אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> מגזין >> חדלות פירעון >> תכנית שיקום לאלמנה: תשלם 100 אלף ש' ותקבל הפטר מ-1.78 מיליון

תכנית שיקום לאלמנה: תשלם 100 אלף ש' ותקבל הפטר מ-1.78 מיליון

מאת: עו"ד יעקב ג'קי בובליל | תאריך פרסום : 12/12/2022 10:29:00 | גרסת הדפסה

עו"ד יעקב (ג'קי) בובליל | אילוסטרציה חיצונית: Artem Beliaikin on Unsplash

הממונה על חדלות פירעון ביקש לבטל את הליכי השיקום של החייבת כבת ה-60 אך בית המשפט נתן לה צ'אנס אחרון

בית משפט השלום בנצרת נתן לאחרונה צו שיקום כלכלי לאלמנה שהוגשו נגדה 15 תביעות חוב בסך כולל של 1,780,444 שקל. השופט עופר חיים שורק קבע שהיא תקבל הפטר מחובותיה אם תשלם 2,000 שקל בחודש במשך 50 חודשים.

במאי 2020 ניתן צו לפתיחת הליכים בעניינה של האישה. ואולם, כשנה וחצי לאחר מכן הציע הממונה על חדלות פירעון לבטל את הליכי השיקום משום שהחייבת לא משתפת פעולה, לא עובדת ולא מגישה דוחות. בשלב מסוים בית המשפט אכן הורה על ביטול ההליכים בגלל מחדלי החייבת, אך בהמשך הם הושבו על כנם לבקשתה.

בנובמבר האחרון הנאמנת בהליך טענה שוב כי יש לבטל את הליכי השיקום בשל חוסר שיתוף פעולה מצד החייבת. היא ציינה בין היתר שבעלה המנוח של האישה אמנם הוריש לה נכס מקרקעין, אך לנוכח מהות הנכס ומיקומו, כמו גם הסיכויים לממש אותו, היא ממליצה על ביטול ההליך.

מנגד, החייבת טענה כי אין לה זכויות בנכס המקרקעין מאחר והזכויות רשומות מכוח הערת אזהרה על בעלה המנוח ועל ההערה הוטלו עיקולים. היא הוסיפה כי היא סובלת מבעיות רפואיות ולא יכולה לעבוד. היא הציעה הסדר שלפיו תשלם 1,000 שקל בחודש למשך 50 חודשים כדי לקבל הפטר מחובותיה.

מהצד השני ביקש אחד הנושים לקבוע חובת תשלום של 2,500 שקל למשך 6 שנים, ואילו הנאמנת הציעה לקבוע תשלומים של 2,000 שקל למשך 5 שנים.

התנהלות מחדלית משמעותית

השופט שורק קבע את התנאים למתן הפטר לחייבת, כשבתחילה דן בגובה התשלום החודשי. בהקשר זה הוא ציין כי מדובר באישה בעלת כושר השתכרות שנותרו לה 3 שנים עד גיל הפרישה. הוא הדגיש שהיא לא עובדת אף שאין קביעה של ביטוח לאומי להגבלת כושר עבודה.

בנסיבות אלה השופט העמיד את כושר השתכרותה על שכר מינימום בתוספת קצבת השארים שהיא מקבלת. לאחר הפחתת דמי מחיה בסיסיים ובהתחשב בכך שהיא לא משלמת שכירות, הוא קבע כי צו התשלומים יעמוד על 2,000 שקל בחודש.

בשלב השני דן השופט באורך תקופת התשלומים. בעניין זה הוא הדגיש שהאישה לא שיתפה פעולה עם הנאמנת והממונה וצברה מחדלים רבים. "מדובר בהתנהלות מחדלית על הרף הגבוה שאינה מובילה לביטול ההליך ואולם יש מקום להאריך את תקופת התשלומים באופן משמעותי", כתב. לפיכך, קבע תקופת תשלומים של 50 חודשים.

בתוך כך השופט קבע שהדירה בה מתגוררת האישה – אותה קיבלה בירושה מבעלה המנוח – נתונה להליך. הוא הורה לנאמנת לקבל הערכת שווי של הדירה משמאי ולעדכן את בית המשפט בממצאים תוך שלושה חודשים.

השופט סיכם כי אם האישה תמלא את ההוראות שניתנו לה היא תקבל הפטר מחובות. מנגד, אם תפר את ההוראות היא תהיה חשופה לסנקציות שונות, כגון הארכת תקופת התשלומים או ביטול ההליך.

בנוסף, השופט הורה לממונה לעדכן את בית המשפט אם האישה תפר את הצו. לחילופין, הורה לו להגיש דו"ח מסכם בתום תקופת התשלומים לצורך מתן ההפטר.

  • באי כוח הצדדים לא צוינו בפסק הדין
עו"ד יעקב ג'קי בובליל עוסק/ת ב- חדלות פירעון
** הכותב/ת לא ייצג/ה בתיק.

המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

בהכנת הכתבה לקחו חלק צוות העורכים של אתר פסקדין

 

פסקי דין קשורים

קטגוריות


שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 


תגובות

הוסף תגובה
אין תגובות
שירותים משפטיים





עורכי דין בתחום חדלות פירעון באזור :
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות











כתבות נוספות בתחום חדלות פירעון
פושט רגל? כך תגן על הדירה שלך
עו"ד מיכל שחר | צילום: IF PRODUCTION

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ