אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> מגזין >> דיני עבודה >> צו מניעה זמני נגד פיטורי מרצה במכינה של הטכניון

צו מניעה זמני נגד פיטורי מרצה במכינה של הטכניון

מאת: עו"ד קלרה שמורק | תאריך פרסום : 16/12/2019 09:01:00 | גרסת הדפסה

עו"ד דיני עבודה, צו מניעה זמני נגד פיטורי מרצה במכינה של הטכניוןעו"ד קלרה שמורק (צילום: מיטל אזולאי) [אילוסטרציה: kasto, www.123rf.com]

בית הדין לעבודה בחיפה דחה את הבקשה לביטול הפיטורים עד להכרעה בתביעת המרצה אבל בית הדין הארצי הפך את ההחלטה בהתחשב בתקופת העבודה הארוכה והנזק שייגרם למרצה עקב אובדן מקור ההכנסה העיקרי שלו.

בית הדין הארצי לעבודה קיבל בקשת ערעור שהגיש מרצה שפוטר מהמכינה הקדם אקדמית בטכניון והורה על החזרתו לעבודה עד להכרעה בתביעה שהגיש לביטול הפיטורים. השופטים סיגל דוידוב-מוטולה, רועי פוליאק ואילן סופר קבעו כי בהתחשב בנסיבות הפיטורים, תקופת העבודה בת 17 השנים בה עבד לשביעות רצון ממוניו, האפשרות הממשית שתביעתו תתקבל והנזק הגדול שייגרם לו עקב אובדן מקור ההכנסה העיקרי שלו – יש לאפשר למרצה להמשיך לעבוד בתקופת הביניים שבה מתנהלים הדיונים בתביעה.

המרצה החל לעבוד בטכניון ב-2002. לפני כ-3 חודשים הוא זומן לשימוע עקב טענות לחוסר כבוד כלפי ממוניו, התבטאויות בוטות וניגוד עניינים שנוצר עקב עיסוקים נוספים מחוץ למכינה. זמן קצר אחרי השימוע הוא קיבל מכתב פיטורים שבו צוין כי למרות כישוריו המקצועיים הטובים ונכונותו להפסיק לעבוד בעיסוקים שטומנים בחובם בעיה של ניגוד עניינים, הוחלט לסיים את העסקתו. זאת, משום שאינו מפנים את ההיררכיה הארגונית ואינו מתכוון לשנות את יחסו לממונים עליו.

בסמוך לפיטוריו הגיש המרצה תביעה להשבתו לעבודה במסגרתה ביקש להוציא צו מניעה זמני כנגד כניסת הפיטורים לתוקף. אלא שבית הדין האזורי לעבודה בחיפה דחה את הבקשה בין היתר לאחר שנקבע כי על אף הוותק המכובד שלו למעסיק יש פררוגטיבה ניהולית לקבל החלטות על פיטורי עובדים.  

המרצה, שלא השלים עם ההחלטה הגיש בקשה לערער לבית הדין הארצי, והשופטים סיגל דוידוב-מוטולה, רועי פוליאק ואילן סופר קיבלו את ערעורו והחליטו להתערב באופן חריג בשיקול הדעת של בית הדין לעבודה בנוגע לסעד הזמני שהתבקש.

לא מילת קסם

השופטים ציינו כי בית הדין לעבודה התייחס בכובד ראש לזכותו של הטכניון לפטר עובדים אלא שלדבריהם "פררוגטיבה ניהולית אינה 'מילת קסם', ולצידה יש לבחון את הדברים כהווייתם".

השופטים ציינו כי ממה שידוע עד כה, ובטרם נדונה תביעתו של המרצה לעומק, מדובר באדם שמועסק בטכניון תקופה ארוכה לשביעות רצון הממונים שלו.

הפעם הראשונה שמנהלת המכינה ב-3 השנים האחרונות התלוננה בנוגע לניגוד העניינים הייתה לאחר פגישה שהוא עצמו יזם אך בסופו של דבר לא זו הייתה העילה לפיטורים. רק בפגישה נוספת, שגם היא התקיימה ביוזמתו, עלתה טענה כללית על "העדר הפנמה של ההיררכיה הארגונית". אלא שלא ניתנה לו הזדמנות לעשות זאת אף שהביע נכונות במהלך השימוע.

בנסיבות אלה ולנוכח העובדה שבמשך 17 שנים היה מרצה מצטיין, השופטים קבעו כי על פניו ההחלטה על פיטוריו נראית בעייתית.

מעבר לכך, השופטים ציינו כי בעוד שלטכניון לא ייגרם נזק מהותי אם המרצה ימשיך לעבוד עד ההכרעה בתביעתו, הרי שלו ייגרם נזק ממשי שכן הוא יפסיד את מקור הפרנסה העיקרי שלו.

לפיכך השופטים ביטלו את החלטת בית הדין האזורי והורו על החזרת המרצה לעבודתו בתוך 7 ימים. הטכניון חויב בהוצאות משפט של 10,000 שקל.

עו"ד קלרה שמורק עוסק/ת ב- דיני עבודה
** הכותב/ת לא ייצג/ה בתיק.

המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

בהכנת הכתבה לקחו חלק צוות העורכים של אתר פסקדין

 

פסקי דין קשורים

קטגוריות


שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 


תגובות

הוסף תגובה
אין תגובות
שירותים משפטיים





עורכי דין בתחום דיני עבודה באזור :
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות











כתבות נוספות בתחום דיני עבודה

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ