חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

לאולם לא היה 'הכשר למהדרין' - ישיב את המקדמה למזמין האירוע

מאת: שירה הימן, עו"ד | : | גרסת הדפסה

לפסק הדין בעניין היהלום שבכתר נגד כהן

בית משפט השלום בירושלים חייב אולם אירועים להשיב למזמין אירוע את הסכום ששולם כמקדמה בסך 5,000 ש"ח, וקבע, כי המזמין רשאי היה לבטל את ההסכם ביניהם עקב הסרת ההכשר של "רבנות ירושלים מהדרין" שהיה לאולם. נקבע, כי די בכך שתעודת ההכשר היתה תלויה במשרדו של מנהל האולם בעת החתימה על ההסכם, כדי לראות בו כחלק מההסכם.

באוקטובר אשתקד הזמין הנתבע אצל התובעת חתונה לדצמבר באותה השנה. כשבועיים לאחר מכן, הודיע המזמין כי הוא מבטל את ההסכם, וזאת בעקבות הסרת ההכשר. התובעת טענה, כי הוצע למזמין הכשר אחר, בתנאי שיוסיף עוד 2,000 $, אך הוא סירב לכך.

התובעת ביקשה לממש את שיק הבטחון שמסר לה המזמין בגין ביטול האירוע, ועקב התנגדותו של המזמין, הגישה נגדו תביעה בבית המשפט. גם המזמין מצידו הגיש תביעה כנגד האולם, בגין עגמת הנפש שנגרמה לו עקב הסרת הכשרות והצורך למצוא בסמיכות לאירוע אולם אחר.

אדם חרדי לא יקיים אירוע במקום ללא הכשר

השופט גד ארנברג קבע, כי אמנם בהסכם עצמו אין התחייבות להכשר כלשהו, אך ברור שההכשר הוא הבסיס להסכם כולו, וכי די בכך שההכשר היה תלוי על הקיר כדי לאפשר למי שמקפיד על ההכשר המסוים הזה, לבטל את ההסכם אם מתברר לו שההכשר אינו קיים עוד.

לדברי השופט: "אין ספק שאדם חרדי, והנתבע שהופיע בפני נראה לבוש כאדם חרדי, לא יקיים ארוע במקום שהוא ללא הכשר".

עוד נקבע ,כי מזמין האירוע רשאי היה שלא להסכים לשלם 2,000 $ נוספים לצורך קבלת הכשר אחר, אך כי אין מקום לפסוק לו פיצויים נוספים שכן לא הוכחה אשמת התובעת בכך שההכשר נלקח ממנה.

לפסק הדין בעניין היהלום שבכתר נגד כהן

למדור: צרכנות

אתר המשפט הישראלי "פסקדין"

www.psakdin.co.il

המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.

קטגוריות


שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך

תגובות