אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> מגזין >> דיני משפחה >> לטובתה? ביה"ד הרבני קבע שילדה תירשם לחינוך דתי

לטובתה? ביה"ד הרבני קבע שילדה תירשם לחינוך דתי

מאת: עו"ד דניאל לוין | תאריך פרסום : 31/07/2022 12:03:00 | גרסת הדפסה

אילוסטרציה: Lavi Perchik on Unsplash

חרדית שהתגרשה ויצאה בשאלה העבירה את בתה לגן חילוני ללא הסכמת האב. תביעתו לרשום אותה לכיתה א' בבית ספר ממלכתי דתי התקבלה. "מעשיר את הילדים במורשת ישראל"

בית הדין הרבני בתל אביב הכריע לאחרונה במחלוקת בין הורים גרושים על זרם החינוך של בתם המשותפת. ההורים התחתנו כחרדים ובגירושים הוסכם שהבת תלמד במסגרת ממלכתית דתית, אלא שהאם שיצאה בשאלה, חזרה בה והעבירה אותה לגן חילוני במושב. הדיינים קבעו כי בית ספר ממלכתי דתי מהווה פשרה בין אורח החיים החילוני של האם לבין אורח החיים החרדי של האב ורישום הילדה לשם יתרום לקשר שלה עם שני הוריה. הוא הדגיש שההחלטה מתבססת על טובת הילדה ולא על העדפה של חינוך דתי על פני חילוני.

הצדדים נישאו ב-2015 ובאותה שנה נולדה בתם המשותפת. הם ניהלו אורח חיים חרדי עד שהתגרשו לאחר כשנתיים. במסגרת הליך הגירושים הסכימו הצדדים שהילדה תלמד בחינוך דתי.

אלא שבשנת 2020 העבירה האם את הילדה לגן חילוני ובהמשך ביקשה לרשום את הילדה לכיתה א' בבית ספר חילוני. לדבריה, בזמנו חשבה שמתאים לילדה חינוך דתי אך כיום חייה השתנו והיא עברה לגור במושב חילוני. האם הוסיפה שהילדה מרוצה במסגרת החינוך החילונית והיא לא מעוניינת לנתק אותה מהסביבה המוכרת לה כיום.

האב התנגד. הוא ציין שמלכתחילה האם העבירה את הבת לגן חילוני ללא הסכמתו ובניגוד להסכמות ביניהם. לטענתו, הוא התפשר על חינוך דתי ולא חרדי ולכן גם האם צריכה להתפשר.

עוד הוא הוסיף כי האם עברה על דעת עצמה להתגורר עם הבת במושב מרוחק והדבר מקשה עליו לקיים את זמני השהות מכיוון שהוא כבד ראייה ומתקשה להתנייד. 

פשרה

הדיין צבי בירנבאום שכתב את פסק הדין הורה על רישום הילדה לבית ספר דתי. הוא הסביר כי שאלת הזרם בו יתחנך הילד היא שאלה מהותית הדורשת את הסכמת שני ההורים. בהעדר הסכמה, השיקול היחיד שעל פיו צריך בית הדין לפסוק הוא טובת הילדה ולא טובת ההורים.

הוא ציין כי העתקת מקום המגורים ורישום הילדה לגן חילוני הן פעולות חד צדדיות שעשתה האם לטובתה האישית לאחר שהחליטה לנהל אורח חיים חילוני, לאו דווקא מתוך התחשבות בטובת הילדה.

הוא הוסיף כי טובת הילדה לגדול לצד שני הוריה ולקיים קשר טוב עם שניהם על אף הגירושים ואורח החיים השונה של כל אחד מההורים.

"בית ספר ממלכתי דתי מהווה פשרה בין אורח החיים של ההורים, בית ספר כזה מקבל ילדים גם מבתים שאינם דתיים, בית הספר אינו כופה על התלמידים אורח חיים דתי ואינו מתערב באורח החיים שלהם לאחר שעות הלימוד", כתב הדיין והוסיף: "בית ספר זה מעשיר את הילדים במורשת ישראל ומעניק להם ידע על מסורת ישראל".

עוד צויין בהחלטה כי לכל אחד מההורים יש ילדים נוספים מנישואים קודמים המתחנכים במוסדות לימוד דתיים, כך שחינוך דתי עשוי לחזק את הקשר של הבת עם אחיה למחצה ועם משפחתו של האב. 

לשיטת הדיין, לימוד בבית ספר ממלכתי דתי לא יפריע לבת להמשיך לגור במושב חילוני, ועם זאת, יתרום לקיום הסדרי שהות טובים ומעשירים עם האב החיוניים להתפתחותה ולבריאותה הנפשית.

הדיינים אריה אוריאל ונפתלי הייזלר הצטרפו להחלטה.

  • ב"כ האם: עו"ד חיה גרשוני
  • ב"כ האב: לא אוזכר בפסק הדין
עו"ד דניאל לוין עוסק/ת ב- דיני משפחה
** הכותב/ת לא ייצג/ה בתיק.

המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

בהכנת הכתבה לקחו חלק צוות העורכים של אתר פסקדין

 

פסקי דין קשורים

קטגוריות


שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 


תגובות

הוסף תגובה
אין תגובות
שירותים משפטיים





עורכי דין בתחום דיני משפחה באזור :
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות











כתבות נוספות בתחום דיני משפחה

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ