אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> מגזין >> דיני משפחה >> כדאי להיות מודעים: מזונות בהוצל"פ ניתן לתבוע רק שנתיים לאחור

כדאי להיות מודעים: מזונות בהוצל"פ ניתן לתבוע רק שנתיים לאחור

מאת: מערכת פסקדין | תאריך פרסום : 26/04/2018 11:06:00 | גרסת הדפסה

עורך דין דיני משפחה, כדאי להיות מודעים: מזונות בהוצל"פ ניתן לתבוע רק שנתיים לאחוראילוסטרציה: klimkin, pixabay.com]

אישה שהתגרשה ב-2004 פתחה ב-2012 תיק לגביית חוב מזונות של כ- 130 אלף שקל, שנצבר במשך 7 שנים. אלא שהרשם קיבל את עמדת החייב ובהתאם להוראות החוק החוב צומצם כמעט לאפס.

לשכת ההוצאה לפועל בחיפה הורתה לאחרונה על ביטול כל ההגבלות והעיקולים שהוטלו על גבר בן 75 ואב ל-13 ילדים, שגרושתו פתחה נגדו הליכי הוצאה לפועל בגין חוב מזונות שצבר לטענתה מ-2004, בסכום של כ-130 אלף שקל.

הרשם ניר שפר קיבל את עמדת החייב שלפיה גרושתו (שהייתה אשתו השלישית ואם שניים מילדיו) לא הייתה רשאית לפתוח תיק לגביית מזונות עבור 7 שנים אחורה, שכן החוק מתיר גבייה רק שנתיים לאחור.  

ב-2004 ניתן בבית המשפט למשפחה בבאר שבע פסק דין שחייב את הבעל לשעבר לשלם 2,700 שקל בחודש מזונות לילדיהם.

7 שנים לאחר מכן פתחה גרושתו תיק בהוצאה לפועל – ליתר דיוק "בקשה לביצוע פסק דין בענייני מזונות" –עבור חוב מזונות שהצטבר בין השנים 2005 ל-2012, בהן לטענתה הגרוש לא שילם לילדים את מלוא המזונות.

במועד פתיחת התיק גובה החוב עמד על 133,826 שקל. מאוחר יותר (2016) רואה חשבון שמונה בהסכמת הצדדים העריך כי סכום החוב המעודכן עומד על כ-163,000 שקל. לאחר הפחתת סכומים ששילם החייב, החוב הסופי הועמד על 143,105 שקל.

החייב, שיוצג על ידי עוה"ד איתמר לנדאו, טען בין היתר כי לפי החוק לתיקון דיני משפחה (מזונות), החוב היה צריך להיפתח רק עבור השנים 2010-2012, שכן החוק מגביל פתיחת תיק מזונות עד שנתיים לאחור (מעבר לכך, נדרש אישור בית משפט).

עוד הוא טען כי אין לאפשר לזוכה לפתוח תיק הוצאה לפועל מתוך תקווה להפוך אותו לקופת חיסכון על חשבון החייב.

רק באישור בית משפט

הרשם שפר קיבל את עמדת החייב. בהחלטתו הפנה הרשם לפסיקת בית המשפט העליון וכן לפסק דין שניתן לאחרונה בבית המשפט למשפחה בנצרת, בו נקבע כי גביית מזונות יותר משנתיים מהמועד שבו נפסקו מהווה מעין "התיישנות", ועל כן אין לרשם הוצאה לפועל סמכות לדון בבקשה, אלא רק לבית משפט.

כלומר מדובר בסייג, או "מחסום", שניתן לעבור רק באישור בית משפט. בדרך אגב הרשם הבהיר כי במקרים מסוג זה בית המשפט ישקול בין היתר את צרכי הילדים, ומנגד את אינטרס ההסתמכות של חייב שבמשך שנים לא ננקטו נגדו הליכים.

לגופו של עניין, הרשם קבע כי היה על האישה לפתוח את תיק ההוצאה לפועל בגין התקופה שתחילתה בחודש אוקטובר 2010 בלבד, וכי היא אינה רשאית לפעול לגביית המזונות בגין השנים 2005-2010.

בהמשך לכך הרשם ביקש מרואה החשבון שיבדוק את גובה החוב העדכני, שלגביו האישה רשאית לפעול. בסופו של דבר, בתום החישובים והפחתות כספים ששולמו, החייב נדרש לשלם 1,409 שקל בלבד.

לאחר שחוב זה שולם, הורה הרשם על "ביטול כל ההגבלות והעיקולים שהוטלו על החייב בתיק".

למעבר אל החלטת תיק 13-00281-12-0

המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

בהכנת הכתבה לקחו חלק צוות העורכים של אתר פסקדין

 

קטגוריות


שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 


תגובות

הוסף תגובה
אין תגובות
שירותים משפטיים





עורכי דין בתחום דיני משפחה באזור :
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות











כתבות נוספות בתחום דיני משפחה

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ