בעל דירה תבע לפנות שוכר שלא שילם דמי שכירות, ואף ניתק אותו מהחשמל. בהעדר הגנה ניתן פסק דין לפיו השוכר יפונה מהדירה לאלתר. היוצרות התהפכו עם הגשת בקשתו לביטול פסק הדין
שוכר דירה חטף תביעת פינוי בטענה לאי-תשלום שכירות במשך כשבעה חודשים. בין לבין התברר שהמשכיר אף ניתק אותו מהחשמל. בשלב מסוים, משלא התקבלה תגובת השוכר, הורה בית משפט השלום בירושלים על פינויו מהדירה תוך שבוע. לאחר מכן הוגשה בקשה לביטול פסק הדין, אשר התקבלה. ההליך הסתיים בחובת המשכיר לשוב ולחבר את הדירה לחשמל, כתנאי לצאת השוכר משם.
הדירה שבמוקד ההליך נמצאת ברחוב משה סנה שבירושלים. בתביעה שהגיש בעליה לבית המשפט, באמצעות עו"ד שמואל פיטרס, סיפר שהנתבע שכר ממנו את הנכס החל מדצמבר 2022, תמורת 2,200 שקל לחודש. לדבריו החודשים הראשונים עברו בשלום, אלא שבמרץ 2023 שילם השוכר רק 1,800 שקל ולאחר מכן הפסיק לשלם.
בנסיבות אלה, סיפר המשכיר, שלח ביולי 2023 הודעת "וואטסאפ" לשוכר בה הודיע לו על תום חוזה השכירות, לצד דרישה ממנו להתפנות. בתוך כך טען בעל הדירה כי בהתאם לחוזה ביניהם, על הדייר לשלם לו 500 שקל עבור כל יום שבו לא יפנה את הנכס חרף דרישה כדין. לטענתו החוב העדכני בהקשר הזה, נכון למועד הגשת התביעה, עומד על כ-25,000 שקל.
כשבעה חודשים לאחר הגשת התביעה, משלא הוגש כתב הגנה, ניתן פסק דין בהעדר הגנה המחייב את השוכר לצאת מהדירה. פחות משבוע חלף והדייר הגיש בקשה לביטולו, באמצעות עו"ד רפאל מאיר. בקשתו התקבלה הגם שטרם הגיש כתב הגנה, בכפוף לתשלום הוצאות בסך 1,000 שקל והפקדת שכירות חודשית בקופת בית המשפט.
"לחץ פסול ועברייני"
אלא שבעל הדירה, כך לטענת השוכר, לא הסתפק בדרישת הפינוי. בבקשה שהגיש אחרי ביטול פסק הדין, סיפר הדייר שהמשכיר שלח עבריינים כדי לנתקו מהחשמל, כאמצעי לחץ פסול על מנת שיעזוב. לטענתו, בכך הוא נותר ללא יכולת לבצע פעולות מינימליות כמו בישול ורחצה. השופט אלעד פרסקי לא נותר אדיש לבקשה וחייב את המשכיר לחברו בחזרה לחשמל "עוד היום".
הישג נוסף מטעם עורך דינו של השוכר אירע שלושה ימים לאחר מכן, בדיון שנערך בבית המשפט. עורך הדין סיפר שלקוחו מתגורר בדירה בגפו וילדיו מגיעים אליו בכל שבת שנייה. אלא שלדבריו, חרף החלטת בית המשפט - הדירה עודנה מנותקת מחשמל, על כל המשתמע מכך.
"טענתי הפשוטה היא שהחשמל מנותק כרגע, רק בגלל רצון המשכיר להפעיל לחץ על השוכר. כבר חודש הדירה עומדת בלי חשמל", טען בא-כוח השוכר. לעומתו טען המשכיר כי לנכס מעולם לא היה חיבור עצמאי לחשמל, אלא דרך דירה אחרת בבעלותו באותו בניין. מאחר שדמי השכירות כוללים גם תשלום לחברת החשמל - הוא ניתק אותו.
חרף העמדות הקוטביות, בסופו של דבר הגיעו הצדדים לעמק השווה בדמות פשרה המיטיבה באופן ניכר עם השוכר:
הסכמה ראשונה הייתה שהשוכר לא יתפנה לאלתר אלא תוך 30 ימים מהדירה, וגם זאת - רק מרגע שהיא תחובר בחזרה לחשמל. הסכמה שנייה נגעה לכך שהוא ישלם רק 19,000 שקל לבעל הדירה עבור חובות השכירות, ולא 25,000 כדרישת כתב התביעה. בנוסף נקבע שהסכום יחולק לארבעה תשלומים, כשגם כאן הובהר כי העברתו למשכיר מותנית בהחזרת החשמל לדירה.
השופט פרסקי נתן תוקף של פסק דין להסכמות הצדדים.
המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.