אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> מגזין >> חדלות פירעון >> בזכות הליך חדלות פירעון: ישלם רק רבע מהחובות

בזכות הליך חדלות פירעון: ישלם רק רבע מהחובות

מאת: עו"ד ניר ויינרמן | תאריך פרסום : 12/05/2025 15:43:00 | גרסת הדפסה

עו"ד ניר ויינרמן | אילוסטרציה: Gabriel Meinert on Unsplash

גבר ששקע בכ-2 מיליון שקל חובות זכה לאחרונה לשיקום כלכלי אטרקטיבי, במסגרתו ישלם 500 אלף שקל בפריסה לארבע שנים - ויקבל הפטר

בית משפט השלום בחיפה גיבש לאחרונה תכנית שיקום כלכלי לחייב, במסגרתה אם ישלם לקופת הנשייה 500,000 שקל תוך 48 חודשים - ייפטר מחובותיו הענקיים, המסתכמים בכ-2,000,000 שקל. השופטת אילנה הדר השיתה על האיש, שרוב חובותיו למע"מ, צו תשלומים חודשי, תוך שהזהירה אותו כי במידה שלא יעמוד בו - עלול למצוא עצמו חזרה בבוץ החובות.

בנובמבר 2023 ניתנה יריית הפתיחה להליכי חדלות הפירעון של החייב, עם הינתן הצו לפתיחת הליכים. במסגרת הצו הושת עליו תשלום חודשי בסך 150 שקל, שבהמשך גדל ל-400 שקל. כמו כן הוגשו נגדו מספר תביעות חוב, מתוכן אישר הנאמן סך כולל של 1,997,452 שקל. חלק הארי של החובות, בסך כ-1,900,000 שקל, הוא לטובת מע"מ.

אף שהממונה על חדלות פירעון סבר כי יש לבטל את ההליך בגלל אי-עמידת החייב בתנאיו השונים, גילה הנאמן גישה מרוככת יותר - לעמדתו נכון יהיה לסייע לאיש להשתקם, שכן הותרתו במצבו הנוכחי לא תסייע לאף אחד: לא לנושים, לא למשק בכללותו ובוודאי שלא לחייב עצמו.

בקשת הנאמן בנסיבות המתוארות הייתה לאשר הסכמה אליה הגיעו הצדדים - לפיה החייב יעביר לקופת הנשייה 400,000 שקל וישלם ישירות למע"מ 100,000 שקל נוספים, עבור חוב שאינו בר הפטר - ובכך יביא למחיקת חובותיו.

הממונה, חרף עמדתו הראשונית, הסכים להצעה, בכפוף לכך שהחייב יסדיר את מחדליו; שלא תתברר תמונה שונה ממה שהוצג בקשר לנכסיו (=שאין לו); ושהדברים יובאו לידיעת הנושים.

הרכב מומש

בפתח ההחלטה צוין שלקופת הנשייה נכנסו זה מכבר 52,244 שקל, כאשר עיקר הסכום מקורו במימוש רכבו של החייב.

בכל הנוגע להסכמה אליה הגיעו הצדדים, כתבה השופטת הדר כי לאחר ששקלה אותה ועיינה בהודעת החייב לעניין יכולתו לעמוד בה - היא רואה לנכון לאשר אותה, ובהתאם לכך לתת צו לשיקום כלכלי. בתוך כך ציינה השופטת, בהקשר לעמדת הממונה, שיש לראות במחדלי החייב ככאלה שהוסרו - אם תוך חודש לא תוגש הודעה סותרת מטעם הנאמן - והתוכנית בכללותה תיכנס לתוקפה.

אשר לתנאיה המדויקים של תוכנית השיקום, הסבירה השופטת שבעקבות מימוש הרכב עומדת היתרה העדכנית לתשלום על 347,756 שקל (400,000 פחות 52,244), כאשר פריסתה ל-48 תשלומים שווים מובילה לכך שהחייב יעביר מדי חודש לקופת הנשייה, החל ממאי, תשלום בסך 7,240 שקל (למעט החודש האחרון, שבו יעמוד התשלום על 7,476 שקל). כמו כן הבהירה השופטת שעד לתום תקופת התוכנית - מאי 2029 - יהיה על החייב לסלק את הקנס שלו למע"מ, בסך כ-100,000 שקל, שכאמור אינו בר הפטר.

לסיום הזהירה השופטת את החייב כי במידה שיפר את הוראות צו השיקום - כגון שינהג בחוסר תום לב במטרה לנצל את ההליך לרעה, או שלא ישתף פעולה עם הממונה או הנאמן - הוא יהיה חשוף לסנקציות על-פי חוק חדלות פירעון, בכללן ביטול ההליך לחלוטין, וייאלץ להתמודד עם חובותיו העצומים בכוחות עצמו.

לעומת זאת, הבהירה השופטת, אם יעמוד האיש בתנאי התשלומים וינהג כמצופה ממנו - יזכה להפטר ולמחיקת חלק ניכר מחובותיו.

  • שמות באי כוח הצדדים לא צוינו בפסק הדין
עו"ד ניר ויינרמן עוסק/ת ב- חדלות פירעון
** הכותב/ת לא ייצג/ה בתיק.

המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.

פסקי דין קשורים

קטגוריות


שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 


תגובות

הוסף תגובה
אין תגובות
שירותים משפטיים





עורכי דין בתחום חדלות פירעון באזור :
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות











כתבות נוספות בתחום חדלות פירעון
על רקע המלחמה: נכה צה"ל ייצא מחובות באמצעות הלוואה ממשרד הביטחון
עו"ד ניר ויינרמן | אילוסטרציה חיצונית: Nik Shuliahin 💛💙 on Unsplash

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ