הכרעת הדין במשפטו של מרואן ברגותי

מאת: אלון מרגלית, עו"ד | :

תפ"ח 1158/02 מדינת ישראל נ' מרואן בן חטיב ברגותי

ביהמ"ש המחוזי בת"א הרשיע את מרואן ברגותי ברצח בכוונה תחילה, בניסיון לרצח ובחברות ופעילות בארגון טרור.

ביהמ"ש קבע כי ברגותי היה מנהיגן של חוליות הטרור מקרב התנזים וגדודי חללי אלאקצא, ולפחות חלק מחברי חוליות אלו סרו למרותו ופעלו על פי המדיניות שהתווה. בנוסף לכך, ברגותי סייע למפקדי החוליות ופעילי הטרור באספקת אמצעי לחימה ומימון כספי. במספר מקרים אף אישר מראש ביצוע פיגועים כנגד ישראל.

יחד עם זאת, שופטי ההרכב סירוטה (אב"ד), טל ובנימיני קבעו כי פרט לארבעה פיגועים - אשר בוצעו בידיעתו, באישורו ובעידודו של ברגותי - לא הובאו ראיות הקושרות אותו באופן אישי וישיר לפיגועים אחרים שפורטו בכתב האישום, חרף אחריותו המוסרית והכללית לביצועם.

יצוין כי לאורך ניהול המשפט כפר ברגותי בסמכות השיפוט של ביהמ"ש ובחר שלא לנהל פרשת הגנה. תחת זאת הוא השמיע דברים במישור המדיני והפוליטי.

השופטים ציינו כי דבריו אלו אינם רלבנטיים לשאלת אשמתו של ברגותי בעבירות המיוחסות לו, והדגישו כי התנגדות לכיבוש, כפי שטוען הנאשם, איננה מהווה צידוק על פי דין כלשהו לביצוע מעשי הרג כנגד אזרחים חפים מפשע.

תפ"ח 1158/02 מדינת ישראל נ' מרואן בן חטיב ברגותי

למדור פלילי

אתר המשפט הישראלי "פסקדין"

www.psakdin.co.il

המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.

קטגוריות


שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך