אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> מגזין >> דיני משפחה >> צפצף על הסדרי השהות ועזב לחו"ל – ביה"ד הגדיל את המזונות

צפצף על הסדרי השהות ועזב לחו"ל – ביה"ד הגדיל את המזונות

מאת: עו"ד צהלה הלוי | תאריך פרסום : 03/01/2023 14:20:00 | גרסת הדפסה

עו"ד צהלה הלוי | צילום: נריה אברהמי. אילוסטרציה חיצונית: Saulo Mohana on Unsplash

אב לשלושה טס לארה"ב מיד לאחר הגירושין ולא חזר. בית הדין הרבני הבהיר שהאם לא צריכה לממן את הילדים בשעות שבהן הם אמורים להיות אצלו

בית הדין הרבני באשקלון קיבל לאחרונה תביעה להגדלת מזונות שהגישה אישה נגד בעלה לשעבר. האישה טענה שירידתו של האב מן הארץ תוך הפסקת זמני השהות עם שלושת ילדיהם מצדיקה את עדכון סכום המזונות שהוא משלם בהתאם. הרב מאיר כהנא (אב"ד), הרב שלמה צרור והרב דניאל גודיס, קבעו כי העזיבה לחו"ל מהווה שינוי נסיבות קיצוני המטיל עול כספי על האם. המזונות הוגדלו מ-4,500 שקל ל-5,600 שקל בחודש.

התובעת והנתבע התגרשו לפני 3 שנים. בהסכם הגירושין שלהם נקבע ששלושת ילדיהם ישהו אצל האב פעמיים בשבוע בשעות הערב ובכל שבת שניה, ולמשך שבועיים בחופש הגדול ובמחצית מהחגים. עוד נקבע בהסכם שהאב ישלם לאם 1,500 שקל בחודש מזונות עבור כל אחד מהילדים, ובסך הכל 4,500 שקל.

חרף הסכמות אלה, שלושה שבועות בלבד לאחר הגט הנתבע עזב לארצות הברית ולא שב. בנסיבות אלה נאלצה האישה לשהות עם הילדים גם בזמני השהות שנקבעו לאב, תוך שהיא נושאת בהוצאות הכספיות הכרוכות בכך.

האישה, עורכת דין במקצועה, פנתה לאור המצב לבית הדין בבקשה להגדיל את המזונות. לטענתה, עזיבתו של הנתבע לחו"ל מהווה שינוי נסיבות קיצוני המצדיק העלאת סכום המזונות שנקבע בהסכם. לדבריה, היעדרותו גורמת לה הוצאות נוספות, פוגעת ביכולתה לעבוד ומטילה עליה נטל מוגבר לטיפול בילדים כמשמורן יחיד. היא ביקשה לחייב את הנתבע במזונות של 10,000 שקל בחודש.

לעומתה טען האב כי הנטל לא נופל רק על התובעת מאחר שהוריו – הסבא והסבתא – מגבים אותו ומארחים את הילדים בשבתות וחגים, ואף שוהים עמם במידת הצורך כשהתובעת בעבודה. הנתבע הוסיף שאין לו הכנסות כרגע וסכום המזונות שמבקשת התובעת מוגזם.

דרישה מופרזת

תחילה קבעו הדיינים כי אין הצדקה לשנות את בסיס המזונות שנקבע בהסכם הגירושין, מאחר שאף אחד מהצדדים לא הביא אסמכתא כלשהי להכנסותיו. הם גם הסתייגו מטענת האם לפיה היא מרוויחה רק 20,000 שקל נטו בשנה. לדבריהם, "נראה שהיא אינה חיה חיי עוני" ומוציאה על הילדים ביד רחבה.

משכך הם דחו את עתירת האם לקביעת מזונות בסך המופרז של 10,000 שקל, וניגשו לדון רק בתוספת העלות שנגרמה לה בשל עזיבת האב.

בהקשר לכך הם קבעו שהעזיבה מהווה שינוי נסיבות מהותי וקיצוני ומטילה על האם עול כספי.

הדיינים העריכו כי מפגש רגיל עם הילדים עולה 50 שקל (עלות ארוחת ערב), סוף שבוע עם הילדים עולה 200 שקל ושבוע בחודש אוגוסט עולה 1,000 שקל.

הכפלת סכומים אלה בזמני השהות הכוללים של האב בשנה הובילה אותם להערכה שתוספת העלות שנגרמת לאם עקב עזיבת הנתבע היא כ-13,200 שקל לשנה. בחלוקה לחודשים מדובר ב-1,100 שקל לחודש.

בהתאם לחישוב, המזונות הועמדו על 5,600 שקל בחודש (1,100 + 4,500). נקבע כי החיוב חל רטרואקטיבית ממועד הגשת התביעה.

  • ב"כ האב: עו"ד רות אשרף ממן
  • האישה עורכת דין וייצגה את עצמה
עו"ד צהלה הלוי עוסק/ת ב- דיני משפחה
** הכותב/ת לא ייצג/ה בתיק.

המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

בהכנת הכתבה לקחו חלק צוות העורכים של אתר פסקדין

 

פסקי דין קשורים

קטגוריות


שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 


תגובות

הוסף תגובה
אין תגובות
שירותים משפטיים





עורכי דין בתחום דיני משפחה באזור :
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות











כתבות נוספות בתחום דיני משפחה

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ