- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- מיסוי יחיד
- החזר מס שבח
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
מד"א לא ביצע החייאה אף שהחולה עוד היה בחיים – ויפצה
הפרמדיק התעקש שהקשיש נפטר לפני שהגיע אך ממצאי בדיקת מוניטור העידו כי סבל מפרפור חדרים והיה סיכוי להציל את חייו אם היו נותנים לו שוק חשמלי וזריקת אדרנלין בזמן
בית משפט השלום בחיפה קיבל לאחרונה תביעת רשלנות רפואית בטענה שפרמדיק של מד"א חדרה הכריז על קשיש כבן 81 כמת אף שהיה עדיין חי. השופט יואב פרידמן הסתמך על חוות דעת של קרדיולוגית, שלפיה נתוני המוניטור העידו כי כשהצוות הגיע לבית המנוח היה במצב של פרפור חדרים ואפשר היה להציל את חייו לו היו מבצעים פעולות החייאה. מד"א והפרמדיק חויבו לפצות את אלמנת המנוח ב-50,000 שקל על כאב וסבל וקיצור תוחלת חייו של בעלה.
המקרה אירע באחד מלילות יוני 2016. בשעה 03:00 לערך מד הסטורציה אליו היה מחובר המנוח הסיעודי, צפצף, וכעבור מספר דקות הזעיקה בתו אמבולנס.
בשעה 03:24 הגיע פרמדיק של מד"א מלווה בחובש ולאחר שחיברו את המנוח למוניטור וביצעו בדיקות שונות הודיע הפרמדיק למשפחה שאין מה לעשות. המשפחה סירבה לקבל זאת ודרשה ממנו לבצע פעולות החייאה אך הפרמדיק סירב ויצא לקבל אישור מרופא לקביעת מוות. עם זאת, כשחזר פנימה הוא נעתר ונתן למנוח שוק חשמלי אחד אך בסופו של דבר הוא נפטר.
בתביעת רשלנות רפואית שהגישה אלמנת המנוח בשם עיזבונו נטען כי הפרמדיק הקדים לקבוע את מות המנוח בטרם עת וניתן היה להציל את חייו לו היה מבצע פעולות החייאה מיד כשהגיע. לגרסת התביעה היו סימנים שונים שהעידו כי למנוח היה דופק חלש ועובדה שהמוניטור שבוצע למנוח טרם מתן השוק החשמלי העיד כי עדיין היה לו דופק.
מנגד טענה מד"א חדרה כי הבדיקות העידו שהמנוח היה מת כשהצוות הגיע לביתו ולא היה מקום לבצע בו החייאה. נטען כי השוק החשמלי ניתן לו בכל זאת כדי לרצות את המשפחה אף שהיה ברור כי הוא כבר לא בין החיים.
מד"א אף הגישה חוות דעת של מומחה לרפואה דחופה שאישר כי סימני המוות היו מובהקים ולא העידו על פעילות לבבית.
13 דקות יקרות
אלא שחוות דעתה של קרדיולוגית שמונתה מטעם בית המשפט בהסכמת הצדדים הייתה שונה, ולפי האבחון שלה תרשים המוניטור הראה פעילות חשמלית נמוכה שהעידה על פרפור חדרים. במצב כזה, הצוות היה מחויב לבצע במנוח פעולות החייאה דחופות באמצעות מתן שוק חשמלי וזריקת אדרנלין.
השופט יואב פרידמן קיבל את חוות דעתה וקבע בהתאם לה כי האבחנה המיידית של הפרמדיק כי המנוח נפטר הייתה שגויה וכי התרשל כשהחליט שלא לבצע בו פעולות החייאה מלאות מיד כשהגיע לביתו.
"... אין חולק כי מי שנמצא עדיין עם פרפור לבבי חייב טיפול דחוף כדי לנסות ולהציל את חייו", נכתב. "הצוות לא ביצע החייאה ונתן רק שוק חשמלי אחד, ואף לא הזריק אדרנלין, כאשר אף אותו שוק חשמלי בודד האיץ במעט את הפעילות הלבבית לפרק זמן קצר אך בלא הועיל – שכן היה מאוחר מדי".
השופט ציין עוד כי עד למתן השוק החשמלי – שבוצע רק לדרישת המשפחה – חלפו 13 דקות יקרות ואלמלא הרשלנות ייתכן שהיה סיכוי ממשי להציל את חיי המנוח.
משכך התביעה התקבלה. לעיזבון נפסקו פיצויים של 50 אלף שקל על הכאב והסבל שנגרמו למנוח ועל קיצור תוחלת חייו וכן החזר הוצאות משפט.
- שמות באי הכוח לא צוינו בפסק הדין
** הכותב/ת לא ייצג/ה בתיק.
פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.
