אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> מגזין >> נזקי גוף ותאונות >> לשון הרע בפייסבוק: "לא כל סכסוך עסקי הופך את הצד האחר לנוכל"

לשון הרע בפייסבוק: "לא כל סכסוך עסקי הופך את הצד האחר לנוכל"

מאת: עו"ד אבישי אוסטרייכר | תאריך פרסום : 12/02/2019 16:08:00 | גרסת הדפסה

תביעת לשון הרע, לשון הרע בפייסבוק: "לא כל סכסוך עסקי הופך את הצד האחר לנוכל"עו"ד אבישי אוסטרייכר (צילום: אילן זר) [אילוסטרציה: sitthiphong,123RF]

דיירי בניין משותף שפרסמו ושיתפו פוסט מכפיש על בעל חברת ניהול שהותיר אחריו חובות, חויבו בפיצויים על לשון הרע. פסק דין שכדאי לקרוא לפני פרסום הפוסט הבא. 

בית משפט השלום בראשון לציון פסק לאחרונה פיצויים של 20,000 שקל לבעל עסק לניהול בתים משותפים שכונה בפייסבוק "רמאי ו"נוכל" בגלל חובות של כמה אלפי שקלים שהותיר אחריו. השופט רפי ארניה הבהיר כי הדייר שפרסם את הפוסט הגזים בתגובתו על סכסוך עסקי פשוט. בנוסף הטיל השופט אחריות על דיירת ששיתפה את הפוסט בקרב חבריה. זהו פסק הדין הראשון שיישם את ההלכה המנחה שניתנה לאחרונה וקובעת כי שיתוף פוסט משמיץ נחשב לפרסום לשון הרע.  

התובע החל לנהל את הבניין שברחוב שרה אימנו במודיעין ב-2013. כעבור כשנתיים הודיע על הפסקת ההתקשרות עם הבניין והותיר אחריו חובות של כ-11,000 שקל לחברת המעליות ישראליפט ולחברת החשמל – שהיה אמור לשלמם לפי ההסכם עם הנציגות.

מספר חודשים לאחר מכן יצר אחד הדיירים בבניין דף פייסבוק בשם "שרה אימנו" ופרסם בו פוסט שהזהיר כי התובע "עקץ ועדי בית נוספים במודיעין", וכינה אותו נוכל ורמאי. זמן קצר לאחר הפרסום שיתפה את הפוסט דיירת נוספת שלה 208 חברים. יצוין כי מפרסם הפוסט ידע שהתובע פרע חלק מהחוב לחברת המעליות, וכי הפוסט הוסר עוד באותו הערב. 

ביוני 2016 הוגשה תביעת דיבה על סך 100 אלף שקל נגד שני הדיירים (מפרסם הפוסט והמשתפת), שטענו כי נהגו בתום לב ופרסמו את האמת כשיידעו את הציבור על מעשי התובע. 

לא אמצעי לגיטימי לחיסול חשבונות

השופט ארניה קבע כי אף שחלק מהפוסט כולל עובדות נכונות, הכינויים "נוכל", "רמאי" ו"עוקץ" נחשבים ללשון הרע כיוון שהם מציירים את התובע כאדם נכלולי שמותיר אנשים תמימים ללא מענה.

בתוך כך נדחתה הטענה ל"אמת בפרסום". ראשית, השופט ציין כי לא הוכח שהתובע "עקץ" או הונה בניינים אחרים. שנית, גם אם לא נהג בהגינות כשלא שילם מיד את כל החובות, לא היה זה פרופורציונאלי לכנות אותו "גנב" ו"נוכל" כאשר התובע הודה בחובותיו ובסופו של דבר פרע חלק נכבד מהם, גם אם נקט בדחיינות. כלומר, התובע מעולם לא התכחש לחובות ולא התכוון להימנע מקיום התחייבותו החוזית כלפי נציגות הבניין.

עוד נקבע כי לנוכח התגובה החריפה למחלוקת העסקית הפשוטה אי אפשר לומר שהנתבע נהג בתום לב. במיוחד כשהתברר כי היה מודע לכך שיום לפני הפרסום הנתבע פרע חלק מהחוב.

"... לא כל סכסוך עיסקי הופך את הצד האחר לנוכל. לא כל חוב הופך את החייב לגנב. כינוייו של אדם בכינויי גנאי ברשתות חברתיות אינה אמצעי לגיטימי לחיסול חשבונות", נכתב.

באשר לנתבעת, השופט הפנה לפסק הדין המנחה שניתן לא מזמן בבית המשפט המחוזי וקבע כי שיתוף פוסט מכפיש נחשב כשלעצמו לפרסום לשון הרע.

משכך, שני הנתבעים חויבו בפיצויים של 20 אלף שקל לצד הוצאות משפט ושכ"ט עו"ד של 5,000 שקל.

עו"ד אבישי אוסטרייכר עוסק/ת ב- נזקי גוף ותאונות
** הכותב/ת לא ייצג/ה בתיק.

המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

בהכנת הכתבה לקחו חלק צוות העורכים של אתר פסקדין

 

פסקי דין קשורים

קטגוריות


שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 


תגובות

הוסף תגובה
אין תגובות
שירותים משפטיים





עורכי דין בתחום נזקי גוף ותאונות באזור :
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות











כתבות נוספות בתחום נזקי גוף ותאונות

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ