אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> מגזין >> דיני משפחה >> בלי מותגים: גם כשהאב עשיר המזונות צריכים להיות בסיסיים

בלי מותגים: גם כשהאב עשיר המזונות צריכים להיות בסיסיים

מאת: עו"ד קלרה שמורק | תאריך פרסום : 10/04/2019 15:25:00 | גרסת הדפסה

עורך דין לענייני משפחה, בלי מותגים: גם כשהאב עשיר המזונות צריכים להיות בסיסייםעו"ד קלרה שמורק (צילום: מיטל אזולאי) [אילוסטרציה חיצונית: eugenesergeev,123RF]

האם תבעה 15,000 שקל בחודש בהסתמך על רמת החיים הגבוהה אליה הורגלו שני הילדים אולם בית הדין הרבני פסק 5,100 שקל בלבד: "החיוב אינו לפי עושרו של האב אלא כפי צורכם של הילדים".

בית הדין הרבני בירושלים דחה לאחרונה תביעה למזונות של 15,000 שקל עבור שני ילדים בגילאי 4 ו-7. הדיינים אמנם נחלקו לגבי הסכום הראוי בהתחשב בעושרו המופלג של האב אך בסופו של דבר הוכרע כי 5,100 שקל בחודש הם די והותר. עם זאת, מאחר שהאב התנתק מילדיו ומתנער מכל מחויבות הורית, הוא יישא במלוא הוצאות החינוך והרפואה שאינן מכוסות בביטוח.

האב הוא ראש ישיבה יוקרתית ואילו האם עקרת בית. במשך 8 שנות זוגיות נהנתה המשפחה מאורח חיים ראוותני בחסות משפחת האב. לבני המשפחה היו מכוניות יוקרה עם נהג צמוד, הם גרו בבית מפואר ונסעו לחופשות תכופות במלונות יוקרתיים.

ב-2014 ההורים התגרשו על רקע תלונות האם על אלימות והתעללות, שהובילו להרשעת האב בעבירות אלימות (גזר דינו כלל עונש של 4 חודשי עבודות שירות ופיצויים של 120 אלף שקל לאם). מאז אף שורר נתק מוחלט בין האב לבין הילדים, כשהאב מסרב לשתף פעולה עם הליך טיפולי לשיקום הקשר.

את תביעת המזונות העמידה האם על 15,000 שקל בהתבסס על רמת החיים הגבוהה של המשפחה ועושרו המופלג של האב, תוך שהדגישה שלילדים חסך קריטי בדמות אב.

האב טען מנגד כי אין הצדקה לחייב אותו במזונות גבוהים רק משום שמשפחתו עשירה. הוא עצמו, טען, מתקיים ממלגה כאברך ומדמי שכירות על דירה שבבעלותו. בנסיבות אלה די לילדים - שמקיימים אורח חיים חרדי שלא מצריך כמעט הוצאות - ב-1,500 שקל.

קטינים לא זקוקים לכבוד ומעמד

אב בית הדין הרב שלמה שטסמן והדיינים הרב ציון לוז-אילוז והרב אליהו אריאל אדרי נחלקו בדעתם בנוגע לסכום החיוב הראוי ובמשקל שיש לתת למצבו הכלכלי של האב.

הרב אדרי סבר כי יש לחייב את האב ב-5,000 שקל לא כולל הוצאות מגורים, חינוך ובריאות בהתחשב בעתודות הכספיות המשמעותיות של האב שמחזיק בחשבונו מאות אלפי דולרים ובבעלותו נכסי נדל"ן בשווי מיליוני שקלים.

לעומתו, קבע הרב לוז-אילוז כי החיוב המרבי צריך לעמוד על 3,000 שקל שכן האב מחויב לספק לילדים את צורכי גופם ולא מותרות שנוגעות לכבוד ומעמד. "במה ייפגעו קטינים אלו אם יהיו במעמד שווה לכל חבריהם... אדרבה, מחקרים הוכיחו שילדים בעלי מעמד כלכלי גבוה וחריג בקרב חבריהם הממוצעים שהבליטו את השוני רק סבלו בשל כך", כתב.

אולם בסופו של דבר דעתו של אב בית הדין הכריעה. הדיין שטסמן הבהיר כי מצד אחד החיוב במזונות ילדים "אינו לפי עושרו של האב אלא כפי צורכי הילדים". ואולם, במקרה הנוכחי, הילדים התרגלו לצרכים שהם מעבר לבסיסי במובן של מזון איכותי, תנאי מגורים ראויים ופינוקים.

לצד זאת, נקבע שאין צורך לנקר עיניים. "ילדים קטנים אינם נהנים מבגדי מותגים ומעגלות יוקרתיות", כתב, "מכך נהנות, כפי הנראה, אימותיהם".

בנסיבות אלה נקבע כי אם בדרך כלל הצרכים ההכרחיים עומדים על 1,200 שקל במקרה הנוכחי ישלם האב 1,800 שקל לילד בנוסף ל-1,500 שקל עבור הוצאות מגורים. מאחר שהאב התנתק מילדיו ומתנער מכל מחויבות הורית הוא יישא במלוא הוצאות הבריאות והחינוך שלא מכוסות בביטוחים.

  • ב"כ האם: הטוענים הרבניים צבי גלר וזיו ברקוביץ, עו"ד ישראל אדלשטיין, עורך דין עזראל שאול קרבצוב
  • ב"כ האב:  עדו דיבון, עורך דין משפחה
עו"ד קלרה שמורק עוסק/ת ב- דיני משפחה
** הכותב/ת לא ייצג/ה בתיק.

המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

בהכנת הכתבה לקחו חלק צוות העורכים של אתר פסקדין

 

פסקי דין קשורים

קטגוריות


שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 


תגובות

הוסף תגובה
אין תגובות
שירותים משפטיים





עורכי דין בתחום דיני משפחה באזור :
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות











כתבות נוספות בתחום דיני משפחה
ייפוי כוח מתמשך: למה אתם חייבים את זה לעצמכם?
עו"ד ריול עדיקה (צילום: שירה הרשקופ)
ייפוי כוח מתמשך: להבטיח את העתיד כבר בהווה
עו״ד אברהם מיכאל (צילום: יפית בשבקין)

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ