

השארת המנוח לבדו בשעות הלילה כשחדרו ממוקם הרחק מעמד האחיות לא הייתה סבירה, קבעה. אפשר היה למנוע את הנפילה על ידי הרמת הדפנות, הדרכה נאותה של המשפחה ומתן היתר לבנו של המנוח לישון בחדרו. "אמצעים אלה, שלא הוכח שבית החולים נקט אותם, אינם מטילים נטל בלתי סביר על המערכת, הם דורשים קצת יותר תשומת לב מהצוות ומתחייבים נוכח מצבו של המנוח. משהפרו חובות זהירות בסיסיות, יש לקבוע שעל בית החולים מוטלת האחריות לנפילתו של המנוחה", כתבה.

באשר לסכום הפיצוי נקבע כי למותו של המנוח לא היה קשר לנפילה ולכן לא ייפסקו פיצויים על קיצור תוחלת חיים. הפיצויים, בסך 160 אלף שקלים, נפסקו לאלמנתו על כאב וסבל, עזרה והוצאות רפואיות. בנוסף ישלם משרד הבריאות הוצאות משפט ושכר טרחת עורך דין בשיעור 23.4% מהפיצוי.

לפסק הדין בתיק אזרחי 179-03-17

עו"ד אלי זילכה עוסק/ת ב- רשלנות רפואית
** הכותב/ת לא ייצג/ה בתיק.

המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

בהכנת הכתבה לקחו חלק צוות העורכים של אתר פסקדין

 

קטגוריות


שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 


תגובות

הוסף תגובה
אין תגובות
שירותים משפטיים





עורכי דין בתחום רשלנות רפואית באזור :
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות











כתבות נוספות בתחום רשלנות רפואית
רשלנות רפואית בניתוח: מה חשוב לדעת?
עו"ד גיל קלופשטוק (צילום: אביתר קלופשטוק)

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ