לבקשה בעניין גבע נגד נגה גלידות בע"מ
בבקשה שהוגשה לבית המשפט המחוזי בתל אביב לאישור תובענה ייצוגית נגד אסם ונגה גלידות, בגין אי סימון שלגון 'גומי גם' כמכיל ג'לטין דגים, טענה המבקשת כי על אסם לפצות את הצרכנים שרכשו את המוצר והינם רגישים לדגים או שהינם צמחונים/טבעונים, וצריכת המוצר המכיל דגים גרמה להם עגמת נפש.
המבקשת, המיוצגת ע"י עו"ד יוחי גבע, הינה צמחונית, ובכלל זה אינה אוכלת דגים. לטענתה, היא רכשה בתקופה הרלוונטית את הקרחון גומי גם, וזאת מבלי שהיתה מודעת להודעות שפרסמה אסם ביום 1.8.11 בהן הודיעה כי מצאה כי בהדפסת סימון הקרחון 'גומי גם' נשמטו בטעות המילים 'ג'לטין דגים' מרשימת המרכיבים והודפסה רק המילה ג'לטין וכי היא פועלת לעדכון הסימון.
לטענתה, מההודעות שפורסמו עולה, כי גם בעבר אסם לא סימנה כראוי את המוצר, ובנוסף טענה כי ההודעה לא היתה מלאה שכן לא מובהר בה מה הנזק שצפוי להגרם לצרכנים שרגישים לדגים ואכלו מהמוצר, ואין כל התייחסות למשמעות צריכתו עבור אנשים שאינם אוכלים דגים מטעמים אידאולוגיים, כאשר על פי הנתונים שבידי המבקשת, כשמונה וחצי אחוזים מהאוכלוסייה בישראל הינם צמחונים או טבעוניים. עוד נטען, כי ההודעה עצמה פורסמה במוסף הספורט של עיתון ידיעות אחרונות בעמ' 9 בצד סיקור ענף ספורט לא פופולארי במיוחד, וכי הדבר מעורר תמיהה.
אסם, כך נטען, הציעה לצרכנים שרכשו את המוצר וטרם צרכו אותו, להשיבו, אולם לא הציעה פיצוי כלשהו לצרכנים שצרכו את המוצר והינם צמחוניים/טבעוניים או רגישים לדגים.
במעשיה אלה, טענה המבקשת, הטעתה אסם את צרכניה, התעשרה שלא כדין, הפרה חובה חקוקה ופגעה באוטונומיה של הצרכנים.
הקבוצה המיוצגת הוגדרה כרוכשי המוצר שהינם צמחונים/טבעוניים/אלרגים לדגים, כאשר על פי ההערכה מדובר ב 50,000 איש והפיצוי הנדרש עבור כל חברי הקבוצה בגין השבת עלות המוצר ופיצוי עבור הפגיעה באוטונומיה הועמד על 25,450,000 שקלים.
לבקשה בעניין גבע נגד נגה גלידות בע"מ
למדור: סדר דין אזרחי וראיות
אתר המשפט הישראלי "פסקדין"
www.psakdin.co.il
המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.
פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.