אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> מגזין >> דיני משפחה >> ביקשה לעקוף את סמכות הרבנות לדון במזונות ילדיה, ונדחתה על הסף

ביקשה לעקוף את סמכות הרבנות לדון במזונות ילדיה, ונדחתה על הסף

מאת: מערכת פסקדין | תאריך פרסום : 12/07/2017 12:43:00 | גרסת הדפסה

עו"ד אביטל רבינוביץ צלם:רונן עמרני [אילוסטרציה חיצונית: Carool]

בית המשפט למשפחה בראשון לציון דחה לפני כשבוע בקשת אם לדון במזונות הילדים אצלו: "פנייתה של האישה נגועה בחוסר תום לב".

זוג שיחסיו עלו על שרטון החליט להתגרש. בדצמבר 2016 האיש הגיש לבית הדין הרבני בקשה ליישוב סכסוכים, בהתאם לחוק החדש שנכנס לתוקף ביולי 2016 ומחייב לפנות ליישוב סכסוך לפני הגשת תביעה בנושא סכסוך משפחתי.

מטרת ההליך היא לאפשר לצדדים לסכסוך משפחתי להגיע להסכמות בדרכי שלום בהתחשב בכך שמדובר בעיקר בסכסוך אישי ורגשי, ובין היתר מאחר שבהרבה מקרים למרות הפירוד הם ממשיכים להיות שותפים במגוון תחומים, למשל בגידול ילדיהם. 

ואולם, לדאבון הלב, הליך הגישור בו השתתפו הצדדים לא צלח, וכחודש לאחר מכן, האיש פנה לבית הדין הרבני והגיש תביעת גירושין באמצעות עו"ד אביטל רבינוביץ', אליה צרף את שאר הנושאים כמו מזונות אישה וילדים, רכוש, משמורת, הסדרי ראייה וחינוך.

אלא שהאישה מצידה העדיפה שמזונות הילדים ידונו בבית המשפט למשפחה. בתביעה שהגישה בשם ילדיה לבית המשפט למשפחה בראשון לציון באמצעות עו"ד יפעת לב ארי-פריברג, היא טענה כי היא זכאית לפנות לבית המשפט במקום לבית הדין שכן מדובר בתביעת מזונות עצמאית של הקטינים שאינם מחויבים בדבר.

תביעת קטינים עצמאית = פיקציה

בהחלטה שניתנה בשבוע שעבר השופטת חני שירה הדגישה כי "ההבחנה בין הקטין לבין הוריו המייצגים אותו היא לעיתים קרובות פיקציה. במיוחד כמו המצב שבתיק זה,  כאשר שתי התביעות מוגשות ונדונות כמעט סימולטנית בשתי הערכאות (האזרחית והדתית)".

לאחר שניתחה את הפסיקה לאורכה ולרוחבה, השופטת הסבירה כי הזמן היחיד בו ניתן לפנות לבית המשפט בעוד תביעה זהה כבר מתנהלת בבית הדין, הוא כאשר בית הדין אינו מתייחס או מתעלם מעניינם של הקטינים או כשהחלטתו אינה מפורטת דיה או מקפחת את הקטינים.

בנוסף, השופטת ציינה כי המבקשת פעלה בחוסר תום לב ובניגוד להוראות החוק בהגשת הבקשה לבית המשפט למשפחה, שכן על פי החוק, הצד שפנה ראשון להליך יישוב הסכסוך, הוא זה שרשאי לקבוע את הערכאה השיפוטית שתדון בענייניו.

לנוכח העובדה כי החלטותיו של בית הדין היו מקיפות, מנומקות ואף הפנו לפסיקה של בית המשפט העליון, אין טעם מיוחד לדון בעניין מזונות הילדים במקביל. בנוסף, השופטת קיבלה את כל טיעוני עורכת הדין של המשיב, ולפיכך דחתה את הבקשה ופסקה לו הוצאות משפט ושכ"ט עו"ד בסך 3,500 שקל.

  • ב"כ המבקשת: עו"ד יפעת לב - ארי פריברג
  • ב"כ המשיב: עו"ד אביטל רבינוביץ'
המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

בהכנת הכתבה לקחו חלק צוות העורכים של אתר פסקדין

 

פסקי דין קשורים

קטגוריות


שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 


תגובות

הוסף תגובה
אין תגובות
שירותים משפטיים





עורכי דין בתחום דיני משפחה באזור :
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות











כתבות נוספות בתחום דיני משפחה
ייפוי כוח מתמשך – תכנון חכם לעתיד טוב
עו"ד אביגין שיינין | צילום: מומי ריעני

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ