שופט בית משפט השלום בתל אביב, ד"ר קובי ורדי, קבע כי יש לקבל את התביעה שהגישה אדם טבע ודין, אגודה ישראלית להגנת הסביבה וכי על הנתבעים - החברות אביב ושות' הולידיי אפרטמנטס וסי אנד סאן הוטלס בע"מ, בוני הפרויקט סי אנד סאן, ודיירי הפרויקט, להחזיר את המצב בשטח לקדמותו, כלומר למצב הדומה ככל האפשר למצב החוף הטבעי ששרר במקום בטרם בנית החצרות והגדרות של הקוטג'ים בחלק המערבי של הפרויקט.
השופט קבע כי על הנתבעות להרוס כל מבנה ומכשול שהוקם בחלק זה, לרבות הגדרות, הקירות, הקירות התומכים ולבצע כל פיתוח וביצוע עבודות בשטח הדרושות לשם הגעה לתוצאה הנ"ל.
עמותת אדם טבע ודין הגישה תביעה בטענה כי הפרויקט בוצע בשטח האסור לבניה, בסמוך לים ובסתירה להוראות תוכנית המתאר הארצית לחופים, תמ"א 13. התובעת טענה כי הפרויקט נבנה בניגוד לחוק, במרחק של פחות מ- 100 מטר מקו החוף וכי הוא פוגע ביכולת השימוש וההנאה של אחרים מן החוף.
הנתבעים טענו כי הפרויקט נבנה כדין, על פי היתרי בניה ולאחר שניתנו כל האישורים הנדרשים על פי דין. עוד טענו הנתבעים כי השטח בתחום 100 המטרים מקו החוף הוא שטח פרטי שאינו מיועד לצרכי ציבור ולציבור אין כל זכות בו.
השופט קבע כי גם אם מדובר בשטח פרטי, הרי שלתובעת מותר לפחות שימוש ויזואלי במקום, כלומר שהמצב יושב לקדמותו וייצור רצף ויזואלי על חוף טבעי, שאינו נקטע על ידי גדרות.
בקבעו כן, אמר השופט כי הוא מקבל את התביעה ומורה להשיב את המצב לקדמותו. לצורך כך נתן השופט לצדדים שלושה חודשים להגיע להסכמה על הדרך בה הדבר יעשה.
בהסכמת הצדדים עוכב הביצוע עד להכרעה בערעור שהוגש על החלטה זו.
שתי החברות, יוזמות הפרויקט, חויבו לשלם לתובעת 50 אלף שקל עבור הוצאות משפט.
א' 127450/98 אדם טבע ודין נ' אביב ושות' הולידיי אפרטמנטס בע"מ ואח'
למדור דיני איכות הסביבה
אתר המשפט הישראלי "פסקדין"
www.psakdin.co.il
המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.
פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.