אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> מגזין >> רשלנות רפואית >> מד"א לא ביצע החייאה אף שהחולה עוד היה בחיים – ויפצה

מד"א לא ביצע החייאה אף שהחולה עוד היה בחיים – ויפצה

מאת: עו"ד אופיר בן דוד | תאריך פרסום : 31/12/2019 11:54:00 | גרסת הדפסה

עורכי דין רשלנות רפואית, מד"א לא ביצע החייאה – ויפצה את אלמנת המנוח אילוסטרציה: Jair Lázaro on Unsplash

הפרמדיק התעקש שהקשיש נפטר לפני שהגיע אך ממצאי בדיקת מוניטור העידו כי סבל מפרפור חדרים והיה סיכוי להציל את חייו אם היו נותנים לו שוק חשמלי וזריקת אדרנלין בזמן  

בית משפט השלום בחיפה קיבל לאחרונה תביעת רשלנות רפואית בטענה שפרמדיק של מד"א חדרה הכריז על קשיש כבן 81 כמת אף שהיה עדיין חי. השופט יואב פרידמן הסתמך על חוות דעת של קרדיולוגית, שלפיה נתוני המוניטור העידו כי כשהצוות הגיע לבית המנוח היה במצב של פרפור חדרים ואפשר היה להציל את חייו לו היו מבצעים פעולות החייאה. מד"א והפרמדיק חויבו לפצות את אלמנת המנוח ב-50,000 שקל על כאב וסבל וקיצור תוחלת חייו של בעלה.  

המקרה אירע באחד מלילות יוני 2016. בשעה 03:00 לערך מד הסטורציה אליו היה מחובר המנוח הסיעודי, צפצף, וכעבור מספר דקות הזעיקה בתו אמבולנס.

בשעה 03:24 הגיע פרמדיק של מד"א מלווה בחובש ולאחר שחיברו את המנוח למוניטור וביצעו בדיקות שונות הודיע הפרמדיק למשפחה שאין מה לעשות. המשפחה סירבה לקבל זאת ודרשה ממנו לבצע פעולות החייאה אך הפרמדיק סירב ויצא לקבל אישור מרופא לקביעת מוות. עם זאת, כשחזר פנימה הוא נעתר ונתן למנוח שוק חשמלי אחד אך בסופו של דבר הוא נפטר.

בתביעת רשלנות רפואית שהגישה אלמנת המנוח בשם עיזבונו נטען כי הפרמדיק הקדים לקבוע את מות המנוח בטרם עת וניתן היה להציל את חייו לו היה מבצע פעולות החייאה מיד כשהגיע. לגרסת התביעה היו סימנים שונים שהעידו כי למנוח היה דופק חלש ועובדה שהמוניטור שבוצע למנוח טרם מתן השוק החשמלי העיד כי עדיין היה לו דופק.

מנגד טענה מד"א חדרה כי הבדיקות העידו שהמנוח היה מת כשהצוות הגיע לביתו ולא היה מקום לבצע בו החייאה. נטען כי השוק החשמלי ניתן לו בכל זאת כדי לרצות את המשפחה אף שהיה ברור כי הוא כבר לא בין החיים.

מד"א אף הגישה חוות דעת של מומחה לרפואה דחופה שאישר כי סימני המוות היו מובהקים ולא העידו על פעילות לבבית.

13 דקות יקרות

אלא שחוות דעתה של קרדיולוגית שמונתה מטעם בית המשפט בהסכמת הצדדים הייתה שונה, ולפי האבחון שלה תרשים המוניטור הראה פעילות חשמלית נמוכה שהעידה על פרפור חדרים. במצב כזה, הצוות היה מחויב לבצע במנוח פעולות החייאה דחופות באמצעות מתן שוק חשמלי וזריקת אדרנלין.

השופט יואב פרידמן קיבל את חוות דעתה וקבע בהתאם לה כי האבחנה המיידית של הפרמדיק כי המנוח נפטר הייתה שגויה וכי התרשל כשהחליט שלא לבצע בו פעולות החייאה מלאות מיד כשהגיע לביתו.

"... אין חולק כי מי שנמצא עדיין עם פרפור לבבי חייב טיפול דחוף כדי לנסות ולהציל את חייו", נכתב. "הצוות לא ביצע החייאה ונתן רק שוק חשמלי אחד, ואף לא הזריק אדרנלין, כאשר אף אותו שוק חשמלי בודד האיץ במעט את הפעילות הלבבית לפרק זמן קצר אך בלא הועיל – שכן היה מאוחר מדי".

השופט ציין עוד כי עד למתן השוק החשמלי – שבוצע רק לדרישת המשפחה – חלפו 13 דקות יקרות ואלמלא הרשלנות ייתכן שהיה סיכוי ממשי להציל את חיי המנוח.

משכך התביעה התקבלה. לעיזבון נפסקו פיצויים של 50 אלף שקל על הכאב והסבל שנגרמו למנוח ועל קיצור תוחלת חייו וכן החזר הוצאות משפט.

  • שמות באי הכוח לא צוינו בפסק הדין
עו"ד אופיר בן דוד עוסק/ת ב- רשלנות רפואית
** הכותב/ת לא ייצג/ה בתיק.

המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

בהכנת הכתבה לקחו חלק צוות העורכים של אתר פסקדין

 

פסקי דין קשורים

קטגוריות


שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 


תגובות

הוסף תגובה
אין תגובות
שירותים משפטיים





עורכי דין בתחום רשלנות רפואית באזור :
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות











כתבות נוספות בתחום רשלנות רפואית
רשלנות רפואית בניתוח: מה חשוב לדעת?
עו"ד גיל קלופשטוק (צילום: אביתר קלופשטוק)

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ