- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
עבודות שירות לקבלן שהוציא חשבוניות פיקטיביות בסך 2 מיליון שקל
בית המשפט התייחס לחומרת העבירה אך התחשב בכך שהיא בוצעה לפני עשור ומאז לא נפתחו נגד הקבלן תיקים בעבירות דומות
שופטת בית משפט השלום בנצרת, מיכל ברלינר לוי, גזרה לאחרונה 8 חודשי עבודות שירות וקנס כספי על קבלן שהורשע בעבירה של קיום פנקסי חשבונות כוזבים ושימוש במרמה כדי להתחמק ממס. במסגרת הסדר טיעון הקבלן הודה כי דיווח למס הכנסה על הוצאות כוזבות בסך של כ-2 מיליון. השופטת התחשבה בהודאתו ובכך שהגיע להסדר עם מס הכנסה שבמסגרתו שילם כ-100,000 שקל.
הנאשם (32) היה קבלן עבודות בניה ושיפוצים בחברה שבבעלותו ותיקו התנהל בפני פקיד שומה עפולה. מכתב האישום שהוגש נגדו באוגוסט 2018 עולה כי בין השנים 2011-2012, כלל בספריו ובדוחות שהגיש למס הכנסה הוצאות פיקטיביות בסכום כולל של כ-2 מיליון שקל.
הוא הודה במיוחס לו במסגרת הסכם טיעון והורשע בעבירות של קיום פנקסי חשבונות כוזבים ושימוש במרמה בכוונה להתחמק ממס לפי פקודת מס הכנסה.
במסגרת הסכם הטיעון הוסכם בין הצדדים כי המאשימה תעתור לעונש של שנת מאסר בפועל, קנס בגובה 5% ועונשים נלווים, ואילו ההגנה תטען לעונש באופן חופשי.
בתסקיר שערך שירות המבחן נכתב כי הנאשם נשוי ואב לשלושה קטינים, שירת בצבא כחייל קרבי. לחובתו הרשעה אחת בעבירת סמים שלא לשימוש עצמי. ביחס לעבירה הנוכחית נכתב שהנאשם לא לקח אחריות מלאה על מעשיו, אך עם זאת, בשנת 2016 הגיע להסדר עם מס הכנסה ושילם כ-100,000 שקל. עוד צוין כי הוא הביע חרדה מענישה חמורה והשלכותיה על פרנסת המשפחה, וכי הוא נעדר דפוסים עבריינים ועבר תהליך טיפולי מאז העבירה.
בטיעוניה לעונש המאשימה הדגישה את הפגיעה של העבירה בערך השוויון בנטל ואת ההיקף הלא מבוטל של 2 מיליון שקל. היא טענה כי מתחם הענישה בנסיבות אלה נע בין 12 ל-24 חודשי מאסר בפועל, בצירוף עונשים נלווים. עם זאת היא ציינה כי ניתן להסתפק בענישה ברף התחתון של המתחם, נוכח הסרת המחדל במלואו (תשלום המס בדיעבד).
הנאשם מצידו טען שהמתחם נע בין מאסר על תנאי ועד 6 חודשי מאסר בפועל, אותם ניתן לרצות בעבודות שרות. לטענתו, יש להתחשב בין היתר בהודאתו, בכך ששילם לבסוף את המס, ובעובדה שבזמן העבירה הוא היה צעיר וחסר ניסיון ומאז לא עבר עבירות דומות. לדבריו, הוא הפיק לקחים ומנסה לצאת לדרך חדשה לאחר שקרס כלכלית.
הממונה על עבודות השרות מצא שהנאשם כשיר לריצוי עבודות שירות.
פגיעה באמון הציבור
השופטת ברלינר לוי הדגישה את הפגיעה של עבירות כלכליות בערך השוויון והנשיאה בנטל, הפגיעה באמון הציבור במערכת הכלכלית והשמירה על קופת המדינה, וציינה כי מעשיו של הנאשם נעשו במשך תקופה לא מבוטלת ובאופן אקטיבי ושיטתי.
השופטת קבעה כי במקרה זה מתחם העונש הראוי נע בין 8 חודשי מאסר לריצוי בעבודת שירות לבין 30 חודשי מאסר בפועל
בקביעת העונש התייחסה השופטת להיעדר דפוסים עבריינים אצל הנאשם, לעובדה שהסיר את המחדל והודה במיוחס לו, ובכך שחלפו עשר שנים מאז ביצוע העבירות ומאז לא נפתחו נגדו תיקים כלכליים חדשים.
על הנאשם נגזרו 8 חודשי עבודות שירות, 6 חודשי מאסר על תנאי שלא יעבור עבירת מס מסוג פשע במשך 3 שנים, 3 חודשי מאסר על תנאי שלא יעבור עבירת מס מסוג עוון במשך שנתיים, קנס בסך 50,000 שקל, והתחייבות בסך 5,000 שקל שלא לעבור עבירת מס במשך שנתיים.
- שמות באי כוח הצדדים לא אוזכרו בפסק הדין
** הכותב/ת לא ייצג/ה בתיק.
פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.
