חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

גם מי שמתגורר באיזור תעשיה או בילויים, מוגן מפני מפגע רעש בלתי סביר

מאת: אלון מרגלית, עו"ד | תאריך פרסום : 19/07/2004 15:35:00 | גרסת הדפסה

בש"א 171941/04 חיים אליקימוביץ נ' גל גנצמן ואח'

בימ"ש השלום בת"א הוציא צו זמני האוסר על המשיבים לגרום בשעות הלילה לרעש בדירת המבקש, העולה על 40 דציבלים.

המבקש טען כי במועדון, שמפעילים המשיבים, מתנהלת פעילות רועשת כל הלילה, אשר אינה מאפשרת לו להרדם.

השופט מ' יפרח הגיע למסקנה כי לכאורה קיימת למבקש עילת תביעה טובה, לאחר שהראה כי הרעש הנגרם בדירתו, כתוצאה מפעילות המועדון, עולה על המותר בתקנות למניעת מפגעים (רעש בלתי סביר).

השופט דחה את טענת המשיבים כי המבקש הוא בבחינת "הבא אל המטרד", הואיל ובחר להתגורר באיזור סואן המהווה מרכז בילויים.

הוא הדגיש כי התקנות אוסרות על יצירת רעשים בעוצמה העולה על המותר, גם אם מדובר באיזור מעורב של מגורים ובידור, או באיזור מעורב של מגורים ותעשייה.

בנוסף לכך, ע"פ פקודת הנזיקין, מי שגורם מטרד ליחיד אינו יכול להתגונן בטענה שהמטרד היה קיים, עוד לפני שהתובע תפס את המקרקעין הנדונים.

בש"א 171941/04 חיים אליקימוביץ נ' גל גנצמן ואח'

למדור איכות הסביבה

אתר המשפט הישראלי "פסקדין"

www.psakdin.co.il

המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.

קטגוריות


שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
*
*
*
*


תגובות

הוסף תגובה
אין תגובות
כתבות נוספות בתחום איכות הסביבה

חיפוש עורך דין לפי עיר

המידע המשפטי שחשוב לדעת – ישירות למייל שלכם!
הצטרפו לניוזלטר וקבלו את כל מה שחם בעולם המשפט
עדכונים, פסקי דין חשובים וניתוחים מקצועיים, לפני כולם.
זה הזמן להצטרף לרשימת התפוצה
במשלוח הטופס אני מסכים לקבל לכתובת המייל שלי פרסומות ועדכונים מאתר פסק דין
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ