אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> מגזין >> חדלות פירעון >> ללא רוב תומך מצד הנושים: אושר הסדר לחברות בחדלות פירעון

ללא רוב תומך מצד הנושים: אושר הסדר לחברות בחדלות פירעון

מאת: מערכת פסקדין | תאריך פרסום : 27/04/2022 09:46:00 | גרסת הדפסה

עוד חובות, ללא רוב תומך מצד הנושים: אושר הסדר לחברות בחדלות פירעוןאילוסטרציה: Gianfranco Grenar on Unsplash

החברות בתחום המזון קרסו בעקבות הקורונה והתמוטטותו הנפשית של בעל השליטה בהן, שסובל מפוסט טראומה בשל שירותו הצבאי. בית המשפט קבע כי ההסדר שהוצע ראוי וצודק בנסיבות הייחודיות של התיק

סגנית נשיא בית המשפט המחוזי בחיפה בטינה טאובר אישרה לאחרונה הסדר חוב לשתי חברות משפחתיות בתחום המזון שצברו חובות של מיליוני שקלים עקב משבר הקורונה והתמוטטותו של בעל השליטה, שסובל מפוסט טראומה בשל שירותו הצבאי. במסגרת ההסדר החברות יימכרו תמורת 175 אלף שקלים ובעלי המניות יוסיפו עוד 625 אלף שקלים מכיסם לנושים שהעניקו להם ערבות אישית. 

מדובר בפסק דין ייחודי ומשמעותי, כיוון שהצעת ההסדר שהוגשה מטעם החברות לא זכתה לתמיכת הנושים ברוב הדרוש לפי חוק חדלות פירעון. השופטת החליטה לאשר אותו בהמלצת הנאמן והממונה על הליכי חדלות פירעון, מאחר ששוכנעה כי הוא הוגן, ראוי וצודק בנסיבות הייחודיות של המקרה.

החברות, בעל השליטה ואחיו, שעבד בחברה וערב לחלק מחובותיה, פתחו בשנה שעברה בהליכי חדלות פירעון באמצעות עו"ד אביעד גלס. תביעות החוב שהוגשו נגדם על ידי נושים, ביניהם הבנק הבינלאומי הראשון ובנק מזרחי טפחות, הגיעו ליותר מ-10 מיליון שקלים. 

כחודש לאחר שההליך נפתח מצא עו"ד דגן פרנק, שמונה כנאמן בתיק, רוכשת שהסכימה לקנות את פעילות החברות תמורת 175 אלף שקלים, ובהמשך הוגשה לבית המשפט הצעת הסדר מטעם החברות.

בהסדר הוצע שמלוא סכום התמורה ישולם לבנק הבינלאומי הראשון שיש לו שעבוד על נכסי החברה, לאחר כיסוי חובות בדין קדימה לרשויות המדינה. מלבד זאת, יוסיפו בעל השליטה ואחיו 625 אלף שקלים בתשלומים מכיסם לנושים שהם ערבים להם באופן אישי.

אלא שההצעה לא זכתה לרוב הדרוש לפי חוק חדלות פירעון, שכן נושים משמעותיים, בראשם הבנק הבינלאומי, התנגדו לה. הטענה המרכזית הייתה שאפשר יהיה להשיג יותר אם החברות יפורקו ויינקטו הליכים אישיים נגד בעל השליטה ואחיו.

למרות זאת, הנאמן והממונה על הליכי חדלות הפירעון, שיוצג באמצעות עו"ד מעין שמאי, ביקשו מבית המשפט לאשר את ההסדר. מלבד זאת שלעמדתם מדובר באפשרות הטובה ביותר עבור הנושים, הם הדגישו שמדובר בתיק עם נסיבות אישיות מיוחדות שמצדיקות התחשבות לנוכח מצבו של בעל השליטה, שסובל מהפרעת דחק פוסט-טראומתית (PTSD) ומאושפז כיום במרכז לבריאות נפש.

המצב הצדיק התחשבות

סגנית הנשיא בטינה טאובר הצטרפה לעמדה שהביעו הנאמן והממונה – גם משום ששוכנעה שמדובר בהסדר הוגן, ראוי וצודק וגם לנוכח הנסיבות האישיות הייחודיות של בעל השליטה, שהצדיקו לטעמה התחשבות מטעם הנושים.

השופטת הבהירה כי למרות המאמצים שהשקיע הנאמן באיתור רוכשים, לא התקבלו הצעות נוספות מלבד ההצעה הקיימת. מכאן שהיא מגלמת את השווי הריאלי של החברות.

עוד היא קבעה כי ההסדר יניב לנושים תועלת גדולה בהרבה מהאפשרות של פירוק החברות, מכירת נכסיהן ונקיטת הליכים אישיים נגד בעלי המניות ואחיו. בין היתר היא קבעה בהקשר הזה שנכסי החברות, שמסתכמים בעיקר ביחידות קירור מיושנות, לא שווים הרבה, ושהרוכשת התנתה את העסקה בהסדר כולל.

השופטת הוסיפה כי ניהול הליך חדלות פירעון אישי נגד בעל השליטה לא יניב כל תועלת שכן לנוכח מצבו סביר להניח שיקבל הפטר מיידי. באשר לאחיו, סביר להניח שההליך שיימשך מספר שנים לא יניב סכום גבוה יותר מזה שהציע.

לאור הדברים האלה, השופטת החליטה לאשר את ההסדר למרות התנגדות הנושים.

  • ב"כ החברות: עו"ד אביעד גלס
  • הנאמן: עו"ד דגן פרנקל
  • ב"כ הממונה על הליכי חדלות פירעון: עו"ד מעין שמאי
המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

בהכנת הכתבה לקחו חלק צוות העורכים של אתר פסקדין

 

פסקי דין קשורים

קטגוריות


שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 


תגובות

הוסף תגובה
אין תגובות
שירותים משפטיים





עורכי דין בתחום חדלות פירעון באזור :
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות











כתבות נוספות בתחום חדלות פירעון
חזון אחרית הקורונה – מדינה בפשיטת רגל
עו"ד מירית מועלם | צילום: שמרית קרמר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ