הצעיר נתפס עם כ-10.5 ק"ג של קנאביס וחשיש בביתו. נגזרו עליו 7 חודשי עבודות במועצה דתית, לצד עונשים נלווים וחילוט הכספים שהפיק מביצוע העבירה
ניצול "נובה" נשפט לאחרונה בבית משפט השלום בחיפה לשבעת חודשי עבודות שירות, עקב החזקת סמים בהיקף יחסית גדול בביתו שבצפון הארץ. עוד גזרה השופטת מריה פיקוס בוגדאנוב על בן ה-22 חצי שנת מאסר על תנאי, צו מבחן לשנה וחילוט כ-15,000 שקל שהפיק מביצוע העבירה.
לטענת הנאשם, ב-7.10 חילץ את חבריו מפסטיבל ה"נובה" ונחשף למראות קשים שהשפיעו לרעה על תפקודו, והובילו להתקפי חרדה ומחשבות בלתי פוסקות על האירוע. לדבריו הוא מסתייע בסמים כדרך להתמודדות עם קשייו הנפשיים. על הרקע הזה נתפס הצעיר, באוגוסט אשתקד, עם כמות בלתי מבוטלת של סמים בביתו שבצפון הארץ.
כך, על-פי כתב האישום שהוגש נגדו, נטען שבן ה-22 החזיק בדירתו 10.08 ק"ג קנאביס ו-409.88 גרם חשיש, לצד 7 משקלים מסוגים שונים, שקיות חלוקה ומזומן בסך 14,640 שקל. כתוצאה מכך הוא הועמד לדין, הודה באשמה והורשע בביצוע עבירה של החזקת סמים שלא לצריכה עצמית בניגוד לפקודת הסמים המסוכנים. מכאן עבר ההליך לשלב הטיעונים לעונש ולמתן גזר הדין.
בטיעוניה עמדה המדינה, בין היתר, על כך שנתפסה בבית הנאשם כמות יחסית גדולה של סמים. לעמדתה מוצדק בנסיבות הללו להשית על הצעיר תשעה חודשי עבודות שירות, מאסר על תנאי, פסילה מלהחזיק רישיון נהיגה וקנס. בנוסף ביקשה המאשימה להשמיד את הסמים ולחלט את הכסף שנתפס בזירת העבירה.
מנגד עתרה ההגנה להתחשב במעמד הנאשם כנפגע פעולות איבה. בקשתה הייתה להסתפק בשבעה חודשי עבודות שירות לצד ענישה נלווית ללא תשלום כלשהו מצד הנאשם, ככל שבית המשפט יורה על חילוט הכסף שנתפס.
לא לצריכה עצמית
השופטת פיקוס בוגדאנוב עמדה על נסיבות ביצוע העבירה: לדבריה הסמים שנתפסו היו מחולקים לכמויות שונות ובעשרות שקיות, כאשר לצדם נתפסו, כאמור, אף משקלים מסוגים שונים, שקיות חלוקה וכסף מזומן. "מדובר בכמות מסחרית של שני סוגי סמים, ונסיבות החזקתם מעידים כי לא נועדו לצריכה עצמית", כתבה.
החלטת השופטת הייתה שמתחם העונש הראוי לצעיר נע בין 10 ל-24 חודשי מאסר בפועל, לצד ענישה נלווית. ואולם למסקנתה הסופית - יש לחרוג מהמתחם לקולה, וזאת נוכח שיקולים שיקומיים, תוך הסתפקות בעבודות שירות.
בהקשר לכך ציינה השופטת כי מתסקיר שירות המבחן שהוגש בעניינו של הנאשם, עולה שהוא נטל אחריות על מעשיו, הביע חרטה וביטא הכרה לחומרת מעשיו ולפסול שבהם. בנוסף נמצא שעצם ההליך המשפטי היווה גורם מרתיע עבורו, אשר דירבן אותו להתגייס להליך טיפולי - במסגרתו אף נמצא בבדיקות שתן נקי מסמים.
שירות המבחן אומנם המליץ ללכת כברת דרך נוספת למען הצעיר - שהורשע בעבר על העדר משירות צבאי וישב חודש בכלא צבאי - ולהסתפק בענישה מקלה יותר, אבל השופטת דחתה אותו והדגישה שהגם כי יש לסטות לקולה ממתחם העונש, הרי שעדיין יש להטיל עליו ענישה ממשית "אשר תהווה גורם הרתעתי עבורו".
לפיכך השופטת גזרה על הצעיר שבעה חודשי מאסר, שירוצו בדרך של עבודות שירות במועצה דתית טירת הכרמל, לצד חצי שנת מאסר על תנאי וצו מבחן לשנה. עוד קבעה השופטת כי המזומן שנתפס בזירת העבירה יחולט לטובת אוצר המדינה.
- שמות באי כוח הצדדים לא צוינו בגזר הדין
המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.