לנוסח הלא רשמי של הצעת חוק שכר שווה לעובדת ולעובד (תיקון מס 2') (הארכת תקופת ההתיישנות בתובענה לקבלת הפרשי שכר או גמול אחר)
הכנסת אישרה בקריאה שנייה ושלישית את ההצעה לתיקון חוק שכר שווה לעובדת ולעובד שהעלו לשולחנה הח"כים דליה איציק וחיים כץ. התיקון שאושר ומתייחס להארכת תקופת ההתיישנות, קובע כי עובד יהיה זכאי להפרשי שכר או גמול אחר רטרואקטיבית, לתקופה של חמש שנים טרם הגשת התביעה, וזאת חלף תקופה של שנתיים כפי שהיה עד היום.
בדברי ההסבר נכתב, כי הצעת החוק נועדה לקדם את השוויון בין המינים בנוגע לשכר או כל גמול אחר, כשנקודת המוצא היא, כי הפליה בשכר נוגעת ופוגעת בעיקר בנשים, והיא אחד הביטויים להפלייתן בשוק העבודה.
אחד הקשיים שהגבילו נשים שביקשו לתבוע הפרשי שכר או גמול אחר מחמת הפלייה בשל מינן, כך נכתב, הוא סעיף 8 לחוק שכר שווה, אשר קבע כי עובד אינו זכאי להפרשי שכר או גמול אחר מכוח החוק לתקופה העולה על 24 חודשים טרם הגשת התביעה, וכך נמנעה היא לקבל את ההפרשים לזמן ארוך.
לפיכך אושר כאמור, להאריך את תקופת ההתיישנות לחמש שנים, כדי להקל על העובדים לתבוע את הפרשי השכר המגיעים להם עפ"י חוק. ההצעה אושרה בקריאה שנייה ושלישית שעברו ללא מתנגדים בתמיכת 8 ח"כים.
לנוסח הלא רשמי של הצעת חוק שכר שווה לעובדת ולעובד (תיקון מס 2') (הארכת תקופת ההתיישנות בתובענה לקבלת הפרשי שכר או גמול אחר)
למדור: דיני עבודה
אתר המשפט הישראלי "פסקדין"
www.psakdin.co.il
המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.
פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.