אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> מגזין >> דיני משפחה >> ביהמ"ש: האח יכול לוותר על חלקו בירושה, אף שחייב מאות אלפי שקלים

ביהמ"ש: האח יכול לוותר על חלקו בירושה, אף שחייב מאות אלפי שקלים

מאת: מערכת פסקדין | תאריך פרסום : 22/05/2016 15:24:00 | גרסת הדפסה

צילום: dollarphotoclub

אם ושלושה אחים ויתרו על חלקם בעיזבון האב לטובת אחת האחיות על רקע טיפולה המסור בו. ב-2015 הגישה האחות בקשה לצו ירושה. בן דודה התנגד וטען כי אחד האחים חייב לו מאות אלפי שקלים ויש להחזיר לו אותם מהעיזבון. מדוע נדחתה התנגדותו?

התובעת, שיוצגה על ידי עו"ד אביגיל שיינין, טענה כי אביה נפטר באוגוסט 2015 ולא הותיר צוואה. אמה ושלושת אחיה ויתרו לטובתה על חלקם בעיזבון ולכן היא מבקשת צו ירושה לפיו כי כל רכוש האב יועבר אליה.

לייעוץ בתחום:

פנו לעורך דין משפחה

התובעת פירטה כי העיזבון כולל חצי מדירה ישנה ששוויה כ-1.2 מיליון שקל ועוד 30,000 שקל בחשבון הבנק של אביה.

בן דודה של התובעת, אשר יוצג על ידי עו"ד משה און, הגיש התנגדות לצו הירושה. לדבריו, אחד האחים חייב לו כ-315,000 שקל ולכן אין לאפשר לו "להסתלק" מהעיזבון שכן הוויתור נעשה  בחוסר תום לב ועל מנת להתחמק מחובו.

בתגובה לכך השיבה התובעת כי אמה עזבה לפני שנים את אביה ומאז הוא התגורר לבדו והיא זו שטיפלה בו לבדה "במסירות ואהבה". לדבריה, האב מצא אצלה "אוזן קשבת ותמיכה נפשית ורגשית" והיא ליוותה אותו לטיפולים רפואיים והייתה מגיעה אליו כמה פעמים בשבוע כדי לבשל לו.

לדבריה, היא אינה נשואה ואין לה ילדים. היא בת 60 ומעולם לא קיבלה מהוריה עזרה כלכלית וכיום היא "חסרת כל" וגרה בדירה שכורה. בנסיבות אלה אמה ואחיה "המסודרים כלכלית" החליטו לוותר למענה על חלקם בעיזבון מתוך דאגה למצבה וכאות תודה על טיפולה המסור באב.

התובעת הוסיפה כי וויתור האח בו מדובר נעשה בתום לב ואין למתנגד כל עילה להטלת עיקול על חלקו בעיזבון.

"הגיע ראשון"

השופטת שפרה גליק מבית המשפט למשפחה בתל אביב הבהירה כי על פי הדין כל עוד לא הוטל עיקול – יכול יורש לוותר על חלקו בירושה, ובלבד שהוויתור נעשה "בתום לב" ולפני חלוקת הירושה.

מצב זה יוצר לדברי השופטת מעין "מסלול מרוצים" בו אם חייב "הסתלק" מהירושה לפני הטלת עיקול על חלקו – הנושה אינו יכול עוד להטיל את העיקול. לעומת זאת, אם הנושה זריז יותר ומעקל את חלקו של היורש החייב – אותו יורש אינו יכול לוותר על חלקו בירושה.

במקרה זה, ב"מסלול המרוצים" האח היורש "הגיע ראשון", כתבה השופטת, שכן המתנגד לא הטיל עיקול כלשהו על חלקו של האח בירושה והגיש את התנגדותו רק במאי 2016, לאחר שכל האחים כבר ויתרו על חלקם.

בנוסף, המתנגד לא הוכיח את טענותיו כי הוויתור נעשה על ידי האח החייב כדי להתחמק מתשלום החוב ולא טרח לתבוע את חובו במועד או להגיש בקשת עיקול.

לפיכך דחתה השופטת את ההתנגדות ונתנה צו ירושה הקובע כי התובעת היא היורשת היחידה של  אביה.

לא ניתן צו להוצאות.

*** המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחברת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

גולשים בסלולרי? לשירות מיידי מעורך דין הורידו את Get Lawyer

אתר המשפט הישראלי "פסקדין"

www.psakdin.co.il

המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

בהכנת הכתבה לקחו חלק צוות העורכים של אתר פסקדין

 

פסקי דין קשורים

קטגוריות


שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 


תגובות

הוסף תגובה
אין תגובות
שירותים משפטיים





עורכי דין בתחום דיני משפחה באזור :
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות











כתבות נוספות בתחום דיני משפחה
צוואות ליורשים בעלי צרכים מיוחדים
עו"ד נורית פיש, צילום: אירן שקלר
ייפוי כוח מתמשך: למה אתם חייבים את זה לעצמכם?
עו"ד ריול עדיקה (צילום: שירה הרשקופ)

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ