- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
חגיגת בת המצווה הופסקה בגלל הפסקת חשמל - האולם יפצה ב 9,500 שקל
לפסק הדין בעניין חכם מיקי נגד מלון טופז - אילת אין בע"מ
חגיגת בת מצווה שערכה התובעת לביתה הופסקה בגלל הפסקת חשמל. בית המשפט קבע כי אולם האירועים יפצה אותה ב 9,500 שקלים.
התובעת קיימה אירוע בת מצווה לבתה באולם האירועים במלון טופז-אילת. האירוע החל בשעה 21:00 לערך ולאחר שקיבל "תאוצת שמחה", חלה הפסקת חשמל בת כ-15 דקות, במהלכה לא הופעל גנרטור ולא ניתן מענה אחר הולם להמשך השמחה. לטענת התובעת, נוצרה במקום מבוכה והאורחים עזבו את האולם. התובעת דרשה פיצוי של 12,000 שקלים המורכב מעלות האירוע ופיצוי בגין עגמת נפש.
בית המלון טען, כי אכן התרחשה הפסקת חשמל בת כ-15 דקות בשעה 22:40, אך גנרטור שנכנס לפעולה שניות ספורות לאחר הפסקת החשמל הפעיל תאורת ומתקני חירום בכל המלון. עוד נטען, כי התובעת מפריזה בתביעתה, שכן האירוע היה אמור להסתיים ממילא בשעה 23:00. בנוסף, נטען כי התובעת קיבלה הנחה של 50% מעלות האירוע וכן הזמנה לארוחה משפחתית.
מפח נפש ברור ומובן
השופט ארז יקואל מבית המשפט לתביעות קטנות באילת קבע, כי בית המלון הפר את התחייבותו כלפי התובעת בכך שלא דאג להצבת גנרטור שיוכל לספק חשמל לאולם האירועים במצב של הפסקת חשמל, ובכך שלא בירר בזמן האירוע כמה זמן אמורה להמשך הפסקת החשמל, על מנת שניתן יהיה לעדכן את האורחים בזמן אמת לבל ינטשו את המקום.
"אין לקבל מצב על פיו פועלת הנתבעת בסטנדרטים השייכים למאה שעברה כשהיא נתונה במחשבה פסולה המסתמכת על העדר התכנות להפסקת חשמל, מבלי שתגבה את מהלכיה באמצעות גנרטור מתבקש להפעלת כלל המערכות באולם האירועים אותו היא משכירה" כתב השופט.
נקבע, כי מפח הנפש של התובעת ברור, שכן מכלל הארוע החד פעמי הזה, יזכרו התובעת, ביתה ואורחיהם את קול הענות החלושה בו הוא הסתיים.
כיוון שהאירוע התקיים באופן חלקי משעה 21:00 ועד להפסקת החשמל, זכאית התובעת להשבה חלקית של הוצאות האירוע בסכום של 3,500 שקלים. בהתחשב בכך שהתקלה גרמה להרס האירוע בכללותו ובהתנהלות בית המלון, זכאית התובעת לפיצוי של 6,000 שקלים בגין עגמת נפש, ולהוצאות משפט של 500 שקל.
לפסק הדין בעניין חכם מיקי נגד מלון טופז - אילת אין בע"מ
למדור: צרכנות ותיירות
אתר המשפט הישראלי "פסקדין"
פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.
