חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

אף שלא ברור מי גרם לקשישה לשבר ביד והיפותרמיה – בית האבות יפצה

מאת: עו"ד בוריס סברדליק | תאריך פרסום : 04/09/2019 12:27:00 | גרסת הדפסה
עורך דין נזיקין, אף שלא ברור מי גרם לקשישה לשבר ביד והיפותרמיה – בית האבות יפצה אילוסטרציה: Photo by Steven HWG on Unsplash

מספר ימים אחרי שפונתה עם שבר במרפק והיפותרמיה נפטרה אישה סיעודית בת 88. הסיבה לנזקים לא הוכחה אך נקבע שככל הנראה היא סבלה מהזנחה או התעללות. בית האבות ישלם ליורשיה 110,000 שקל.

בדצמבר 2013 פונתה דיירת סיעודית של בית האבות ״בית עדנה״ שבקרית טבעון לבית החולים העמק. היא הייתה במצב של היפותרמיה קיצונית ואובחן שבר בידה הימנית שגרם לה לשטפי דם חמורים. 11 יום לאחר מכן היא נפטרה. בית משפט השלום בחיפה קיבל לאחרונה את תביעת היורשים נגד בית האבות.

המנוחה, ילידת 1925, שהתה כ-23 שנה בבית האבות. בתביעה סיפר בנה כי ביום האירוע התקשרה אליו האחות התורנית בבית האבות והודיעה לו שלאמו יש ירידה בלחץ דם, דופק נמוך, חיוורון וסימן כחול קטן ביד. היא פונתה על ידי מד״א למרכז הרפואי ״העמק״.

הבן הוסיף כי בבית החולים עברה אמו בדיקות עקב מצבה המתדרדר וסימני התעללות שאובחנו על ידי הרופא במיון. הוא עצמו הגיע למקום בתוך שעה וחצי וראה את אמו כשהיא שוכבת על המיטה ומכוסה בשמיכה טרמית ושמיכה נוספת כשחום גופה 34 מעלות בלבד. בשעות הערב גם אובחן שבר בידה הימנית של האם והיא נזקקה ל-3 מנות דם.

בהמשך מצבה של האם החמיר, היא לקתה בזיהום ודלקת בדרכי השתן, בצקת ריאות, אנמיה ואיבוד דם והיא נפטרה כעבור 11 יום.

בית האבות טען בתגובה כי לא הוכח מה גרם לפטירת המנוחה ואין ראיות לרשלנות מצידו. לדבריו, טרם פינויה של הקשישה לא התרחש אירוע חריג כמו נפילה. הוא הוסיף כי יש להניח שמנוחה קיבלה מכה ממעקה המיטה או נחבלה במהלך תנועתה במיטה. עוד הועלתה ההשערה כי המנוחה הורידה בעצמה את מעקה המיטה.

עובדי בית האבות אישרו בעדותם כי חדרה של המנוחה כלל דיירת נוספת אך טענו כי לא היה עימות בין השתיים.

עמימות ראייתית

השופט יואב פרידמן כתב שגרסת בית החולים לוקה בחסר ולפחות חלק מהעדים לא גילו את כל הידוע להם ויתכן שעד נוסף שיודע מה ארע לא זומן לעדות.

״לא ברור כיצד נגרם השבר ביד וממה נגרמה בנוסף ההיפותרמיה שסיכנה את חייה, עד כדי כך שמצבה נצרך לייצוב בבית חולים העמק על ידי חימום וטיפול בנוזלים, עוד בטרם תשלח לצילום היד״, כתב השופט. הוא ציין כי באין הסבר אחר מצד בית האבות, יש להניח שהנזקים נגרמו בשל אותם גורמים. כמו כן ניכר כי במשך כמה שעות המנוחה לא הייתה מכוסה בשמיכות ולא הייתה בחדר מחומם.

השופט הוסיף כי לא סביר שהקשישה, שהייתה במצב רפואי שברירי, הורידה את מעקה המיטה בעצמה וגם לא הגיוני שהשבר נגרם ממכה במעקה. במצבה הדמנטי היא גם לא יכלה לספר בעצמה מה הסיבות לנזקים ובוודאי שילדיה אינם יודעים זאת.

הוא סיכם כי מדובר במצב של ״עמימות ראייתית קלאסית״ והמקרה מתיישב יותר עם המסקנה שבית האבות התרשל מאשר עם המסקנה ההפוכה.

בנסיבות אלה פסק השופט שעל בית האבות לפצות את היורשים על כאב וסבל בסכום של 100,000 שקל. עוד נפסקו לטובתם הוצאות קבורה ומצבה בסכום של 10,000 שקל ושכ״ט עו״ד בסך 22,374 שקל והחזר אגרה בסך 705 שקל.

  • שמות ב״כ הצדדים לא צוינו בפסק הדין
עו"ד בוריס סברדליק עוסק/ת ב- נזקי גוף ותאונות
** הכותב/ת לא ייצג/ה בתיק.

המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.

פסקי דין קשורים

קטגוריות


שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
*
*
*
*


תגובות

הוסף תגובה
אין תגובות
כתבות נוספות בתחום נזקי גוף ותאונות
מפקד משטרת אלעד זכה ב-93 אלף ש' בתביעת דיבה נגד פעילים חברתיים
עו"ד רונן יצחק גרין (אילוסטרציה חיצונית: John Schnobrich, Unsplash)
עיריית באר שבע תפצה ב-150 אלף ש' אישה שנפלה ברחוב
עו"ד פאני יהלום | טל אדי אזורית סטודיו לצילום, אילוסטרציה: Ivan Aleksic, Unsplash
כ-900 אלף שקל לפועל בניין שנפל מהקומה החמישית
עו"ד בארי קפלן [תמונת אילוסטרציה חיצונית: macor, 123rf.com]

חיפוש עורך דין לפי עיר

המידע המשפטי שחשוב לדעת – ישירות למייל שלכם!
הצטרפו לניוזלטר וקבלו את כל מה שחם בעולם המשפט
עדכונים, פסקי דין חשובים וניתוחים מקצועיים, לפני כולם.
זה הזמן להצטרף לרשימת התפוצה
במשלוח הטופס אני מסכים לקבל לכתובת המייל שלי פרסומות ועדכונים מאתר פסק דין
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ