- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- מיסוי יחיד
- החזר מס שבח
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
נדחתה בקשת תושבי שכונת דניה למנוע פתיחת מעון לבני נוער הסובלים מלקויות
להחלטה בעניין גבריאל דובינסקי ואח' נגד יגאל שחם ואח'
תושבי שכונת דניה בחיפה הגישו בקשה לצו מניעה זמני כנגד פתיחת מעון לבני נוער הסובלים מלקויות שונות, בבית מגורים בשכונה. בית משפט השלום בחיפה דחה את הבקשה וקבע: פתיחת המעון היא מגמה ברוכה.
במסגרת תביעה שהגישו תושבי שכונת דניה בחיפה, הם ביקשו כי ביהמ"ש יוציא צו מניעה זמני כנגד פתיחת מעון לשישה בני נוער הסובלים מלקויות, בבית המגורים סמוך לביתם. לטענתם, בעל הבית השכיר אותו לאדם אחר וזה השכירו לאדם שלישי, שבכוונתו כאמור לפתוח בו בית מגורים לבני נוער הסובלים מלקויות.
בעל הבית טען, כי לא התיר לאותו אדם שלישי להשתמש בנכס לשם פתיחת המעון, אולם לא פתח כנגדו בכל הליך משפטי, והשוכר שעתיד לפתוח את המעון טען, כי אמנם הוא ירוויח מזה אך מדובר בפעילות ברוכה, שלא תגרום לכל נזק לשכנים, מה גם שהנערים ישהו בבית בפיקוחו.
חברה מתוקנת נמדדת ביחס לשונה
השופט יהושע רטנר דחה את הבקשה, נוכח התרשמותו כי אין לתובעים סיכוי גדול למנוע את הפעילות בבית.
"המגמה הרווחת בחברה הישראלית הינה, לשלב בקהילה בעלי מוגבלויות שונים, בעלי לקויות שונים, בעלי נכויות ואנשים קשיי השמה ושילוב. זוהי מגמה ברוכה שאין עליה מחלוקת. זאת מאחר וחברה מתוקנת ונאורה נמדדת בין היתר, ביחס לשונה, ביחס לבעל הנכות, ביחס לחולה, ביחס ללוקה, וביחס לאלה שהגורל לא העיר להם פנים. השיקום בקהילה הינו נדבך חשוב בטיפול ובשיקום של בעלי המוגבלויות. רואים בהם חלק מהחברה שיש לקרב לכלל הציבור ולא להוציאם מעבר לגדר ולהדחיק לקרן זוית הכללית" כתב השופט.
השופט ציין כי מדובר בתופעה מוכרת, של אנשים, המתנגדים לפעילות שאומנם הם מכירים בחשיבותה ומברכים עליה, אולם מנגד חוששים שהיא תתרחש בקרבתם.
לגופו של עניין נקבע, כי התנגדות המבקשים מבוססת בעיקר על חששות כלליים, וכי במאזן השיקולים, נראה כי יש לברך את הפעילות המתוכננת בבית, אשר מתיישבת עם המגמות הרווחות בחברה לשיקום אנשים בקהילה, על פני המטרדים להם טענו המבקשים, אשר ממילא לא הוכיחו כי זכויותיהם ייפגעו משמעותית כתוצאה מפעילות המעון.
מעבר לכך, הוסיף השופט, כי מדובר באכלוס במספר לא גדול של משתקמים ביחד עם השוכר שפתח את המעון ובפיקוחו, דבר שלא אמור ליצור מטרדים משמעותיים, זאת כל עוד יפעל השוכר לקבלת כל האישורים וההיתרים הנדרשים ויקפיד על החוקים הנוגעים לפעילות בסביבת מגורים וחוקי הסביבה. כן נפסק, כי כל עוד לא פתח בעל הנכס עצמו בהליך כנגד השוכר, הרי שאין להוציא כל צו כנגדו.
לבסוף נקבע, כי בכדי לא להרבות מחלוקות בין השכנים ומתוך תקווה שיוכלו להסדיר את היחסים ביניהם ולפתח יחסי שכנות טובים, לא ייפסקו הוצאות. כן המליץ השופט לצדדים לפתוח בהליך גישור.
להחלטה בעניין גבריאל דובינסקי ואח' נגד יגאל שחם ואח'
למדור: דיני מקרקעין
אתר המשפט הישראלי "פסקדין"
www.psakdin.co.il
פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.
