חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

המחוזי:מותג 'ד"ר רילקס' לכורסאות אינו מפר את סימן המסחר של ד"ר גב

מאת: יעל גורליק, עו"ד | תאריך פרסום : 26/06/2011 12:58:00 | גרסת הדפסה

לפסק הדין בעניין ע. אליהו ובניו בע"מ ואח' נ' נייט סליפ סנטר (2000)

ביהמ"ש המחוזי מרכז קבע, כי רשת 'נייט סליפ' לא הפרה את סימני המסחר של ד"ר גב ויבואנית relaxon בכך שמכרה כורסאות תחת השם ד"ר רילקס, אך חייב את הרשת לשלם לד"ר גב 200,000 ש"ח בשל ביצוע עוולת גניבת עין בהעתקת קטלוג מוצריה והצגת כורסאות שמכרה כזהות לאלה של ד"ר גב.

יבואנית ריהוט וכורסאות צפייה בטלוויזיה בשם relaxon והחברה שבבעלותה המותג 'ד"ר גב' טענו, כי רשת 'נייט סליפ' הפרה סימני מסחר מוכרים שלהן בכך שמכרה מותג כורסאות טלוויזיה בשם "ד'ר רילקס", המשלב את סימני המסחר הרשומים שלהן באמצעות השימוש במילה "ד"ר" ו"רילקס". בתביעה שהגישו לבית המשפט המחוזי טענו, כי בהתנהגותה זו הפרה הרשת את סימני המסחר שלהן ולחילופין ביצעה עוולת גניבת עין בחוסר תום לב, ומתוך רצון ליהנות מהמוניטין הטוב שצברו במשך שנים רבות תוך השקעה ניכרת. ד"ר גב הוסיפה וטענה, כי הרשת אף מכרה את כורסאותיה, כשהיא מטעה את הצרכנים כי מדובר במוצר של ד"ר גב וכי הקטלוג שפירסמה בשנת 2006 דומה לקטלוג שלה באופן המטעה את הצרכנים.

רשת נייט סליפ טענה מנגד, כי הבחירה בשם 'ד"ר רילקס' נעשתה בתום לב, וכי שם המותג משלב מונחים תיאוריים המשדרים אמינות וזיקה לעולם הבריאות והנוחות, שלא ניתן למנוע את השימוש בהם. עוד טענו, כי הדמיון בין הקטלוגים הוא מקרי והצגת המותג 'ד"ר רילקס' כזהה ל 'ד"ר גב' נעשתה באופן חד פעמי ע"י מוכר אשר פוטר לאחר מכן.

השופט פרופ' עופר גרוסקופף קבע, כי אמנם קשה לקבל את טענת נייט סליפ, כי סימן המסחר שלה לא עשה שימוש כלאיים מכוון בחלק משמן של שתי מתחרות רציניות בענף, אך אין בכך כדי למנוע את השימוש העתידי במותג, באשר התובעות לא הוכיחו סכנה להטעיית הציבור.

נפסק, כי אין בדמיון בין סימני המסחר של ד"ר גב ויבואנית relaxon לזה של רשת נייט סליפ כדי להגיע לדרגת 'דמיון מטעה', באשר המותג "ד"ר גב" שונה מ"ד"ר רילקס", הן מבחינת הצליל והן מבחינת המשמעות, והמילה "דר" היא שם תואר, אשר נעשה בו שימוש רב בתחומי המסחר (ד"ר לק, "ד"ר שקשוקה", "ד"ר פישר" ועוד) ולא ניתן לנכס אותו רק לד"ר גב, וכך גם לגבי המונח "רילקס", שם תואר המתקשר לנוחות ורגיעה, שכורסאות אמורות לספק.

השופט ציין, כי ייתכן מצב בו שימוש בסימן כלאיים של שני עוסקים בעלי מוניטין יהווה עוולה של גניבת עין, אך זאת רק אם יוכח כי סימן הכלאיים מטעה את הציבור- דבר שלא הוכח במקרה זה, במיוחד נוכח העובדה, כי לא הוכח, כי במשך חמש השנים בהם משווק המותג "ד"ר רילקס" היו לקוחות אשר אכן הוטעו או התלוננו באשר להטעייתם.

עם זאת, נפסק, כי הוכח, כי עובד של נייט סליפ הציג בפני לקוח את כורסאות הרשת ככורסאות של ד"ר גב, וכי חלקים מהקטלוג שהוציאה אכן הועתקו מזה של ד"ר גב, ובכך ביצעה הרשת גניבת עין, בגינה עליה לפצות את ד"ר גב ב 200,000 ש"ח.

לפסק הדין בעניין ע. אליהו ובניו בע"מ ואח' נ' נייט סליפ סנטר (2000)

למדור: קנין רוחני

אתר המשפט הישראלי "פסקדין"

www.psakdin.co.il

המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.

קטגוריות


שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
*
*
*
*


תגובות

הוסף תגובה
אין תגובות
כתבות נוספות בתחום קניין רוחני
העתיק עיצוב של ארון קודש – וישלם על זה 75,000 שקל
עו"ד עפר גמליאל | אילוסטרציה: Joe Pregadio, Unsplash

חיפוש עורך דין לפי עיר

המידע המשפטי שחשוב לדעת – ישירות למייל שלכם!
הצטרפו לניוזלטר וקבלו את כל מה שחם בעולם המשפט
עדכונים, פסקי דין חשובים וניתוחים מקצועיים, לפני כולם.
זה הזמן להצטרף לרשימת התפוצה
במשלוח הטופס אני מסכים לקבל לכתובת המייל שלי פרסומות ועדכונים מאתר פסק דין
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ