אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> מגזין >> חוקתי ומנהלי >> עורך דין שנתקע בחו"ל עתר לבג"ץ: "סגירת השמים לא חוקית"

עורך דין שנתקע בחו"ל עתר לבג"ץ: "סגירת השמים לא חוקית"

מאת: מערכת פסקדין | תאריך פרסום : 31/01/2021 18:32:00 | גרסת הדפסה

אילוסטרציה: JESHOOTS.COM on Unsplash

עורך הדין טס לנסיעת עסקים בקניה כשעוד לא היה שום רמז לכך שלא יוכל לחזור. בעתירה שהגיש היום לבית המשפט העליון הוא טוען כי אין למדינה סמכות למנוע כניסת אזרחים

זאב ולנר הוא עורך דין ותיק שמנהל מזה עשרות שנים משרד מצליח. הוא כבר חוסן פעמיים נגד קורונה, קיבל דרכון ירוק, ואף הספיק לרכוש לפני תחילת הסגר השלישי כרטיס טיסה לנסיעת עסקים ונופש קצר בקניה בהתאם להנחיות.

לפני עשרה ימים הוא טס. באותה עת היה ידוע כי מי שהתחסן פעמיים יהיה פטור מבידוד ומבדיקת קורונה והיחס כלפיו יהיה מיטיב. כמה ימים לאחר מכן עוד נשמעה ביקורת קשה על היעדר בדיקת נוסעים המגיעים לישראל על אף שהוקמה בנתב"ג מעבדה לבדיקות קורונה.

אלא שאז הוחלט באופן פתאומי על סגירה הרמטית של שדה התעופה לשבועיים, ועורך הדין ולנר כמו ישראלים רבים אחרים גילה שאינו יכול לחזור לישראל. הלילה צפויה הממשלה לדון בהארכת הסגר ובכלל זה סגירת נתב"ג, שעתידה על פי הערכות להתארך בשבועיים נוספים לפחות.

בעתירה שהגיש היום (א') לבית משפט העליון נגד הממשלה, משרד הבריאות, משרד התחבורה, וחברות התעופה "ישראייר" ו"אתיופיאן איירליינס", מבקש עו"ד ולנר מבג"ץ לחייב את המשיבים לאפשר לו לעלות על טיסה חזרה ארצה, ולפרט מדוע נמנעת כניסה לישראל מישראלים שמתגוררים כאן דרך קבע.

בעתירה נטען כי ההחלטה הפתאומית לסגור בפני ישראלים את נמל התעופה ואת כל אפשרויות החזרה לישראל התקבלה במהלך מהיר ולא שקול, שאינו מבוסס חוקית או חוקתית. זאת במיוחד לנוכח העובדה שהמשיבים לא הזהירו או התריעו כי מי שיוצא לחו"ל עלול להיות מנוע מלשוב לישראל.

חוסר ודאות

העותר אמור היה לחזור לישראל ב-2 בפברואר בטיסה של אתיופיאן איירליינס לצורך טיפול בתיקים משפטיים ודיונים בבתי משפט. לאחר שפורסם כי הממשלה החליטה לבצע שתי טיסות חילוץ לישראלים מפרנקפורט ב-28 ו-30 לינואר באמצעות "ישראייר", העותר החליף את הכרטיס שברשות על מנת להגיע לגרמניה ומשם לישראל.

אלא שלדברי העותר, מאז הטיסה בוטלה, נדחתה, וההנחיות בנושא השתנו שוב ושוב כך שנאלץ להחליף את כרטיסי הטיסה כבר 3 פעמים בעלויות גבוהות.

היום, לאחר שמילא טופס כניסה לישראל והציג אישור על בדיקת קורונה עדכנית שמוכיחה כי אינו נושא את הנגיף, העותר קיבל תשובה ממשרד הבריאות שלפיה אין אישור לעלייתו למטוס שאמור לצאת מחר (ב') מפרנקפורט לישראל.

כעת הוא ממשיך להמתין בחוסר ודאות בשדה התעופה.

מחלקת בג"צ בפרקליטות המדינה אישרה שקיבלה לידיה את העתירה.

ממשרד הבריאות נמסר: אנו נתייחס לטענות בג"צ במסגרת ניהול ההליך בבית המשפט, כמקובל.

המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

בהכנת הכתבה לקחו חלק צוות העורכים של אתר פסקדין

 

קטגוריות


שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 


תגובות

הוסף תגובה
1

מה סטטוס העתירה?

1
שירותים משפטיים





עורכי דין בתחום חוקתי ומנהלי באזור :
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות











כתבות נוספות בתחום חוקתי ומנהלי
מערכת המשפט ותרומתה לשחיתות בישראל
עו"ד ארז בר זיו (צילום: דויד הצלם)

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ