חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

צפצף על צווי ההריסה - ונענש בחומרה

מאת: אביב טסה, עו"ד | תאריך פרסום : 19/06/2014 16:28:00 | גרסת הדפסה

מאת: עו"ד אביב טסה

לגזר הדין בעניין ועדה מקומית לתכנון ובנייה רמת גן נ' שלמה עמר

ההרשעות, צווי ההריסה והקנסות שהוטלו על בעל עסק מזון מהיר ברמת גן לא סייעו לרשויות, והנאשם המשיך בשלו. 20 שנה של רדיפה הסתיימו לאחרונה בעונש חמור ביותר: שנת מאסר בפועל וקנס של 240 אלף שקל.

בעל מאפיה ודוכן פלאפל הורשע בשנת 96' בעבירת בניה ללא היתר. ביהמ"ש חייב את הנאשם להרוס את המבנה בו הוא מפעיל את עסקיו, אך הנאשם לא קיים את הצו. ב- 2002 הוא הורשע שוב, הפעם בעבירה של אי קיום צו שיפוטי. למרות הארכה שקיבל לביצוע צו ההריסה, המשיך הנאשם בשלו.

ב-9 השנים שלאחר מכן, המשיך הנאשם להפעיל עסקיו כרגיל, גם לאחר שהורשע בפעם השלישית בעבירות של אי קיום צו שיפוטי ובניה ללא היתר. כך התגלה בביקורת שנערכה במקום כשנה לאחר ההרשעה השלישית במספר. בעקבות התנהלותו, הוגש כנגדו ב- 2013 כתב אישום נוסף. הפעם יוחסו לו שני אישומים של אי קיום צו שיפוטי ושימוש ללא היתר.

בכתב אישום, שהוגש לבית המשפט לעניינים מקומיים ברמת גן, טענה הועדה המקומית לתכנון ובניה רמת גן, כי הנאשם, שהורשע כבר 3 פעמים בעבירות בנייה ללא היתר ואי קיום צו שיפוטי, מזלזל בקביעות בית המשפט, וממשיך בניהול עסקיו כרגיל. הועדה עתרה להפעיל נגדו עונש מאסר על תנאי בן 5 חודשים שעמד כנגדו מההרשעות הקודמות, בנוסף למאסר של 3-8 חודשים, ומאסר על תנאי נוסף.עוד ביקשה לבצע את ההריסה בעצמה, לאור העובדה שהנאשם לא עשה זאת במשך שנים ארוכות.

הנאשם ביקש שלא להטיל עליו מאסר מאחורי סורג ובריח אלא עבודות לשירות הציבור בלבד תוך הארכת תקופת המאסר על תנאי. לדבריו, אלו העונשים הנהוגים בעבירות תכנון ובניה.

למען יראו וייראו

השופט עדי הדר ציין כי נסיבות ביצוע העבירות בתיק חמורות במיוחד. בתקופה המתפרשת על פני כ-20 שנה, הנאשם אינו מכבד את צווי בית המשפט עד כדי כך שהמדינה נאלצת להגיש נגדו שלוש פעמים כתבי אישום בגין הפרת צו שיפוטי.

עוד ציין השופט, כי עבירות של אי קיום צו שיפוטי חותרות תחת שלטון החוק ופוגעות ביעילות ההרתעה של מערכת המשפט. הדבר עלול לעודד את שכני העבריין ומכריו, הצופים בהנאה הכלכלית של שכנם, לבצע עבירות בנייה בידיעה שאין דין ואין דיין.

לפיכך, קבע השופט כי מקרה חמור זה מצדיק עונש של מאסר בפועל, וציין כי ייתכן שיש לפעול בהתאם להמלצת בית המשפט העליון לגזור מאסר בפועל כבר בעת ההרשעה הראשונה בעבירת אי קיום צו שיפוטי.

לבסוף, גזר השופט על הנאשם עונש של 7 חודשי מאסר - עונש חמור ביחס לעבירות בנייה, והפעיל כנגדו את 5 חודשי המאסר על תנאי, כך שהוא ירצה שנת מאסר אחת בפועל. כמו כן, הוטלו עליו עוד שנה וחצי מאסר על תנאי וקנס של 240,000 שקל.

לגזר הדין בעניין ועדה מקומית לתכנון ובנייה רמת גן נ' שלמה עמר

 

*עו"ד אביב טסה עוסק בדיני מקרקעין ותכנון ובניה

**הכותב לא ייצג בתיק

***המידע המוצג במאמר זה הנו מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

למדור: דיני מקרקעין

אתר המשפט הישראלי "פסקדין"

www.psakdin.co.il

המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.

שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
*
*
*
*


תגובות

הוסף תגובה
אין תגובות
כתבות נוספות

חיפוש עורך דין לפי עיר

המידע המשפטי שחשוב לדעת – ישירות למייל שלכם!
הצטרפו לניוזלטר וקבלו את כל מה שחם בעולם המשפט
עדכונים, פסקי דין חשובים וניתוחים מקצועיים, לפני כולם.
זה הזמן להצטרף לרשימת התפוצה
במשלוח הטופס אני מסכים לקבל לכתובת המייל שלי פרסומות ועדכונים מאתר פסק דין
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ