חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

זיכוי מעבירות בנייה בלתי חוקית בשל הגנה מן הצדק

מאת: אורנית אבני-גורטלר, עו"ד | : | גרסת הדפסה

פ 8718/03, מדינת ישראל נגד בלורי בע"מ

ביהמ"ש השלום בת"א זכה את הנאשמים בעבירות בנייה בלתי חוקית לאחר שקבע שעומדת להם הגנה מן הצדק.

השופטת רייך-שפירא בחנה את גבולות יישומה של ההגנה במסגרת מבחן תלת שלבי שהותווה ע"י ביהמ"ש העליון ב"הלכת בורוביץ'", וקבעה כי בניית 3500 מ"ר ללא היתר היא עבירת בניה חמורה, ברם מעשיהם של הנאשמים מתגמדים לנוכח התנהגותה של הרשות, אשר חזרה בה מההבנות אליהן הגיעה עם הנאשמים- הבנות שהן בגדר הבטחה שלטונית.

מדובר ברשלנות בדרגה גבוהה, שגרמה לנאשמים נזקים כבדים.

עוד נקבע, כי לאור נסיבות המקרה אין אפשרות לעשות שימוש באמצעי אחר מלבד ביטול כתב האישום וזיכויים של הנאשמים.

ע"פ השופטת רייך-שפירא, הפגיעה המצומצמת באינטרס הציבורי אל מול הנזקים החמורים שהנאשמים סבלו כתוצאה מהתנהלותה רצופת הפגמים של הרשות, מביאים למסקנה שקיומו של הליך פלילי נגד הנאשמים פוגע באופן ממשי בתחושת הצדק וההגינות, ובהעדר אמצעי מתון יותר, יש לבטל את כתב האישום ולזכות את הנאשמים כיוון שעומדת להם הגנה מן הצדק.

פ 8718/03, מדינת ישראל נגד בלורי בע"מ

למדור פלילי

אתר המשפט הישראלי "פסקדין"

www.psakdin.co.il

המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.

קטגוריות


שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך

תגובות