לפסק הדין בעניין עזבון המנוחה תמיר ברז ז"ל נ' ביתילי בע"מ ואח'
בית המשפט המחוזי בתל אביב קבע, כי ביתילי וקלאסי גן יפצו את עזבונה של תמר ברז ז"ל אשר נרצחה על גג מתחם ביתילי בבני ברק, ב 2.5 מליון ש"ח.
המנוחה נרצחה ע"י עובד קלאסי גן, כאשר עלתה לגג חנות ביתילי בו הוצג ריהוט הגן של 'קלאסי גן'. בזמן הרצח, שהו בקומות התחתונות של החנות עשרות לקוחות ועובדים שלא ידעו דבר על המתרחש. העובד הורשע ברצח ונגזר עליו מאסר עולם ו- 20 שנות מאסר נוספות. עזבון המנוחה הגיש תביעה כנגד 'ביתילי', 'קלאסי גן', 'כרמל אחזקות' והרוצח, בגין נזקי העזבון שנבעו כתוצאה מרצח המנוחה במתחם 'ביתילי'.
לטענת העזבון, הנתבעות הפרו את חובת הזהירות המוטלת עליהן כמחזיקות המתחם. משכך, תבע העזבון, בין היתר, פיצוי בגין הפסד השתכרות, כאב וסבל, קיצור תוחלת חיים והוצאות קבורה.
השופטת דליה גנות קבעה, כי הנתבעות, כמחזיקות המבנה בו בוצע הפשע הנורא, הפרו את חובת הזהירות כלפי מבקרי המתחם, שכן הן כשלו בפיקוח וההשגחה על גג המבנה המבודד המצוי בשליטתן הבלעדית.
"ניתן להגדיר את התנהלות ביתילי וקלאסי גן כעצימת עיניים מוחלטת, בבחינת זלזול של ממש באשר למתרחש על הגג", כתבה השופטת, והדגישה, כי חובת מחזיק מקרקעין בעל עסק מסחרי המזמין לקוחות הינה חובת זהירות מוגברת, שכן השליטה והפיקוח על השטח לרבות על התנהלות עובדיו נמצאת בידיו.
השופטת ציינה, כי אמנם פסק הדין הרחיב את חובת הזהירות של בעלי עסקים, אולם בנסיבות המקרה, המדיניות השיפוטית הראויה מחייבת תוצאה זו.
לפיכך הוטל על הנתבעות ביחד ולחוד לפצות את עזבון המנוחה בסך 2.5 מליון ש"ח.
לפסק הדין בעניין עזבון המנוחה תמיר ברז ז"ל נ' ביתילי בע"מ ואח'
למדור: נזיקין
אתר המשפט הישראלי "פסקדין"
www.psakdin.co.il
המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.
פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.