אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> מגזין >> נזקי גוף ותאונות >> מימוש זכויות או מסמוס זכויות? על חסרונות לבנת פורן ודומיה

מימוש זכויות או מסמוס זכויות? על חסרונות לבנת פורן ודומיה

מאת: עו"ד נעם יהל | תאריך פרסום : 25/01/2018 11:44:00 | גרסת הדפסה

עורך דין נזיקין, מימוש זכויות או מסמוס זכויות? על חסרונות לבנת פורן ודומיהעו"ד נעם יהל, צילום: דליה בניטה

"אז למה בכלל צריך עורך דין בוועדה רפואית?" שואלת גב' לבנת פורן בקמפיין פרסומי חדש חוצה גבולות ובוטה מקודמיו. הנה חלק מהתשובות לשאלתה המקוממת.

למרות העובדה שביטוח לאומי הוא גוף סוציאלי שתפקידו לדאוג לרווחת הנזקקים, לא פעם הוא מתגלה כגוף ה"מקשיח ליבו" ו"קופץ ידו" בכל הקשור להכרה ומתן גמלאות לזכאים.

אף שלאחרונה נראה כי נעשה ניסיון מצד הביטוח הלאומי להישיר פניו לאזרח ולשפר את שירותו. אך לדעתי ומנסיוני, אין ספק שייצוג מתאים בפני מוסדותיו יגדיל משמעותית את יכולתו של האזרח לממש את הזכויות המגיעות לו.

השאלה מי ייצג את האזרח הפכה למורכבת בשנים האחרונות, שכן בנוסף לעורכי הדין העוסקים בייצוג תובעים בביטוח לאומי, קמו גופים מסחריים כאלה ואחרים המבטיחים גם הם "לממש זכויות רפואיות".

 

חשוב להדגיש כי מדובר בגופים שאינם רשאים, לפי חוק, לייצג בוועדות של ביטוח לאומי.

העברת המסר הנכון = הצלחה בוועדה הרפואית

לייצוג הנפגע בוועדות יש חשיבות רבה, ולא בכדי, נפגעים רבים עומדים על ייצוג של עורך דין בוועדה.

כדאי לדעת שלנפגע העומד בפני ועדה רפואית של הביטוח הלאומי ניתן זמן קצר מאד (לכל שעה מוזמן מספר רב של נפגעים) להציג את כל תלונותיו ומגבלותיו.

בטווח הזמן הקצר שניתן לנפגע הנרגש העומד בפני ועדה, עליו להציג את תלונותיו בצורה עניינית ומדויקת, להקפיד על ניסוח נכון (כדי שיוכלו לשמש בסיס טוב לערר במידת הצורך) ולעמוד על כך שכל מילה ומילה תקבל את משמעותה הנכונה.

אדם שלא בקיא בהעברת המסרים הנכונים ושאין לו את הניסיון במעמד מסוג זה עלול למצוא עצמו נאלם דום – מה שיימנע ממנו להעביר את המסר הנכון לגבי מצבו לחברי הוועדה. יפים הדברים שבעתיים כאשר יכולת הביטוי של הנפגע חלשה ולמולו יושב רופא מנוסה.

כאן נכנס תפקידו המקצועי של עורך הדין אשר יודע לתת מסגרת לתלונות, לטעון נכונה על הנזקים ולהביא בפני הוועדה את התמונה האמיתית והמדויקת לגבי מצבו של הנפגע.  

אך היכולת לייצג את הנפגעים בועדות אינם הייתרון היחיד של עורכי הדין על פני החברות ל"מימוש זכויות".

חשיבות קריטית

בפועל, כפי שנסביר להלן, לאופן מילוי הטפסים (הליך טכני לכאורה), לעיתוי הגשת התביעות ולבחירת מסלול התביעה יש חשיבות מכרעת.

ניקח למשל תאונת עבודה. נפגע עבודה יכול לזכות בפיצוי ממספר גורמים שונים. בבואנו לבחון את קשת זכויותיו, עלינו לבדוק האם למעט הביטוח הלאומי קיימים גורמים נוספים מהם אפשר לתבוע פיצוי כגון המעסיק, המזיק, חברת הביטוח וכו'.

כך לדוגמה, במידה שנמצא כי המעסיק התרשל כלפי העובד-הנפגע יש לו זכות בסיסית לתבוע אותו על נזקיו, בנוסף לתביעה שהוגשה לביטוח הלאומי.

כדי להוכיח את רשלנות המעסיק, חשוב מאוד שכבר במילוי הטופס הראשון של הביטוח הלאומי תתואר התאונה בצורה מדויקת ולפרטי פרטים, שכן מדובר בטפסים בהם מתקבעת גרסתם הראשונה לנסיבות האירוע.

עד היום, ומניסיון רב בתחום, גם במקרים בהם מדובר ברשלנות ברורה ("clear cut"), ברוב כתבי ההגנה מעסיקים נוהגים להכחיש אחריות לתאונה, ומבקשים להטיל את עיקר האחריות על הנפגע עצמו.

על כן, לגרסאות הנכתבות על ידי הצדדים בטפסים המוגשים לביטוח הלאומי יש חשיבות קריטית ביחס ליכולתו של הנפגע למצות את זכויותיו בתביעה עתידית כנגד המעסיק. טפסים אלה יהיו המסמכים הראשונים שייבדקו בבית המשפט.

במקרים אלה, ניכר ההבדל המשמעותי בין עורכי דין מנוסים ה"צופים את העתיד" לבין החברות למימוש זכויות רפואיות אשר אינן עוסקות בנזיקין, ובתביעות רשלנות, ואין להן את המודעות לחשיבות הגרסה המוצגת בתביעה להכרה לביטוח לאומי ביחס להליך הנזיקי העתידי בבית המשפט.

 

להבין את ההשלכות

דוגמה נוספת לפער הידע בין עורך הדין לבין "מממש הזכויות הרפואיות" היא במקרה של תאונת דרכים שהיא גם תאונת עבודה.

הנפגע, הפונה למימוש זכויותיו בביטוח לאומי, אינו יודע שהנכות שתקבע לו הוועדה הרפואית תחייב אותו גם בתביעה שיגיש לאחר מכן כנגד מבטחת הרכב.

עורך דין העוסק בתאונות דרכים ובתאונות עבודה, לעומת זאת, ידע לבחור עבור הנפגע את הנתיב הנכון למימוש זכויותיו.

כלומר, עורך הדין ידע האם בנסיבות הספציפיות של הנפגע ושל סוג הפגיעה, נכון יהיה להגיש תביעה לנכות לביטוח לאומי או שאולי עדיף קודם להגיש תביעה נגד המבטחת ולהמתין עם הגשת התביעה לביטוח לאומי עד לאחר קבלת חוות דעת ממומחה של בית המשפט.  

באופן טבעי, החברה ל"מימוש זכויות רפואיות" תקדם הגשת תביעה לנכות לביטוח לאומי – שכן שכר טרחתה משולם לה באחוזים מתוך גמלאות הביטוח הלאומי – גם במקרים בהם עדיף להגיש קודם תביעה לבית המשפט.

בהקשר זה חשוב להבהיר כי קבלת הזכויות לנפגע בעבודה היא תהליך ארוך ומורכב. כדי לממש את מלוא הזכויות המגיעות לו מכל הגורמים הרלבנטיים, יש צורך בתיאום וחשיבה מקדימה. חשוב לפעול מתוך הבנה ומודעות להשלכות של הגשת התביעות לביטוח לאומי על התביעות העתידיות שיוגשו כנגד הגורמים הנוספים.

חשיבה זו יכולה להיעשות רק על ידי עורך דין בעל ניסיון בתחום הנזיקין והביטוח הלאומי, ולא על ידי חברה העוסקת בקידום פיצוי מגורם אחד בלבד.

*עורך דין נעם יהל עוסק בדיני נזיקין 

המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

בהכנת הכתבה לקחו חלק צוות העורכים של אתר פסקדין

 

קטגוריות


שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 


תגובות

הוסף תגובה
4

תביעה יצוגית נגד לבנת פורן

מתגבש כתב תביעה כנגד לבנת פורן במסגרת הטיפול בעוקץ הקשישים. כל מי שהוריו או אחד ממכריו נפגע מתבקש לדבר איתי להוסיפו לתביעה ללא עלות!!! שמי ורד נייד 050-6982819 נא להפיץ ברבים
3

יש הרבה תלונות על החברות הפרטיות ללא עורך דין

אתה טועה כאשר אתה בא לבד ביטוח לאומי רואה שיש כאן מישהו שמסתדר לבד כאשר אתה בא עם עו"ד הביטוח לאומי מתייחס לזה כאחד שלא יכול להסתדר לבד הוא זקוק ללווי אני מציע לכם מניסיונם של הרבה אנשים אל תפנו לכל המכארים האלה קרי החברות הפרטיות ללא ליווי של עו"ד או שתלכו לבד הם לא עוזרים הרבה יש עליהם הרבה תלונות
2

נסיוני עם לבנת פורן עגום

בחברת לבנת פורן יושבות פקידות שמפלות בשיטת הסרט הנע בלקוחות הרבים. אין טיפול אישי והלקוח מטופל ללא בדיקה מעמיקה בשלל האפרויות להגשת סעיפי ליקוי מטעמו וללא ליווי והדרכה אמיתית ומקצועית. ללבנת פורן אין מעמד רשמי ואסור להם ללוות לוועדות. הלקוח מקבל הדרכה חיוורת לפני כל וועדה ולמעשה הוא מוטל לדיון ללא ידע וללא עזרה. הטיפול בלקוח מועם לבנת פורן רצוף סחבות וטעויות בירוקרטיות. מוטב ללקוח להיות מלווה בעורך דין ובלבד שיהיה זה מומחה לנושא ונאמן לעבודתו ולא שרלטן. כך יוכל הלקוח להיות מלווה לוועדות ולא יגמגם שם. לקוח המחשיב עצמו לבעל כישורים בירוקרטיים ויודע ליצג את עצמו יכול ללמוד את הנושא דרך האינורנט ולקדם את הנושא בעצמו ובעזרת עזרה חינם שביטוח לאומי מעמיד לרשות הציבור.
1

אתה טועה ומטעה

טועה ומטעה אנשים ! - ראשית זמן הועדה כל מוזמן הוא 15 דקות ואף יותר ואין מגבלה של זמן ואין מקרה בו הוזמנו יוצר 4 טוענים לנכות לועדה- בדוק את חוזרי הביטוח הלאומי.לא בכדי נקבע כאמור.כך גם הגישה כי יופיעו עם עו"ד תעזור להם פתטאטי ולא נכון ומטעה כאמור.אין שום " מסגרת" לדברים ולא פעם הטוענים לנכות מדברים מגרונם של עורכי הדין עד שזה נשמע מגוחך ואף שקרי ומכאן הדבר מצמיח לועדה חשיבה של עוד שחקן שנזקק לעזרה במסכת השקרים שעורך הדין שלי "בנה" כדי למצוץ עוד כסף ממשלמי המיסים.הפוך הוא הדבר ! באו לבד עם האמת שלכם בלי שיאכילו אתכם - מי שיש לו נכות ולא סיפור על נכות יקבל ובהתאם ולא צריך " מדריך טיולים" בדמות עורך דין - או אם נדייק שותף עסקי שגם לא יואיל לקצר את מסע התענוגות .הביטוח הלאומי פועל מתוך יושרה ורצון עז לספק את הסחורה עד שזה נראה מוגזם.אין מגמה ואין קונספירציות מאחורי היושבים בוועדה או או מושכי החוטים.חבל שאתה מטעה את הציבור.. מילא אתה טועה.... ומוסיף שמן למדורה
1
שירותים משפטיים





עורכי דין בתחום נזקי גוף ותאונות באזור :
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות











כתבות נוספות בתחום נזקי גוף ותאונות

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ