בית החולים הלל יפה בחדרה אינו אחראי להדבקות חולה בהפטיטיס סי

מאת: אורנית אבני-גורטלר, עו"ד | :

א 10974/01, דוידוב ברוך נגד בית החולים הכללי ע"ש ד"ר הלל יפה בחדרה

בית משפט השלום בנתניה קבע, כי בית החולים הלל יפה בחדרה אינו אחראי להדבקות התובע, אשר עלה לישראל מברית המועצות בספטמבר 1992, ומספר חודשים לאחר מכן אושפז בבית החולים הלל יפה עקב דימום במערכת העיכול ואנמיה חריפה, בנגיף ההפטיטיס c.

השופט יחזקאל קינר דחה את טענת התובע כי בית החולים התרשל, וכי מנות הדם שסופקו לבית החולים על ידי מגן דוד אדום וניתנו בעירוי לתובע נשאו את הנגיף, והיוו את המקור להדבקתו של התובע.

השופט קינר קבל את האפשרות שהעלה בית החולים, כי התובע נדבק בנגיף ההפטיטיס C בברית המועצות במשך התקופה שחלפה עד עלייתו ארצה בגיל 21. השופט דחה את דעתו של המומחה הרפואי מטעם התובע בחוות דעתו המשלימה, כי ארץ מוצא איננה מהווה גורם סיכון להימצאות נגיף הפטיטיס C. נקבע, כי ההסתברות שהתובע נדבק בנגיף בברית המועצות גבוהה יותר מההסתברות כי התובע נדבק בנגיף בעת אשפוזו בבית החולים בשנת 1992.

כן נקבע, כי אין להעביר את נטל ההוכחה בעניין הרישום הרפואי לבית החולים.

לפיכך, נפסק כי יש לדחות את התביעה.

א 10974/01, דוידוב ברוך נגד בית החולים הכללי ע"ש ד"ר הלל יפה בחדרה

למדור רשלנות רפואית

אתר המשפט הישראלי "פסקדין"

www.psakdin.co.il

המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.

קטגוריות


שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך