לפסק הדין בעניין מ' א' מ' ואח' נגד י' מ' ע'
אדם הסובל מפיגור שכלי, הגיש תביעה נגד אחיו, בה טען כי האח נטל מחשבונו סכומי כסף רבים ללא ידיעתו. האח טען מנגד כי נטל את הכספים לצורך הטיפול באחיו המוגבל, אולם ביהמ"ש לענייני משפחה בראשל"צ קיבל את התביעה וחייב את האח בהשבת הכספים.
אדם הסובל מפיגור שכלי, טען כי אחיו משך סכום של 675,408 ש"ח מחשבון הבנק שלו ללא הסכמתו וללא ידיעתו, כשמדובר בכספים שצבר במהלך השנים בהן עבד כמנקה ובקצבת הנכות שקיבל מהביטוח הלאומי. לפיכך, הגיש באמצעות אפוטרופסו, תביעה נגד האח, להשבת הכספים.
התובע טען, כי בשנת 2005, בנסיבות בלתי מוסברות, אחיו צירף עצמו לחשבון הבנק שלו כאפוטרופוס שלו (על אף שלא מונה באופן רשמי), ומאז שהפך שותף בחשבון, נטל כספים רבים, ללא הסכמתו, ואף רכש לעצמו דירה מהכספים, כך שהחשבון התרוקן כליל.
האח טען מנגד, כי במשך שנים רבות טיפל בתובע והוריו על חשבונו ואילו משכורתו של התובע נחסכה בבנק, עד שהחליט כי מעתה, ימומן הטיפול מחשבון הבנק של התובע והוריו. כן טען, כי הדירה שרכש נועדה לשמש את התובע והוריו. לטענתו, נטל מחשבון התובע, בהסכמת אחיותיו, סכום של 558,575 ש"ח, כשמתוכם סכום של 233,000 ש"ח יועד רכישת הדירה וסכום של 296,000 ש"ח החזיר לעצמו, בגין כספים שהוציא עבור הטיפול בתובע ובהוריו.
לפיכך טען, כי יש לקזז מהסכום הנתבע סך של 233,000 ש"ח בגין רכישת הדירה, וכן סכום של 663 ש"ח לחודש אותם הוציא עבור הוצאות אישיות של התובע במשך 18 חודשים, ו1,000 ש"ח שהוציא ממשכורתו במשך 22 שנים, לשם הטיפול בתובע. לטענתו, סך הקיזוז מסתכם ב 1,310,604 ש"ח, וזה לא כולל סכום של כ 500 ש"ח שהוציא בכל שבוע במשך כעשור, כמו גם הוצאות הנסיעה שלו לבית הוריו, בו התגורר התובע.
השופטת ורדה בן שחר קבלה את התביעה וקבעה כי הנתבע הוציא כספים מחשבונו של התובע, מבלי שקיבל אישור להוציאם מביהמ"ש ומבלי שהגיש דין וחשבון על ההוצאות, ולפיכך נטל אותם שלא כדין. כן נקבע, כי הנתבע רכש לעצמו דירה ועל אף שטען כי הדירה נרכשה עבור התובע, בפועל הדירה נרשמה על שמו והתובע אינו מתגורר בה.
השופטת דחתה את טענות הנתבע, באשר לכספים שמשך לצורך הטיפול בהוריו, וקבעה כי בכל מקרה אסור היה לו למשוך כספים לצורך הטיפול בהוריו, מחשבונו האישי של התובע. בנוסף נקבע, כי הנתבע, אשר הודה במשיכת מרבית הכספים, לא הוכיח כי משך את הכספים לצורך הטיפול בתובע.
לפיכך נפסק, הנתבע ישיב לחסוי את הסכום שנטל שלא כדין מחשבונו בסך של 675,408 ש"ח למעט סך של 3,800 ש"ח שלא הוכח כי נמשכו וכן חויב בשכ"ט עו"ד בסך 30,000 ש"ח.
לפסק הדין בעניין מ' א' מ' ואח' נגד י' מ' ע'
למדור: דיני משפחה
אתר המשפט הישראלי "פסקדין"
www.psakdin.co.il
המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.
פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.